Brak mocy i dławiąca się Mazda 2 DE 1,4 diesel rok 2008
Strona 1 z 1
Piszę bo już mi ręce opadły może wy pomożecie, problemy polega na tym że jak się wciskam pedał gazu to mniej więcej na 2-2,5 tysiąca obrotów moja pszczółka się dławi nie ma mocy. Podpiąłem ją pod kompa i wyskoczyły błędy pedału i czujnika paliwa. Zostało to wymienione oczywiście na używane, czujnik paliwa wymieniłem dwa razy bo po pierwszej wymianie nic się nie poprawiło. Błędy już nie wyskakiwały . Wtedy wymieniłem filtr paliwa, wymieniłem wszystkie rury powietrza bo myślałem że jest gdzieś jakaś dziurka i łapie lewe powietrze, wymieniłem obudowę filtra i sam filtr powietrza. sprawdziliśmy z kolegą przewody wszystkie są dobre, złączki też sprawdziliśmy .wymieniłem nawet pompę która jest pod siedzeniami, wymieniłem też czujnik który jest na belce wtryskiwaczy, EGR też był wymieniony ,pompa wtryskowa ma dobre parametry bo sprawdzaliśmy w czasie jazdy. Dziś wymieniłem raz jeszcze pedał gazu ale nic to nie dało. Odpala normalnie nie kopci nie ma białego dymu, obroty nie falują nie szarpie. Sprawdzaliśmy też układ czy nie jest zapowietrzony i nie jest. Jeszcze mi chodzą wtryskiwacze po głowie ale nie wiem czy to dobry trop. POMOCY
- Od: 5 cze 2024, 18:10
- Auto: Mazda 2 DE, 1,4 diesel, 2008
Strona 1 z 1