Problem ze Stag 300 w Mazda 323F BA 1.5 16v

Dział poświęcony użytkowaniu aut z instalacjami gazowymi przeznaczonymi do zasilania silników z wtryskiem pośrednim paliwa.

Postprzez Hazu » 4 sie 2008, 22:50

Ale jaki jest sens zakładać jakiś głupi tester skoro wystarczy podłączyć kawałek przewodu i wszystko będzie na wykresie a nie tylko bierzące wskazania
Forumowicz

Od: 17 paź 2005, 21:11
Auto: Były: CA/KF, CA/KL, BA/BP, BA/KF
Jest:
MPV ll FS 2000r.
RX8 2004r.

Postprzez Tasior » 5 sie 2008, 08:42

Ok, dzięki. Rozgryze schemacik jak znajde troche czasu :) \A takie pytanie, a jeśli okaże się że mam za bogatą mieszankę na gazie, to jak ją zmniejszyc i odwrotnie??
Forumowicz

Od: 14 maja 2007, 00:10
Auto: Mazda 323F BA 1,5 16V '95r

Postprzez Tasior » 5 sie 2008, 09:05

A tak zapytam eszcze, bo wlasnie czytaem jak to zamontowali gaz do fabi z silnikiem z dotryskami, nieustajace szarpanie, zupelnie jak w naszych mazdach... Tam napisal uzykownik, ze wyszlo i ż jeden wtryskiwacz mu nie dawal rady, i po wymianie listwy problemy z szarpaniem itp zniknely. Jak sprawdzic czy wtryski pracuja poprawnie?? Jak dojsc do tego czy to przypadkiem nie ktorys z nich jest walniety. Dodam ze fabia miala tez Staga 300 i Tomasetto :)
Forumowicz

Od: 14 maja 2007, 00:10
Auto: Mazda 323F BA 1,5 16V '95r

Postprzez bzzyczek » 5 sie 2008, 09:11

Tasior

Tasior napisał(a):Na pierwszej zakładce PARAMETRY, i tam sa parametry kalibracji, jest cisnienie robocze i cis minimalne. I wlasnie cos mi sie wydaje ze to minimalne kiedys bylo inne. teraz mam chyba 0,6 Bara a ciśnienie robocze na 1 Bar. Cos mi sie kojarzy ze kiedys to minimalne mialem nizsze...

Cisninienie robocze i minimalne ustawia sie samo podczas kalibracji. Jeśli masz ustawione na reduktorze cisnienie 1 bar to takie ustawi sie cisnienie robocze podczas kalibracji, a cisnienie minimalne bedzie odpowiednio nizsze. Mozesz tez sam obnizyc cisnienie minimalne ale to chyba nie jest dobry pomysl.

Tasior napisał(a):A takie pytanie, a jeśli okaże się że mam za bogatą mieszankę na gazie, to jak ją zmniejszyc i odwrotnie??

Mieszanke ustawiasz opuszczajac lub podnoszac linie mnoznika.
Forumowicz

Od: 3 cze 2008, 21:26
Auto: A4 B5 1.8T kox 200HP/ Dwie Mazdy były :(