http://moto.pl/Testy/1,113532,10632881.html
W zasadzie model po-lift nie różni się niczym oprócz kilku detali wizualnych... Choć katalogowe spalanie spadło...

www.mazdaspeed.pl
KMBak napisał(a):Z tego co wiem FL nie różni się niczym oprócz kilku detali wizualnych...
bigboy177 napisał(a):Nawet bym powiedział, że wspomaganie na postoju jest dość "słabe"
ZOOMik napisał(a):KMBak napisał(a):Z tego co wiem FL nie różni się niczym oprócz kilku detali wizualnych...
Mylisz się, zmiany nie ograniczyły się jedynie do stylistyki...
Mazda 3 Facelifting 2011 w zbliżeniu
Mazda3 facelift daje jeszcze większe odczucie jakości niż wcześniej dzięki nowym materiałom i kolorom, poprawionej ergonomii miejsca kierowcy i tablicy przyrządów.
Nowy zderzak przedni zmniejsza opór powietrza, oba zderzaki są lżejsze, co przyczynia się do zmniejszenia zużycia paliwa i emisji wersji po faceliftingu...
Sztywniejsze koła w celu zapewnienia lepszej stabilności przy jeździe na wprost
Strukturę spodu usztywnia wzmocnienie przedniej poprzeczki wykonane ze stali o podwyższonej wytrzymałości przy większej liczbie zgrzein oraz nowa pojedyncza nakładka zwiększająca sztywność na zginanie.
Sztywność owiewek przednich kół jest zwiększona o 50% w celu poprawy stabilności
Tylne lampy są mocno przesunięte na boczne ściany, nadając mocny, atletyczny wygląd (tylko w wersji hatchback).
Nowa charakterystyka pompy układu wspomagania kierownicy EHPAS zapewnia szybką reakcję i wyczucie drogi przy średnich i dużych prędkościach.
KMBak napisał(a):No kurde... Zoomik przecież Ty twardo stąpasz po ziemi, a tu takie coś przytaczasz...
KMBak napisał(a): Tylne lampy są mocno przesunięte na boczne ściany, nadając mocny, atletyczny wygląd (tylko w wersji hatchback).
I to – czytałem to już wiele razy (jeszcze przed premierą FL) i dalej nie wiem o co chodzi... Ktoś sobie jaja z ludzi robi... Lampy są identyczne przecież... A może jestem ślepy... Może...![]()
KMBak napisał(a):A wracając do tematu tego wspomagania...
Nowa charakterystyka pompy układu wspomagania kierownicy EHPAS zapewnia szybką reakcję i wyczucie drogi przy średnich i dużych prędkościach.
Co to znaczy nowa charakterystyka pompy?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości