Ostatnio na otomoto widziałem kilka sztuk DY, które w opisie miały podgrzewaną przednią szybę i lusterka.
Czy to jakiś wałek, czy da się coś takiego zamontować? Mam przy sterowaniu lusterkami jakąś zaślepkę, która potencjalnie mogłaby oznaczać, że jest wersja z włącznikiem grzania w tym miejscu...
Czy ktoś montował coś takiego, jeśli fabrycznie nie było? Dużo jest zabawy z elektryką i bezpiecznikami? same ogrzewane wkłady mogę gdzieś znaleźć na szrotach.
Ogrzewanie przedniej szyby i lusterek
Strona 1 z 1
Na dniach mam zamiar bawić się w coś takiego:
http://allegro.pl/artykul/zadbaj-o-wido ... jace-37643
Edit:
W związku z luźniejszym dniem chciałem zabrać się za temat. Nie zdążyłem rozebrać lusterka i już zobaczyłem coś dużo kabelków jak na samą regulację, odpaliłem ogrzewanie tylnej szyby – po minucie lusterka ciepłe
z ogrzewania tylnej szyby korzystam rzaaaadko (częste jazdy dostawczymi więc przyzwyczajenie) a auto u mnie pierwszą jesień i dopiero obczaiłem. Także w serii też było.
Co do przedniej szyby to nie wiem, ale nie widzę żadnych "nici" na dole szyby więc wątpię, żeby była podgrzewana.

Edit:
W związku z luźniejszym dniem chciałem zabrać się za temat. Nie zdążyłem rozebrać lusterka i już zobaczyłem coś dużo kabelków jak na samą regulację, odpaliłem ogrzewanie tylnej szyby – po minucie lusterka ciepłe
Co do przedniej szyby to nie wiem, ale nie widzę żadnych "nici" na dole szyby więc wątpię, żeby była podgrzewana.
Ale jaja z tymi lusterkami 
Faktycznie podgrzewanie tylnej szyby grzeje też lusterka...
Pytanie w takim razie, do czego jest ta zaślepka na drzwiach "nad" sterowaniem lusterek?
Faktycznie podgrzewanie tylnej szyby grzeje też lusterka...
Pytanie w takim razie, do czego jest ta zaślepka na drzwiach "nad" sterowaniem lusterek?
http://i.ebayimg.com/00/s/OTAwWDE2MDA=/ ... u/$_57.JPG
W 626 jest tam pod tym cyckiem kostka, więc do zegoś to musi służyć
Ktoś coś?
W 626 jest tam pod tym cyckiem kostka, więc do zegoś to musi służyć
Ktoś coś?
Strona 1 z 1