Kontrolka rezerwy paliwa

Mazda 121 1991–1996

Postprzez TEDI » 12 gru 2008, 14:51

pytanie dot."Dźwiękowy sygnalizator zapalonych świateł" dotyczy mazdy 626 rok 2001
TEDI

Postprzez artro219 » 12 gru 2008, 15:16

Kubutek napisał(a):Co do stanu paliwa. U mnie po zatankowaniu do pełna, strzałka opada na "0" po spaleniu ok 33-34 litrów, a z tego wynika, że rezerwa ma ok. 10 litrów :)

Potwierdzam, jest to niezbedna ilosc by pompka chlodzila sie benzynka, a co do kontrolki swiatel, to mozna zainstalowac diode, ewentualnie tak jak ja mam zamiar zrobic, to zainstalowac termometr, podlaczony pod stacyjke, termometr jest podswietlany po wlaczeniu swiatel
Obrazek
Magnetyzer spełnia swe zadanie tylko z czip rezystorem i naklejkami,wydech z rynny i alukołpaki ze spinerami. Teścia Antka, szwagra brat ma taki zestaw i taaaak mu golf zapierda.. znaczy się śmiga ;)
Forumowicz

Od: 6 lip 2008, 14:21
Auto: Mazda 323F BJ 2,0 DITD 2001

Postprzez yari » 12 gru 2008, 16:23

barbarakan napisał(a):jak zostawiam zapalone swiatła i wysiadam to brzęczy ale nie zawsze.Więcej jednak nie brzęczy

czujnik otwartych drzwi, mozliwe, ze zabrudzony
Forumowicz

Od: 15 mar 2005, 14:21
Auto: kosmetyczka

Postprzez bartektwarog » 3 sty 2009, 12:39

To DB ma "Dźwiękowy sygnalizator zapalonych świateł"? Też proszę o informację gdzie takowy jest.

A co do wskaźnika paliwa – mam problem!
Ostatnio mi nic nie wskazuje. Mam paliwo i niezależnie ile zatankuje, wciąż pokazuje mi się, że nie mam paliwa. Oczywiście pompa pracuje, bo na benzynie jeżdżę (też). Co może być?
bartektwarog

Postprzez andrzej-w » 3 sty 2009, 14:02

wskaznik potrafi sie niestety przyciac, ostatnio mialem taka akcje, ze wskazywal centymetr nad E, a paliwa w trasie zbraklo :) dobrze, ze mam dwa zrodla paliwka(LPG)
hmm bartektwarog, moze cos z plywakiem sie popsulo, musialbys sciagnac tylna kanape, pod nia sie do niego dostaniesz

yari, Twoja Magdalena ma czujnik otwartych drzwi? tzn piszczy jak je otworzysz?
Hope for the best, prepare for the worst
Moja 323C
Forumowicz

Od: 16 maja 2007, 15:02
Auto: Mazda MX-3 white V6

Postprzez bartektwarog » 3 sty 2009, 16:12

No to muszę rozebrać ten chędożyony pływak. zobaczymy jak to wygląda :D

A co do czujnika, bipera. Czy to było montowane w standardowych wersjach? czy jako opcja?
bartektwarog

Postprzez yari » 5 sty 2009, 11:48

andrzej-w napisał(a):yari, Twoja Magdalena ma czujnik otwartych drzwi? tzn piszczy jak je otworzysz?
<ok2>

bartektwarog napisał(a):A co do czujnika, bipera. Czy to było montowane w standardowych wersjach? czy jako opcja?

trudno mi powiedziec, szczerze przyznam, ze nie widzialem jescze DB bez tego czujnika... :|
Forumowicz

Od: 15 mar 2005, 14:21
Auto: kosmetyczka