Mazda 2, 1.4 Diesiel, 2004
Podczas jazdy po kamieniach dokucza mi stukająca pokrywa od airbag'a pasażera.
Czy ktoś wie jak zdemontować pokrywę od airbaga'a pasażera bo chce podkleić jakąś tam gąbkę czy coś w tym stylu.
Próbowałem już ją zdemontować, wyskoczyła tylko z zacisków trochę i dalej nie chce.
Jeśli ktoś już się bawił z poduszką proszę o instrukcje jak ją zdemontować i czy w ogóle jest możliwe podklejenie od środka żeby nie stukała.
Airbag pasażera – demontaż (Mazda 2, 1.4 Diesel, 2004)
Strona 1 z 1
Miałem ten sam problem, kiedy się wjechało w dziurę ,słychać było stukanie poduszki powietrzej pasażera.
Ja obudowę zrobiłem silikonem , jest znacznie lepiej;)
Ja obudowę zrobiłem silikonem , jest znacznie lepiej;)
-
Kris_s92
Witam,
Chciałbym odświeżyć temat i uzyskać odpowiedź w jaki sposób najlepiej zdemontować obudowę poduszki powietrznej pasażera w Mazdzie 2 z 2004 roku? Tak samo jak Wam trzeszczy mi lub stuka podczas jazdy po dziurach. Co można z tym zrobić, aby troszkę polepszyć sobie komfort jazdy?
To samo co prawda mam z oparciami tylniej kanapy które piszczą na zatrzaskach (do blokowania). Próbowałem już różnych sposobów – jednak wszystkie dają oczekiwany skutek na krótki okres (m.in oklejenie metalowych uchwytów taśmą izolacyjną, smarowanie smarem grafitowym). Może na to też macie jakiś skuteczny długotrwały patent? Dzięki z góry za pomoc.
Pozdrawiam
Jan
Chciałbym odświeżyć temat i uzyskać odpowiedź w jaki sposób najlepiej zdemontować obudowę poduszki powietrznej pasażera w Mazdzie 2 z 2004 roku? Tak samo jak Wam trzeszczy mi lub stuka podczas jazdy po dziurach. Co można z tym zrobić, aby troszkę polepszyć sobie komfort jazdy?
To samo co prawda mam z oparciami tylniej kanapy które piszczą na zatrzaskach (do blokowania). Próbowałem już różnych sposobów – jednak wszystkie dają oczekiwany skutek na krótki okres (m.in oklejenie metalowych uchwytów taśmą izolacyjną, smarowanie smarem grafitowym). Może na to też macie jakiś skuteczny długotrwały patent? Dzięki z góry za pomoc.
Pozdrawiam
Jan
- Od: 5 lut 2009, 23:29
- Auto: M6 2.0 Diesel 136KM
Strona 1 z 1