Witam!
Nic podobnego nie znalażłem na forum...Może ktoś wie co to jest i jakie koszty naprawy. Problem wygląda następująco:
Ostatnio zaczęło mi coś z przodu huczeć przy hamowaniu, jak już prawie się zatrzymuję, to pojawia się lekki hucznie, cięzko to określić. Dodam, że ostatnio wjechałem na kanał i zauważyłem wycieki oleju z pod skrzyni. Nie wiem czy to może mieć coś z tym huczeniem wspólnego. Czy to mogą być przeguby.
Dziś zauważyłem, że jest to niezależne od wciśnięcia hamulca. Odgłos słychać przy bardzo wolnej jeździe, jak już prawie staje auto.
Łożysko, przeguby czy co innego?
Strona 1 z 1
Warto niekiedy poczytać kosz – tam są dopiero kwiatki
OK, koniec OT. Czekamy do jutra na poprawę a jeśli jej nie będzie to kosz
OK, koniec OT. Czekamy do jutra na poprawę a jeśli jej nie będzie to kosz
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Ładna poprawka, ale jeszcze nie do końca dobrze – jeszcze podtemat
Wątpię żeby tak stary forumowicz nie znał regulaminu, ale mimo wszystko podam linka:
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=25018
Co do Twojego problemu – czy ten dzwięk jest też słyszalny przy mocnym skręcaniu z większymi prędkościami?
Wątpię żeby tak stary forumowicz nie znał regulaminu, ale mimo wszystko podam linka:

Co do Twojego problemu – czy ten dzwięk jest też słyszalny przy mocnym skręcaniu z większymi prędkościami?

A możesz przetaczać auto bez większego oporu na luzie?
I jeszcze raz zapytam – czy jak jedziesz po moceniejszym łuku to też to słychać?
Szum przy jeździe po łuku – na 95% łożysko
Opór przy przetaczaniu – prawdopodobnie zapieczony tłoczek w zacisku hamulcowym....
Opór przy przetaczaniu – prawdopodobnie zapieczony tłoczek w zacisku hamulcowym....
Ostatnio edytowano 3 lut 2007, 20:48 przez brii, łącznie edytowano 1 raz
Strona 1 z 1