schemat instalacji elektrycznej (WIRING DIAGRAM)

Mazda 121 1991–1996

Postprzez szczurek » 31 sie 2008, 18:39

Hejki,

Słuchajcie poszukuję schematu instalacji elektrycznej,
moja mazda była kiedyś dawno temu bita z lewej strony i nie mogę dość do porządku z przednimi światłami i silniczkami do reflektorów.

może ktoś z Was dysponuje takim schematem, najlepiej z określonymi kolorami przewodów, lub też takim gdzie są pokazane kolorowe przewody na schemacie....

a jak nie to może ktoś ma doświadczenie z przednimi lampami i kostkami, przychodzą tam trzy przewody, czerwony- (długie światłą), czarny-(masa) i pomarańczowy (światła zwykłe) no i właśnie o ten pomarańczowy przewód mi chodzi. z obydwu lamp wychodzą przewody i idą sobie w nadkole, a przy skrzynce bezpiecznikowej z tyłu wchodzi tylko jeden pomarańczowy, no i tu jest pytanie gdzie one się łączą ( gdzie jest łącznik z jednego przewodu na dwa – w nadkolu ????)

czekam na info
pozdrawiam
Szczurek
szczurek

Postprzez s60modpl » 13 lut 2011, 00:09

podstawowe, a w zasadzie wszystkie schematy znajdziesz w angielskiej książce sam naprawiam w części drugiej w dziale T od strony 207 do 302. Książka do pobrania znajduje się w tym temacie w drugim poście:

http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=111&t=4423&start=0

myślę że z odrobiną inwencji twórczej i chęci uda Ci się odszyfrować schematy z
Początkujący

Od: 12 lut 2011, 17:30
Auto: 121 DB 1.3 16v DB3