Witajcie. Mam pytanka odnośnie instalacji LPG w mojej madzi. To chyba dobry dział. Zabieram się do wymiany filtra lpg, bo auto ma lekką zamułe, lekko szarpie na gazie. Wymieniłem już świece, przewody wyglądają okej. Od poprzedniego właściciela wiem, że dawno filtr gazu nie był tam wymieniany.
Po pierwsze, nie znalazłem przy butli żadnego zaworu. Czy wystarczy, że odepnę akumulator, żeby te elektrozawory na pewno nie puszczały gazu do układu?
Czy filtr gazu znajduje za zaznaczonym na czerwono ... korku? Czy w każdej instalacji znajduje się filtr fazy lotnej, wyglądający Al'a filtr paliwa, bo nie widzę takowego u siebie?
Wybaczcie, za tak banalne pytania i zaniedbania widoczne na zdjęciach ale poprzedni właściciel strasznie zaniedbał auto, a to w gruncie rzeczy początek moich prac przy LPG, wcześniej miałem tylko małą styczność z instalacją z mieszalnikiem w golfie 3.
Poniżej oczywiście fotki.
Butla: http://zapodaj.net/0e71a69aeaf8f.jpg.html
Korek: http://zapodaj.net/f9f93f390a40e.jpg.html
Korek z innego rzutu:http://zapodaj.net/5b47e1bd5dec7.jpg.html
1997 Mazda 626 2.0 FS (115KM) – Potrzebuję informacji na temat mojej instalacji lpg
Strona 1 z 1
Po pierwsze, nie przywitałeś się w odpowiednim dziale, więc wnioskuję, że nie przeczytałeś regulaminu forum, logując się tu tylko na chwilę, by uzyskać informacje odnośnie swoich problemów.
Po drugie, temat dałeś nie do tego działu, co trzeba.
Po trzecie, opcja szukaj Twoim przyjacielem search.php?keywords=mazda+626+fs&terms=all&author=&attr_id=0&fid%5B%5D=20&sc=1&sf=all&sr=posts&sk=t&sd=d&st=0&ch=300&t=0&submit=Szukaj
W odpowiedzi na Twoje pytanie, to przyczyn może być wiele, tak naprawdę ze zdjęć, które wrzucasz nie da się wszystkiego dowiedzieć. Zatkany filtr, nie domagający reduktor, wtryskiwacze, nieprawidłowe ustawienia itp.Nie, nie wszystkie instalacje miały filtr fazy lotnej. Takowy występował w sekwencjach.
Ale zanim przystąpisz do dalszego pisania, zapoznaj się z regulaminem forum!
Po trzecie, opcja szukaj Twoim przyjacielem search.php?keywords=mazda+626+fs&terms=all&author=&attr_id=0&fid%5B%5D=20&sc=1&sf=all&sr=posts&sk=t&sd=d&st=0&ch=300&t=0&submit=Szukaj
W odpowiedzi na Twoje pytanie, to przyczyn może być wiele, tak naprawdę ze zdjęć, które wrzucasz nie da się wszystkiego dowiedzieć. Zatkany filtr, nie domagający reduktor, wtryskiwacze, nieprawidłowe ustawienia itp.Nie, nie wszystkie instalacje miały filtr fazy lotnej. Takowy występował w sekwencjach.
-
makmarc
makmarc napisał(a):Po pierwsze, nie przywitałeś się w odpowiednim dziale, więc wnioskuję, że nie przeczytałeś regulaminu forum, logując się tu tylko na chwilę, by uzyskać informacje odnośnie swoich problemów.
Wybacz... Nie, nie jestem tu na chwilę, bez obaw. Forum śledziłem też zanim się zarejestrowałem.
Wracając do tematu. Nie szukam póki co dokładnej przyczyny tego, dlaczego właśnie tak się dzieje, że auto przerywa na gazie, gdyż nie do końca uporałem się jeszcze z jego pracą na benzynie. Póki co, z przyczyn chcę wyeliminować filtr gazu, który na pewno nie jest w najlepszej formie. Ciężko jest mi też samemu określić na jakiej zasadzie działa instalacja zamontowana w moim aucie. Wiem tyle, że CHYBA jest to system Necam GSI, czego nie jestem pewien i prosiłbym o potwierdzenie kogoś doświadczonego. Jeżeli to ten system, to czy filtr gazu znajduje się we wskazanym przeze mnie miejscu i czy przy jego wymianie wystarczy odpięcie przewodów z cewek lub akumulatora, gdyż manualnego pokrętła nie znalazłem (zdj).
- Od: 21 paź 2014, 16:49
- Auto: Mazda 626 1997 FS 2.0 115KM DOHC
Necam to zupelnie inna filozofia. Ze zdjec wyglada to jak 3gen. FIltr tam mogl bys albo i nie, w zaleznosci od wersji, ale i tak nie jest to typowy filtr. Po 1 doprowadz auto do ladu na benzynie, dopiero potem zaczynaj brac sie za gaz.
-
Przemek323c
Strona 1 z 1