Pilot – dokupienie

Mazda2 2007–2014

Postprzez Andrzej414 » 30 gru 2018, 11:03

No najpierw musisz sobie kupić do tego nowego klucza transponder. I to taki jaki masz w tym oryginalnym kluczyku. Żeby tego się dowiedzieć musiałbyś wyciąć ten transponder. Jest z tym zabawy i żeby go nie uszkodzić.
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 7 sie 2011, 10:44
Posty: 1097 (2/42)
Skąd: Pierwsza Stolica Polski
Auto: Mazda 323C BA 1.5 '96
Mazda 2 DE 1.5 '10

Postprzez xFaUst » 30 gru 2018, 16:02

Kupiłem z transponderem, zobaczymy czy będę miał szczęście jak z pilotem (albo czy trafię na ogarniętego "ślusarza")
Początkujący
 
Od: 7 gru 2018, 11:29
Posty: 14
Auto: Mazda 2 DE 2010 3d

Postprzez Manius5 » 6 sty 2019, 17:01

I jak akcja z kluczykiem i pilotem się zakonczyła?
Sam się zastanawiam nad wymiana pilota bo strasznie mam wymęczony i nie zawsze działają przyciski otwierania i zamykania.

Czy ten chinczyk co kupiłeś zadziałał u ciebie bez problemu? Tz mozesz opisać sposób kodowania
Początkujący
 
Od: 15 lis 2018, 16:53
Posty: 9 (2/1)
Auto: Fajna Mazda 2
1.3 86KM

Postprzez Andrzej414 » 6 sty 2019, 17:21

Czy kolega czytał ten temat od początku? Przecież wszystko jest opisane. A procedura kodowania jest też tutaj w tym dziale i wystarczy poszukać.
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 7 sie 2011, 10:44
Posty: 1097 (2/42)
Skąd: Pierwsza Stolica Polski
Auto: Mazda 323C BA 1.5 '96
Mazda 2 DE 1.5 '10

Postprzez wirustc » 15 lut 2019, 06:55

Andrzej414 napisał(a):Czy kolega czytał ten temat od początku? Przecież wszystko jest opisane. A procedura kodowania jest też tutaj w tym dziale i wystarczy poszukać.

Witam.Czytałem temat od początku i zapewne kol.Manius5 także.Niestety nie dowiedzieliśmy się czy kol.xFaUst
miał szczęście zakodować nowy transponder w zakupionym kluczyku. (wcześniej pisał że spróbuje zakodować immo, i da znać :) Pozdrawiam.
Forumowicz
 
Od: 2 wrz 2010, 13:46
Posty: 35 (21/0)
Skąd: Konin
Auto: Mazda 2 DE 1,3 63kW/87KM 2009 rok

Postprzez Andrzej414 » 15 lut 2019, 07:22

Temat głównie jest O pilocie. I pytanie Twoje przede wszystkim tyczyło się pilota bo jak sam wspomniałeś masz problem z przyciskami. Pilot kodujemy w aucie A transponder w odpowiedniej stacji/urządzeniu.
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 7 sie 2011, 10:44
Posty: 1097 (2/42)
Skąd: Pierwsza Stolica Polski
Auto: Mazda 323C BA 1.5 '96
Mazda 2 DE 1.5 '10

Postprzez xFaUst » 12 mar 2019, 09:58

wirustc napisał(a):Witam.Czytałem temat od początku i zapewne kol.Manius5 także.Niestety nie dowiedzieliśmy się czy kol.xFaUst
miał szczęście zakodować nowy transponder w zakupionym kluczyku. (wcześniej pisał że spróbuje zakodować immo, i da znać Pozdrawiam.


Nie zakodował, bo chwilowo ma inne wydatki i pilot służy tylko do centralnego :)
Początkujący
 
Od: 7 gru 2018, 11:29
Posty: 14
Auto: Mazda 2 DE 2010 3d

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

Moderator

Moderatorzy 2 / 121