Jakie spalanie gazu? Wasze opinie
No tez wlasnie tylko latem na trasie paliła mi 7 litrow a w miescie 12. A jak za maly parownik to w trasie tez powinna duzo ciągnąc. Hmmm zreszta nie wiem. Jutro sprawdze co jest na tym parowniku napisane i zobaczymy bo mozna szukac dziury w calym a to parownik do kosiarki:) Pozdro
-
Lukasz_zdw
Sprawdzalem tym mojego reduktora, zabardzo tam nie widac ale napisene jest tak: LANDI Tipo LD42. Nie doszulakem sie w necie do jakiego auta są montowane i z jaką mocą moze ktos ma taki wynalazek jak mój?
-
Lukasz_zdw
Też mi się wydaje że może być za słaby – a co do filtra – to wystarczy raz zatankować LPG na petrochemi i może sie zapchać, nie mówiąc już jak taki gaz wpływa na SGI – zaklejone wtryski i nie jedzie 
Liczy się bezpieczeństwo – a im więcej KM tym bezpieczniej
Teraz niestety troche mniej :–(
www.goldwinggl1800.blogspot.com
- Od: 24 lut 2006, 20:01
- Auto: Lancer 2.0 '04 AT
juz nie wiem co mam myślec na temat tego dziadostwa. Szukalem w necie o reduktorach Landi i znalazłem kilka ale o innych symbolach a takiego jak moj nigdzie nie ma
Dzisiaj przerobilem dolot tzn wyjąłem zwykły filtr powietrza i załozylem na kawalku rurki filtr od maluicha. Samochod zupełnie inaczej chodzi lepiej reaguje na gaz jest zywszy wrecz wyjeżdza spod
przy delikatnym nawet wcisnieciu gazu. Sprawdze teraz moze spalanie sie obnizy jeśli tak to albo kupie nowy filt powietrza albo zaloze sobie stożek bo moj brat ma stozek przy maździe z gazem i autko pieknie chodzi. Ale reduktor tak czy inaczej musze wymienic bądz zregenerowac.

-
Lukasz_zdw
Problem z reduktorem rozwiązany. Obejrzalem go dziś dokladnie i napisane jest ze to typ LSE 98. W internecie znalazłem ze te reduktory przewidziane są do mocy 130 KW wiec jest napewno dosc wydajny a wrecz zabardzo:
Czyli pozostaje tylko wymienic membrany i powinno byc dobrze. Z tym filtrem od malucha to tylko tymczasowa prowizorka nie myślce ze jestem az taki chałturnik zeby to zostawic
.
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)

-
Lukasz_zdw
moja pali w trasie 9,5 ale udalo sie raz na 8,5 zeejsc a w miescie jakies 10,5 a mam silnik 2,0 w sekwencji
-
kuchar
mam problem z madzią 323F silnik1.8 16V ma zamontowaną instalcję gazową coltec necam w holandii. Pali nie miłosiernie dużo bo 16 litrów na 100km w mieście a poza 14l Sprowadziłem ją miesiąc temu i nie mogę patrzeć jak żre proszę poradzcie czy tak powinno być a może trzeba ją wyregukować tylko gdzie .Mieszkam w Poznaniu.mój nr GG 7479720
-
wiesiulek
wiesiulek napisał(a):może trzeba ją wyregukować
Nie może tylko napewno a wyregulują ci na kazdej stacji gdzie montują LPG. Sam nic nie grzeb bo moszesz tylko pogorszyc. Ja sobie poradzic nie moglem to wyjąlem mikser i poki benzyna taka tania jeżdze na benzynie. Jak usciulam troche kasy to kupie nowy parownik i powinno być git. Jeśli regulacja u ciebie nie pomoze to parownik do wymiany lub membrany
-
Lukasz_zdw
WIESIULEK
lukasz-zdw
DZIĘKI ZA ODPOWIEDŻ BYŁEM JUŻ NA KILKU STACJACH I KAŻDY GDY ZOBACZY ŻE TO INSTALACJA HOLENDERSKA KOLTECA UMYWA RĘCE. KOŁO ŁODZI W STEFANOWIE JEST PONOĆ JEDYNY ZAKŁAD W POLSCE KTÓRY TYM MOŻE SIĘ ZAJĄC. NIE POZOSTAJE NIC JAK NAZBIERAĆ KASY I CIĄĆ DO NICH
lukasz-zdw
DZIĘKI ZA ODPOWIEDŻ BYŁEM JUŻ NA KILKU STACJACH I KAŻDY GDY ZOBACZY ŻE TO INSTALACJA HOLENDERSKA KOLTECA UMYWA RĘCE. KOŁO ŁODZI W STEFANOWIE JEST PONOĆ JEDYNY ZAKŁAD W POLSCE KTÓRY TYM MOŻE SIĘ ZAJĄC. NIE POZOSTAJE NIC JAK NAZBIERAĆ KASY I CIĄĆ DO NICH
-
wiesiulek
Jak juz pojedziesz na regulacje to poszukaj dobrego zakładu a nie byle co bo ja wlasnie bylem w pewnym zakładzie w Zduńskiej Woli zeby mi podregulowali a okazało sie ze tylko pogorszyli sprawe a robili to na analizatorze spalin!. Potem zachodzilem w glowe co jest nie tak bo to nie mozliwe zeby mi paliła 14 litrow i strasznie smierdzialo zbukami. Mowili ze to parownik to wyrzucenia, albo mambrany wymienic bo nic nie da sie z tym zrobic. Wiec wziolem to we wlasne rece, poszukalem w necie instrukcji jak przeprowadzic regulacje ręcznie gdyz mam instalke na srubie, pogrzebalem troszke sam potem pojechalem zatankowac do pełna i jaki efekt? Ano na 28 litrach gazu bo tyle wchodzi w moją butle zrobilem po miescie 253 km. i to nie w jeden dzien tylko jechalem jak byla potrzeba takze na ssaniu tez sporo sie jeździlo. Madzia spaliła mi teraz 11 litrow!! A nie 13 – 14 jak wyjechalem z warsztatu i teraz spalinami mozna sie zaciągac i nic nie śmierdzi.
Oczywiscnie nie skreciłem jej tak ze ruszyc nie moge autko przyspiesza porownywalnie do benzyny choc różnica mała jest:)
-
Lukasz_zdw
Jeśli samemu regulujesz gaz śrubą musisz pamiętać o tym że uboga mieszanka lpg może doprowadzić do wypalania zaworów, moim zdaniem powinno się to zrobić na analizaorze. Ja miałem 323 97r 1,5 z5 gaz z komputerem i paliła 10l , obecniie mam 626 2.0 97r założyłem sekwencję w kielcach za 2300, i na 36l lpg robię ok 410 km oczywiście z zimnego silnika ok 2km robię na pb
javascript:emoticon(';)')
oczko
oczko
bananmin, sekwencja za 2300zł?
to w ramach jakieś promocji/znajomości czy to normalna cena?
daj namiary na tego gazownika w Kielcach
to w ramach jakieś promocji/znajomości czy to normalna cena?
daj namiary na tego gazownika w Kielcach
- Od: 1 lis 2006, 15:47
- Auto: Galaxy MK2 2.3
normalna cena, zależy jeszcze jaka instalacja zobacz tu
http://www.allegro.pl/item152841606_sek ... kolem.html
http://www.allegro.pl/item152512448_sek ... indry.html
tyle kosztuje zestaw:
http://www.allegro.pl/item152075064_sek ... iego_.html + butla z zaworem(ok450zł) i robocizna.
Natomiast w niektórych warsztatach zdzierają strasznie za zamontowanie i stąd wysokie ceny. Szukałem kiedyś w Łodzi to nie mogłem znaleźć taniej niż 2500 za najprostrzą tanią sekwencje.

tyle kosztuje zestaw:

Natomiast w niektórych warsztatach zdzierają strasznie za zamontowanie i stąd wysokie ceny. Szukałem kiedyś w Łodzi to nie mogłem znaleźć taniej niż 2500 za najprostrzą tanią sekwencje.
jaskul napisał(a):...Natomiast w niektórych warsztatach zdzierają strasznie za zamontowanie i stąd wysokie ceny. Szukałem kiedyś w Łodzi to nie mogłem znaleźć taniej niż 2500 za najprostrzą tanią sekwencje
właśnie wiem, że zdzierają za montaż...
Interesuje mnie gdzie w woj.Małopolskim (no tak do 100km od Krakowa) można założyć jakąś sensowną sekwencje do 2500zł (instalacja, butla+montaż) ?
W Krakowie wszyscy krzyczą powyżej 3K
- Od: 1 lis 2006, 15:47
- Auto: Galaxy MK2 2.3
Ja do 2.3l W "6" założyłem sekwencję za 2400 w Białymstoku w Lecho gaz. Spalanie na trasie jak narazie 11,5 w mieście powyżej 15. Oczywiście jest to 4 biegowy Tiptronic. Jeszcze będą regulowane mapy bo jeszcze to spalanie jest za duże – nie za bardzo ale jak by o ok 2litry spadło to było by akurat.
Liczy się bezpieczeństwo – a im więcej KM tym bezpieczniej
Teraz niestety troche mniej :–(
- Od: 24 lut 2006, 20:01
- Auto: Lancer 2.0 '04 AT
pali jak moje 3 litry na mikserze
, najmniej udało mi sie 10 l w trasie, po mieście miniumum 16 L jak jest lato, spalanie na Pb jest mniejsze o 5-6 litrów
, najmniej udało mi sie 10 l w trasie, po mieście miniumum 16 L jak jest lato, spalanie na Pb jest mniejsze o 5-6 litrów
moja mazda nie widziala od trzech lat mechanika, bo sam przy niej robie 
- Od: 27 lis 2005, 21:39
- Auto: mazda 929 S 3.0 V6 24V DOHC
witam, mam mazde 3 2.0 na sekwencji pali mi 10L benzyny i 10L gazu, i sadze ze to i tak dobrze 
-
Tasos
pewnie że dobrze, 9- 10 co za różnica 1,9 zł na 100km. ale chyba dosyć ostro jeżdzisz?
Zrobilem dopiero ok.1700 km na gazie i mam ciezka noge.Jak zawsze zreszta.Spalanie 11-12 l miasto.Trasa 8-9 litrow.Rewelacja.Benzyny palil 10-12l.Niewazne czy trasa czy miasto.Moze przyczyna to pie... krokowiec i nierowne obroty.pzdr 

- Od: 5 sty 2007, 18:46
- Auto: Było : Punto I Prelude II gen Audi 200 5000s , 323F BA , E46 .
Jest : Punto II , Bravo II 1.4 Turbo :)
323F BA 1.5 97 Sekwencja z komputerem STAG 300 na trasie bez jakiegoś specjalnego oszczędzania ale też bez duszenia auta 8.2 – 8.5 LPG, w lecie praktycznie bez dodatkowego PB – tylko rozruch na benzynie Na trasach mieszanych więcej a w korkach myślę nieco ponad 10 LPG.
Ostatnio edytowano 17 lip 2007, 08:51 przez brodie, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 22 maja 2007, 22:42
- Auto: było:323F BA Z5 1998 SGI
XEDOS CA B6 1994 SGI
jest:626 GF FS 2001 SGI
6 GG 2002 SGI