Witam!
Jestem posiadaczem Mazdy 2 z 2006 roku, niestety w moim samochodzie zamontowane jest to felerne radio z panelem środkowym bez napędu cd. Może nie było by dla mnie problemem gdyby nie fakt, że radio bardzo słabo odbiera fale. Mieszkam w centrum Gdańska gdzie w każdym normalnym radiu stacje radiowe takiej jak RM FM działają bez problemu, nawet z wykręconą anteną Niestety moje radio jest jakieś inne, ponieważ na takich "podstawowych" kanałach jak wyżej wypisałem po prostu charczy i słychać zaniki. Nie mówiąc już o innych stacjach typu Eska, RM Maxxx których słuchanie staje sie denerwujące, przez jeszcze większe charczenie. Nie wiem czy te radia po prostu tak mają czy wina leży gdzie indziej, na myśli mam kabel lub antenę. Może ktoś z was spotkał się z podobnym problemie w swoim autku i chciałby się ze mną podzielić swoim doświadczeniem. Co proponujecie zrobić, aby słuchanie radia stało sie przyjemnością a nie udręką. Za pomoc z góry serdecznie dziękuję.
Pozdrawiam,
Paweł
Radio bardzo słabo odbiera
Strona 1 z 1
U mnie czasami radio lubi poszumieć w trasie nawet na mocnych stacjach tj. RMF, Zet itp. Raz na jednej trasie trochę szumi, raz na tej samej w ogóle – przyzwyczaiłem się.
Być może u Ciebie problem leży w wypięciu się wtyczki kabla antenowego z korpusu radia.
Być może u Ciebie problem leży w wypięciu się wtyczki kabla antenowego z korpusu radia.
Problem udało mi się rozwiązać po przez wymianę anteny wraz z mocowaniem. Okazało się, że radio jest ok ale końcówka jak i sama antena są w bardzo złym stanie, zestaw kosztował mnie 60 zł. Jeśli chodzi o o zapalniczkę i radio to dopiero dziś zauważyłem, że transmiter USB który posiadam powoduje bardzo duże zakłócenia. Chyba najlepszym sposobem będzie podłączanie transmitera tylko wtedy kiedy chce posłuchać z niego muzyki, a tak to wyciągać i cieszyć się przyjemnym graniem radia FM.
- Od: 26 sie 2015, 00:45
- Auto: Mazda 2 1.4 TDCi 2006 r.
Strona 1 z 1