Mazda3 2.0 – Jaką instalację założyć?
mało pali? mi 13l pb po mieście (normalna jazda) a 10 l średnioradzi89 napisał(a):Jesli za ten 1500 zl wiecej instalacjaby Ci sie nie zwrocila to moim zdaniem bez sensu jest niszczenie w ten sposob autka.. Jezdzisz niewiele , masz malutki przebieg... Mazda malo pali , po co takie zabawy?
Dopisano 12 kwi 2013, 10:17:
a jak w twojej okolicy nie było 1.6, tylko same europejskie 2.0, to gratuluję: ja nie mogłem przez pół roku znaleźć w 7 województwach 2.0 godnego uwagi[/quote] – byłem w identycznej sytuacji w okolicy Lublina ze wszystkich obejrzanych 3 tylko 2.0 były godne zakupu. Więc nabyłem drogą kupna. ps. nie mam czasu na jechanie po mazdę do Gdańska która tam stoi...na pustakach.
-
grx1
Ale żeś wygrzebał post sprzed dwóch lat 
Poza tym co to wszystko ma wspólnego z tym tematem ? Nie dotyczy spalania, szukania egzemplarza, ani czasu wolnego
Poza tym co to wszystko ma wspólnego z tym tematem ? Nie dotyczy spalania, szukania egzemplarza, ani czasu wolnego
własnie zamierzam "zepsuć"
trochę swoją mazde i mam pytanie do tych co się orientują w tym temacie.
Na forum LPG znalazłem taką informacje
W tym kolektorze są klapki dynamizujące przepływ powietrza, tuż przy samej głowicy.
W tych silnikach raczej zawsze wiercimy się w samej głowicy, nie w kolektorze, a to po to, by uniknąć kolizji z klapkami i przwiercenia w sposób stwarzający ryzyko podsysania lewizny
zastanawiam się jak Wy macie zrobione nawierty?
Na forum LPG znalazłem taką informacje
W tym kolektorze są klapki dynamizujące przepływ powietrza, tuż przy samej głowicy.
W tych silnikach raczej zawsze wiercimy się w samej głowicy, nie w kolektorze, a to po to, by uniknąć kolizji z klapkami i przwiercenia w sposób stwarzający ryzyko podsysania lewizny
zastanawiam się jak Wy macie zrobione nawierty?
- Od: 16 gru 2012, 12:41
- Auto: Mazda 3 2003 BK 2.0B
KRYNIO zadzwon do Bananmina on ci wszystko wytłumaczy jest specem nad specami a na twoim miejscu z łodzi to bym walil do niego na montaż.tutaj masz namiary na niego,ma na imie Krzysztof http://www.autogaz-busko.pl
-
WisniaUs
jednak Bananmina to fachura ponad 200km od Łodzi więc średni to pomysł w razie jakiś napraw gwarancyjnych ,strojeń itp także raczej odpada bo w razie jakiś problemów to trzeba mieć dzień wolny ,choć załuje
chodzi mi o użytkowników Mazdy 3 w silnikiem 2.0 którzy mają założoną instalke i orientują się czy nawierty robi się kolektorze czy w głowicy, jak jest lepiej?czy nie ma róznicy?byle zrobić to z głową?
chodzi mi o użytkowników Mazdy 3 w silnikiem 2.0 którzy mają założoną instalke i orientują się czy nawierty robi się kolektorze czy w głowicy, jak jest lepiej?czy nie ma róznicy?byle zrobić to z głową?
- Od: 16 gru 2012, 12:41
- Auto: Mazda 3 2003 BK 2.0B
A ja mam pytanie, jaki Panowie zakład gazowniczy polecają w Warszawie?
Chciałem założyć w przyszłości gaz do swojej Mazdy3 2.0 (jak już tylko do mnie dotrze) i zastanawiam się gdzie to zrobić. Wiem, że poza Warszawą jest dużo fajnych zakładów, ale jakoś nie uśmiecha mi się na każdy przegląd jeździć 100km za Warszawę.
Chciałem założyć w przyszłości gaz do swojej Mazdy3 2.0 (jak już tylko do mnie dotrze) i zastanawiam się gdzie to zrobić. Wiem, że poza Warszawą jest dużo fajnych zakładów, ale jakoś nie uśmiecha mi się na każdy przegląd jeździć 100km za Warszawę.
- Od: 21 mar 2013, 18:59
- Auto: Mazda 3 2.0 Top Sport '06
Jestem w trakcie montażu instalacji w MIGAZ-S na ul Modlińskiej... Zakład przez wielu polecany... chociaż jest też garść negatywnych opinii... Z drugiej strony na termin czeka się 1-1,5 miesiąca...
Cóż więcej napisze jak już odbiorę autko i przegazuję
je na trasie
Cóż więcej napisze jak już odbiorę autko i przegazuję
- Od: 12 wrz 2012, 20:22
- Auto: Mazda 3 BK LF 2007 2.0 150KM!
ciut wcześniej
MAZDA 323F BG 1991 1.6 88KM
A co zakładasz?
Nie miałem styczności nigdy, ale jakbyś myślał o STAGu to oni na swoje stronie wymieniają warsztaty partnerskie:
http://www.ac.com.pl/pl/doc/322/warszta ... ckie#lista
Sam ciekaw jestem opinii o tym ALLTOP, Chodecka 1D.
http://www.ac.com.pl/pl/doc/322/warszta ... ckie#lista
Sam ciekaw jestem opinii o tym ALLTOP, Chodecka 1D.
Autko już odebrane a co do konfiguracji to
Ecu stag 300 premium
reduktor ac r01
wtryski hana zielone
przejechałem ok 100 km i nie widze żadnych niepokojących objawów... pod koniec maja I'm going to Hel
więc sprawdzę w trasie
co do ciekawostek to butla w koło zainstalowana najmniejsza a wystaje około 5cm
Ecu stag 300 premium
reduktor ac r01
wtryski hana zielone
przejechałem ok 100 km i nie widze żadnych niepokojących objawów... pod koniec maja I'm going to Hel
co do ciekawostek to butla w koło zainstalowana najmniejsza a wystaje około 5cm
ciut wcześniej
O właśnie, jak to jest z butlą w bagażniku? Trzeba jakoś modyfikować podłogę w sytuacji kiedy ona wystaje? Czy jest na tyle płasko, że jest sobie spokojnie pod podłogą?
Ja mam gąbką tapicerską 5 cm wyłożony bagażnik na to mata ( wykładzina standard) i na to jeszcze mata gumowa ori Mazda i jest piknie.Do butli wchodzi 36 ltr podtlenku na GRILL. 

-
WisniaUs
No i co... powrót z "wakacji"
Przejechane około 1500 km po naszych drogach... Samochód zapakowany w 4 osoby + full bagażnik...
70% trasy po 7/S7, reszta w koło komina... troszkę w korkach... Jazda raczej dynamiczna przy takim obciążeniu – spalanie wyszło 10l LPG... więc sądzę że świetnie
Natomiast na trasie Warszawa – Wrocław tym razem lajtowo tylko w 2 osoby bez bagaży, prędkość średnio powyżej 110km/h – spalanie lekko poniżej 9l LPG
Przejechane około 1500 km po naszych drogach... Samochód zapakowany w 4 osoby + full bagażnik...
70% trasy po 7/S7, reszta w koło komina... troszkę w korkach... Jazda raczej dynamiczna przy takim obciążeniu – spalanie wyszło 10l LPG... więc sądzę że świetnie
Natomiast na trasie Warszawa – Wrocław tym razem lajtowo tylko w 2 osoby bez bagaży, prędkość średnio powyżej 110km/h – spalanie lekko poniżej 9l LPG
ciut wcześniej
A możesz napisać jaką instalację masz założoną?