radzi89 napisał(a):Mazda ma mały bak
w tym segmencie wcale nie jest taki mały, np civic 2,2 ma 50l
Co do spalania samochodów, których zakup rozważasz, Mazda jest spośród nich najcięższa (150 kg cięższa od Corolli), więc i tak wynik jest niezły.
www.mazdaspeed.pl
radzi89 napisał(a):Mazda ma mały bak
marcin255 napisał(a):sprężarka nie działa działa osuszacz
akostarek napisał(a):coś w temacie: ostatni bak, spore mrozy i 200 km w śniegu, większość miasto, średnia prędkość 32km/h (), spalanie 6,4l / 100km
ghadzik napisał(a):witam na forum, koleżanki i kolegów.
przyznam szczerze, że po zakupie madzi na początku troszkę zdziwiło mnie spalanie autka (1.6 diesel) średnio utrzymywało się na poziomie 7-8l przy 100% jeździe po mieście przez żonę oraz około 9-10l przy mojej jeździe (też 100% miasto – odcinki 6-7 km). dlatego wyjechałem w trasę i średnie spalanie wyszło:
przy parametrze kalibrującym "-15", średnia prędkość 68 km/h – spalanie (komputer): 4,4l
przy parametrze kalibrującym "+15", średnia prędkość 88km/h – spalanie (komputer): 4,0l (uznaję raczej za wypadek przy pracy);
Teraz przyjęty parametr kalibrujący na poziomie "+5" spalanie średnie (wyliczone z tankowań) utrzymuje się na poziomie 6.5-7l przy 100% jeździe po mieście.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość