Mazda6 – Jaką instalację założyć?
makmarc napisał(a):Reduktor Zavoli Zeta S lub ewentualnie Gurtner
Gurtnera kilka razy demontowaliśmy, bił ciśnienie na 4 bary
nie wiem czy bym komuś go zaproponował
Zavolak s też lubi mocno przypompować na cutoffie
Takie uroki zavoli. Zeta S to duze cisnienie i do 170 raczej stykowy jesli ktos lubi deptac.
-
Przemek323c
Przemek323c napisał(a):Takie uroki zavoli. Zeta S to duze cisnienie i do 170 raczej stykowy jesli ktos lubi deptac.
dokładnie zavolaka można zastąpić ACkiem 250 i to było by dużo lepsze rozwiązanie
O ile nie zacznie plywac cisnienie bo nigdy nie wiadomo ktora rewizja reduktora sie trafi 
-
Przemek323c
Cześć, przymierzam się instalacji gazowej do M6 2.0. Z trzech polecanych zakładów otrzymałem takie propozycje:
1. Adis, Baracuda, kme tur
2. Kme nero, kme tur, LPGTECH
3. Zenit, kme gold, Hana zielone.
Ponoć idealnie pasują do tego typu silnika via Ford Mondeo...Poszlibyscie w któryś z tych zestawów czy może w coś innego? Butla w kole + wlew pod klapka PB.
1. Adis, Baracuda, kme tur
2. Kme nero, kme tur, LPGTECH
3. Zenit, kme gold, Hana zielone.
Ponoć idealnie pasują do tego typu silnika via Ford Mondeo...Poszlibyscie w któryś z tych zestawów czy może w coś innego? Butla w kole + wlew pod klapka PB.
1. AGIS nie adis.
2. Bezsens. Jak juz to KME Nevo ale jakie wtryskiwacze ?
3. Osobiscie bym odpuscil chociaz sa ludki ktore jezdza na zenicie i jest ok.
2. Bezsens. Jak juz to KME Nevo ale jakie wtryskiwacze ?
3. Osobiscie bym odpuscil chociaz sa ludki ktore jezdza na zenicie i jest ok.
-
Przemek323c
Pisane z telefonu i weszły literówki. Przy 2 wtryski Hana zielone. Wybrać któryś z tych czy iść w inną stronę? Co dokładnie polecacie?
Przemek323c napisał(a):Kumatego montera polecamy. To czy zalozy staga, techa, kme juz jest mniej wazne.
dokładnie, graty jak wyżej , demontaż kolektora, porządny montaż i strojenie
kilka przykładów na M6 jest na naszej stronie , często montujemy staga czasem techa i mazdy śmigają bardzo dobrze
w m626 2.0 97r mam brc seq24 bez lubr. i jestem zadowolony(5 lat) nie było żadnych problemów tylko wymiana filtrów spalanie 8-10 l/100km,
ale teraz chce zamontować gaz w M6 2.0 2006r czy brc spisze się tak samo dobrze czy warto zainstalować coś innego? z racji tego ze uwielbiam magdalenki i nie lubię problemów chce w nią wsadzić coś dobrego i bezproblemowego
ale teraz chce zamontować gaz w M6 2.0 2006r czy brc spisze się tak samo dobrze czy warto zainstalować coś innego? z racji tego ze uwielbiam magdalenki i nie lubię problemów chce w nią wsadzić coś dobrego i bezproblemowego

- Od: 4 lip 2009, 23:25
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 147 KM 2006r polift
LPG BRC SQ24
I co Cię powstrzymuje od przeczytania paru stron tego tematu?
ja mam Zenit Pro, Hana 2001 zielona i KME Silver i coPrzemek323c napisał(a):. Osobiscie bym odpuscil chociaz sa ludki ktore jezdza na zenicie i jest ok.
Arko85 napisał(a):ale teraz chce zamontować gaz w M6 2.0 2006r czy brc spisze się tak samo dobrze czy warto zainstalować coś innego?
Nie widzę sensu zakładania BRC, ten silnik to nie jest jakaś skomplikowana konstrukcja, ja swój sprawdzony zestaw mam, już nie pierwszy w moich autach i działa wzorowo zawsze.
-
makmarc
@makmarc jaki to masz swój sprawdzony zestaw?
bananmin napisał(a):Przemek323c napisał(a):Takie uroki zavoli. Zeta S to duze cisnienie i do 170 raczej stykowy jesli ktos lubi deptac.
dokładnie zavolaka można zastąpić ACkiem 250 i to było by dużo lepsze rozwiązanie
No ja właśnie dosyć lubię czasem depnąć, szkoda jeździć z takim silnikiem, jak emeryt. 13l/100 pb po mieście, to jednak trochę boli i gaz zamontuje na 100%. Wysłałem zapytanie do Alma Auto gaz we Wrocku, jako że często tam bywam i mógłbym nawet jeździć i serwisować u nich bez problemu
Bananmin, rozumiem że polecił byś zestaw oparty na Stag'u
- Od: 17 lip 2014, 12:20
- Auto: M6 GH, 08, dynamic sport, MZR 2,5l
Zdecydowalem się na zestaw Agis, barracuda oraz kme silver lub tur. Ktoś z was ma kombi i może powiedzieć jaka butla optymalną? Rozumiem ze w każdym wypadku będzie potrzebny demontaż plastikowej polki nad zapasem?