Nowy rekord spalania 13,5/100
nie martwcie sie panowie hehe ja jak sobie obiecalem ze bede jechal spokojnie to wytrzymalem do momentu jak zobaczylem ciamajde wleczaca sie po drodze.........odruazu byla redukcja pisk opon i hehe juz mnie nie bylo 

- Od: 8 mar 2005, 20:58
- Auto: Mazda 121 rok 24 grudnia 1992
znam to, tego sie poprostu nie da powstrzymać

Mazda 121DB 1.4 16v Burning Red
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... ht=adammal
- Od: 21 lip 2005, 23:30
- Auto: Mazda 121DB 1.4 16v CanvasTop
przestaje liczyc zuzycie paliwa kurna jak sie nie staram to wacham sie zawsze kolo 8 litrow mam to w nosie bede jezdzil tak jak lubie i koniec 

17.5 silnik na dotarciu pelen but
Samochod : Mazda 6 MPS 260 km 2.3 l mzr
P
EDIT:
komputer pokladowy pokazywal tyle ale jest czasem tak ze jka mu sie depnie to w aktualnym spalaniu wynosi 120 litrow
Samochod : Mazda 6 MPS 260 km 2.3 l mzr
EDIT:
komputer pokladowy pokazywal tyle ale jest czasem tak ze jka mu sie depnie to w aktualnym spalaniu wynosi 120 litrow
Zoom-Zoom!
Prawda, te komputery pokładowe są straszne.
Kiedyś jeździłem Omegą 3.0 V6 i przy depnięciu na jedynce pokazywał 45-55l/100
Kiedyś jeździłem Omegą 3.0 V6 i przy depnięciu na jedynce pokazywał 45-55l/100

W Audi A8 4.2 quattro przy depnięciu pokazuje 140l/100km
Od razu noga z gazu zeskakuje![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)

Od razu noga z gazu zeskakuje
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
schodzicie z tematu...
mazda 121 DB08 1.3 16v Canvas Top laguna blue
I miejsce 1/4mili mazdamini 10-XI-2007
z madzia bylismy juz w: D CZ A I LT LV EST UA MD TMR SK
jak szalec, to szalec
jak szalec, to szalec
- Od: 15 mar 2005, 14:21
- Auto: kosmetyczka
malolatek38 napisał(a):przestaje liczyc zuzycie paliwa kurna jak sie nie staram to wacham sie zawsze kolo 8 litrow mam to w nosie bede jezdzil tak jak lubie i koniec
Słuszne podjeście
Trusted computing – Yes or No?
Dobra, troche konkretów. W auto-dacie na problem za dużego zużycia paliwa podają takie rozwiązania:
klik-> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fdr ... nqsgc.html
daje linka, bo foto duże 1024x768
Pozdrawiam
klik-> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fdr ... nqsgc.html
daje linka, bo foto duże 1024x768
Pozdrawiam
witam ponownie.zima się skoczyła a madzia dalej na 40 ltr.robi max300km.spaliny maja dziwny zapach i czasem rano z rury leci jakiś czarny syf.wszystko wymienione-olej,filtry,świece,kable.co jest kurde.przecież 13/100 to nawet policyjny poldek nie weźmie.na szczęście jak pisałem w temacie nie jeżdże dużo.300-500km.ale jak by mniej wciągała chociaż tak do 10 to juzbym był szczęśliwszy.zostałoby trochę do mojej yamahy.pozdrawiam czekając na kolejne pomocne opinie. 

SORKI, JESTEM TROSZKU UPIERDLIWY....PORPOSTU LUBIĘ WIEDZIEĆ...NAPEWNO
- Od: 22 paź 2005, 00:18
- Auto: MAZDA 121 1,4 16V 1994
Nie no nie mowcie, ze kaczki az tyle pala ;–)))
Ja swoja mam od troche ponad tygodnia tylko nie bylo czasu zeby sprawdzic spalanie [stoi w innym miescie, narazie tylko zarejestrowalem/ubezpieczylem – teraz na dniach wkoncu ja doprowadze do wawy i bede wiedzial co i jak] ale powoli zaczynam sie bac ;–)
Do tej pory mialem Forda Fieste i lykal mi zaledwie 6l gazu na 100 ;–) [trasa]
Naszczescie jezdze malo i glownie w trasie:P
Ja swoja mam od troche ponad tygodnia tylko nie bylo czasu zeby sprawdzic spalanie [stoi w innym miescie, narazie tylko zarejestrowalem/ubezpieczylem – teraz na dniach wkoncu ja doprowadze do wawy i bede wiedzial co i jak] ale powoli zaczynam sie bac ;–)
Do tej pory mialem Forda Fieste i lykal mi zaledwie 6l gazu na 100 ;–) [trasa]
Naszczescie jezdze malo i glownie w trasie:P
Beztroskich, drwiących, gwałtowników – takimi chce nas mieć mądrość. Jest niewiastą, kocha zawsze tylko wojownika.
Miala byc Mazda a jest Ford
- Od: 5 maja 2006, 16:23
- Auto: Ford Mondeo'04 2.0 TDCI
13 to moja nie palila nawet przy -20 a teraz pali przy mojej jezdzie troszke ze tak powiem dynamicznej hehe 7,5 do 8 sama jazda po miescie
kochani, a Wy sprawdzacie te swoje cudenka na kompiku?
przy takim zuzyciu to sonda lambda sie klania, albo gaznik...
przy takim zuzyciu to sonda lambda sie klania, albo gaznik...
jak szalec, to szalec
jak szalec, to szalec
Nioom wkoncu zrobilem jakas konkret trase moja "madzia". Wlasciwie to pierwszy raz pojechalem nia gdzies dalej niz do stacji kotroli pojazdow...
Zrobilem 250km, z czego okolo 160 w trasie [max.110-120 km/h] reszta to czolganie sie w korku, po miescie. Pozatym troche warczenia i gazowania na podworku...
Suma sumarum na te 250 km spalila mi srednio 8l/100km a nie byla to jeszcze jazda max ekonomiczna. Ogolnie jestem bardzo zadowolony.
Zrobilem 250km, z czego okolo 160 w trasie [max.110-120 km/h] reszta to czolganie sie w korku, po miescie. Pozatym troche warczenia i gazowania na podworku...
Suma sumarum na te 250 km spalila mi srednio 8l/100km a nie byla to jeszcze jazda max ekonomiczna. Ogolnie jestem bardzo zadowolony.
Ostatnio edytowano 31 lip 2006, 12:02 przez bkapust, łącznie edytowano 1 raz
Beztroskich, drwiących, gwałtowników – takimi chce nas mieć mądrość. Jest niewiastą, kocha zawsze tylko wojownika.
taaak teścik na kompie w dziurze nowy sącz...
chyba jak se mojego pentium podepne do aku....niestety w moim miasteczku nikt się nie bawi w takie duperela.już 3 mechanior stwierdził,że przy mojej jeździe ok 3km auto się nie zagrzeje i jadę na aut.ssaniu więc spalić musi.a że 13ltr to żadna tragedia.dla mnie jednakl deko za duzo.tak to moja beema 745 jarała w trasie.lata temu.zastanawiam sie na wyp...niem katalizatora i wstawieniu tam rurska lub ew.strumienicy.może to on padł lub się "zapchał'".a może to sonda-ciekawe ile za nową.muszę podjechać na diagnostykę niech chociaż spaliny zbadają to może kolejny gazda mechanik wymysli swą teorię.coś te spaliny za bardzo śmierdzą jakby mieszanka za bogata a to wtrysk.więc sonda pomaga komp.w ustaleniu składu mieszanki.czy to się w ogóle reguluje ręcznie?pozdrawiam. 

SORKI, JESTEM TROSZKU UPIERDLIWY....PORPOSTU LUBIĘ WIEDZIEĆ...NAPEWNO
- Od: 22 paź 2005, 00:18
- Auto: MAZDA 121 1,4 16V 1994
Dzis walnelem 500km mieszane [miasta, trasa ekspresowa, zwykle drogi], momentami Madzi nie oszczedzalem, momentami korki, momentami jazda ekonomiczna. Specjalnie tak zeby uzyskac jakas miarodajna srednia spalania. Wynik 7l na 100. Mysle, ze jak wyczuje do konca samochod i przy spokojnym bujaniu sie w trasie bedzie jakies 5-6l.
Ogolnie jestem bardzo zadowolony
Ogolnie jestem bardzo zadowolony
Ostatnio edytowano 31 lip 2006, 12:01 przez bkapust, łącznie edytowano 1 raz
bkapustwynik ladny osiagnales
ja niezaleznie od stylu jazdy zuzywam teraz 7,5l /opony.../
ale na wezszych raza zszedlem do 6l w trasie, ale to jada bardzo spokojna byla
ja niezaleznie od stylu jazdy zuzywam teraz 7,5l /opony.../
ale na wezszych raza zszedlem do 6l w trasie, ale to jada bardzo spokojna byla
jak szalec, to szalec
jak szalec, to szalec
Mam jakis taki nawyk, ze jezdze wmiare ekonomicznie
Swoja droga zauwazylem, ze sa roznice zaleznie od paliwa. I to czasami bardzo zauwazalne.
Nie mowie o Madzi bo do tej pory jezdzilem tylko na Statoilu 95 i z tego paliwa zawsze bylem zadowolony, ale o doswiadczeniach z przeszlosci. Sa stacje na ktorych wiecej nie zatankuje.
I co do paliwa powiem wam, ze wlasnie na zuzycie i kulture pracy warto patrzec. Nie mozna oszczedzac na paliwku. Poprostu to sie nie oplaca. Czesto dodaja roznego gowna ...
Swoja droga zauwazylem, ze sa roznice zaleznie od paliwa. I to czasami bardzo zauwazalne.
Nie mowie o Madzi bo do tej pory jezdzilem tylko na Statoilu 95 i z tego paliwa zawsze bylem zadowolony, ale o doswiadczeniach z przeszlosci. Sa stacje na ktorych wiecej nie zatankuje.
I co do paliwa powiem wam, ze wlasnie na zuzycie i kulture pracy warto patrzec. Nie mozna oszczedzac na paliwku. Poprostu to sie nie oplaca. Czesto dodaja roznego gowna ...
Co do paliwa juz było parę wątków
co do zużycia paliwa – w mieście mi chlała ok. 10 l/100 – po zmniejszeniu obrotów na zimnym silniku do 1600 obr/min spalanie widocznie spadło – teraz na 10 litrach robię 130 km
Dziękuję w tym miejscu Janowi – on mi przestawił obroty
co do zużycia paliwa – w mieście mi chlała ok. 10 l/100 – po zmniejszeniu obrotów na zimnym silniku do 1600 obr/min spalanie widocznie spadło – teraz na 10 litrach robię 130 km
Dziękuję w tym miejscu Janowi – on mi przestawił obroty
Pozdrówka for @ll – kopajt
- Od: 22 cze 2005, 11:49
- Auto: Premacy CP 1.8 LPG