Witam.
Mam problem od pewnego czasu którego nie umie rozwiązać dodam że w wahaczach wszystkie luzy co były zostały zlikwidowane.
Słyszę stuki w lewym kole podczas hamowania lub skręcania a do tego ta strona siedzi niżej niż druga o około 1-1.5cm. Byłem na kilku stacjach diagnostycznych amorki w okolicach 63-65% i diagności nie widzą problemu, sprawdzali czy łożyska macpersona strzelają na postoju i nic nie słyszeli (czuli na sprężynach). Mechanik też nie widzi problemu, mówił zęby rozkręcić macpersony i szukać. Ja wyciągałem oba żeby sprawdzić i porównać, wysokość maja jednakową a łożyska kręcą się z lekkim oporem oby dwa tak samo. Może macie jakieś pomysły na to?
Stuki w zawieszeniu.
Strona 1 z 1
Sprawdź lepiej zaciski hamulcowe w takim przypadku. Może stoją na amen.
Właśnie wróciłem z Chorwacji, przed wyjazdem zmienione były klocki i tarcze oraz gumy na zaciska. Więc o hamulca h nie ma mowy.
Auto na wybojach lekko niestabilnie się prowadziło. Myślę że przyczyną maga był łożyska, gumy na macpersonie lub amortyzatory.
Auto na wybojach lekko niestabilnie się prowadziło. Myślę że przyczyną maga był łożyska, gumy na macpersonie lub amortyzatory.
To że były wymieniane i była praca przy zaciskach nie znaczy że zostało dobrze złożone. Bezgranicznie ufasz warsztatom? To błąd ..
Oczywiście. Wystarczy że na dwie prowadnice stoi jedna i możesz miećtaki objaw. Nie zaszkodzi zajrzeć. To 10 minut roboty.
Strona 1 z 1