witam,
Panowie obecnie mam nakręcone 128 tyś z czego 30 tyś na gazie.Czy to juz czas aby zajrzeć do zaworów i ewentualnie czy ktoś może polecić naprawde super fachowca w łodzi w tej materii?
SPRAWDZENIE ZAWORÓW MAZDA 3 BL 1.6 BENZYNA
Strona 1 z 1
Ja mam w 2.0 nakręcone prawie 80kkm na gazie i się nie dotykam. Wszystko chodzi perfekt.
Gratuluję, W GH z tym samym silnikiem znajomemu też wszystko chodzi perfekcyjnie,tyle że ma nalatane na gazie 150 kkm,a co 50 kkm regulacja zaworów. Za 900 stówek mu to robili ostatnio.
-
rav 75
Jestem świeżo po regulacji luzów. Autko przejechało 76 tys na benzynie, teraz ma 139 tys z założonym LPG. Konieczna już była regulacja, 20tys temu sprawdzali na przeglądzie gazowym i były wartości minimalne dopuszczalne i pozwolili jeszcze te 20 tys zrobić. Koszt to własnie 900 zł 
- Od: 15 sty 2004, 09:03
- Auto: Mazda 6 GH 1,8; Mazda 3 BL 1,6
Robiłem ostatnio w swojej BL 2.0LPG regulacje zaworów. Panowie z http://www.mazdaserwis.waw.pl/ powiedzieli: sprawdzać luz co 30kkm, regulować wtedy kiedy potrzeba. Generalnie pierwsza regulacja po około 100kkm.
Strona 1 z 1