jargos napisał(a):Witam
Przejechane już 38020 km, w dwa lata więc mogę jakieś spostrzeżenia napisać.
Skrzypi na potęgę przednia deska (jakbym łamał chrust na zimę, drży coś w prawym przednim słupku, z tyłu w okolicy klapy od bagażnika)– dwa razy z tym byłem w serwisie AutoArt Jaremko Wrocław, po każdym odbiorze coraz gorzej. W tym tygodniu dzwonię i jeszcze raz się z nimi umawiam, oby ostatni!!!
Witaj,
Niestety to prawda, różnorodne „przeszkadzajki” w postaci mniej lub bardziej uciążliwych odgłosów w dużej mierze wynikające z użycia nie najlepszej jakości tworzyw sztucznych, to przypadłość BL. Być może po FL coś się w tej kwestii zmieniło – nie wiem, bo jeszcze nie miałem przyjemności z nią obcować.
jargos napisał(a):Po pierwszym przeglądzie ok. 14000 i przyjechaniu ok. 200 km wyciekł olej, laweta, wstd, kierunek Wrocław AutoArt Jaremko, jakieś mętne tłumaczenie, że śruba usterkowa czy takie tam. Ściema na maxa, po prostu mechanik nie dokręcił śruby.
Powyższa negatywna ocena nie dotyczy auta, lecz ASO.
jargos napisał(a):Wymiana tylnego prawego głośnika, po roku znowu "pierdzi" plus prawe tylne drzwi nie można otworzyć od środka

Okazało się, że coś spadło, dotykało głośnika dlatego "pierdział"-zrobili, na razie działa. Teraz po włączeniu ogrzewania tylnej szyby, trzeszczy radio nic oprócz zgrzytów nie słychać, o dziwo CD gra!!! Tym tez mam nadzieję się zajmą!!!
Nie dziwne, bo to właśnie radio „zbiera” wszelkie zakłócenia radioelektryczne, w tym przypadku generowane przez ogrzewanie tylnej szyby, ale źródła mogą być różne, tak jak i przyczyny – być może gdzieś w tym obwodzie „masa nie styka”. Jedź do ASO lub do elektryka. U mnie jest OK. – nic nie trzeszczy.
jargos napisał(a):Po dwóch latach i 38 tyś. do wymiany mieszek zmiany biegów- dziura w tej ceratce, bo skóra tego nazwać nie można, przy ostatnim demontażu deski rozdzielczej zauważyli (sic!), że skrzypią jakieś gumy z przodu- na gwarancji, wymiana. Uf...koniec.
Ceratka do trafne określenie

jargos napisał(a):Nigdy nie kupie samochodu tej mark!!!
Ja raczej również nie.
jargos napisał(a):Brat zmieniał samochód, chciał kupić Mazdę CX-5 po moich opowieściach zrezygnował na rzecz Audi Q3 i dobrze zrobił
A to się dopiero okaże
jargos napisał(a):Ja nie mogę doczekać się lata 2013, skończy się gwarancja i mam nadzieję oddać ją w jakimś rozliczeniu. Pozdrawiam
To jak już się jej pozbędziesz pochwal się tym nowym, niezawodnym wozidełkiem

Pzdr.
CezaR83 napisał(a):W jakiej wersji siedziałeś?

U mnie w opcji Full Skin, myślę ze jest o niebo lepiej a niżeli "nieco lepsze"

deska niby nie jest w skórze ale jak napisałeś tworzywa sztuczne w latach 2003-2008 były "mniej" Eco

Zgadzam sie szału nie ma ale porównując tylko BK do BL widać spora różnice w zależności od wersji.
Nie wiem jak to była wersja, na pewno nie najbogatsza, no ale przecież tworzywa sztuczne, a te chciałem przede wszystkim ocenić, we wszystkich wersjach są takie same. Mylę się? Nie zamierzam się spierać o to w jakim stopniu są lepsze od tych w BL, bo to subiektywne…są lepsze i na tym może poprzestańmy

Tomek79 napisał(a):Mogę jeszcze przypomnieć o spryskiwaczach szyby przedniej, że na autostradzie tj. powyżej 120km/h sikają za nisko i trzeba dużo płynu wylać żeby "zmyć" górne partie szyby. Tu niestety nawet po zmianie dysz – na gwarancji – nic nie pomogło

Może Wy macie jakiś sposób na podniesienie – regulację – strugi? Gdzieś się doszukałem, że dysze z CX5 mają regulację i podobno pasują do gniazda z naszych 3-jek – tylko pewności brak, w ASO potwierdzić nie chcą, zaprzeczyć też nie. Ma ktoś może możliwość sprawdzenia tematu? Bo kupować dysze niepotrzebnie to kurcze średni interes.
Jak wiesz, bo się tam udzielałeś, jest oddzielny wątek poświęcony temu tematowi, więc tylko w telegraficznym skrócie…
Fabrycznych spryskiwaczy BL nie da się „podkręcić”, także ich wymiana na takie same, nowe nic nie da. We wspomnianym wątku to ja pisałem, że problem rozwiązuje dopiero wymiana spryskiwaczy na zupełnie inne, pochodzące z modelu CX5, w których dysze dają się regulować. Trzeba by "wypożyczyć" od Kolegów na próbę

Szkoda, że w ramach reklamacji nie wymienili Ci właśnie na te – różnie z tym bywa, bo niestety akcji serwisowej jako takiej brak.
marcin255 napisał(a):Mam pytanko , mogę kupić fele z Toyo R32 , jak jadą te opony ? Koła 17 .
marcin255 napisał(a):Jak opony generalnie się spisują , bez extremalnej jazdy daja radę ?
Sztywne, twarda guma, mało komfortowe, na mokrym noga z gazu. Generalnie szału nie ma, ale da się jeździć. Co do ceny z tej aukcji to możesz spróbować ponegocjować lub jeszcze poszukać, bo znam gościa co wyrwał na Allegro dokładnie taki sam kpl. w dobrym stanie 8 stówek taniej