Jaka instalacja LPG (Mazda 6/5/3 2.3)
Kolego ja mam identyczną Madzię.
Zagazowane u chłopaków w Niwiskach (k/Mielca) – Multiserwis. Z tego co widziałem to mają klientów nawet ze śląska.
Mam wsadzony Landi Renzo Omegas. Jak na razie to śmiga aż miło – zrobione ponad 15tys.
Zagazowane u chłopaków w Niwiskach (k/Mielca) – Multiserwis. Z tego co widziałem to mają klientów nawet ze śląska.
Mam wsadzony Landi Renzo Omegas. Jak na razie to śmiga aż miło – zrobione ponad 15tys.
- Od: 1 lip 2011, 19:33
- Auto: M6 1.8,GY, 2006
Landi Renzo Omegas
Wtryski Med
Butla w kole 40,8l gazu
Wlew gazu obok wlewu paliwa
Mineło mi już 9 tyś i tak sie zastanawiam czy z tą instalacjią gazową to nie trzeba jechac na jakis przegląd ?
bo poza tym cholernym przełączaniem sie gazu na benzyne przy 5,5rpm to jest miód ,a i to że jak nabyliśmy M6 to paliła na dotyk z rana ,a teraz 1,2,łapie,obstawiam świece choć nie na sto% ale w ta strone bym sie skłonił na początek.Co do trasy to wyszlo mi 36lpg-338km,pare razy przełączyła mi sie na pb to obstawiam tak 9,5lpg na 100 trasa 338/36lpg=9,3 to niech i 10 bo jazda dynamiczna
bo poza tym cholernym przełączaniem sie gazu na benzyne przy 5,5rpm to jest miód ,a i to że jak nabyliśmy M6 to paliła na dotyk z rana ,a teraz 1,2,łapie,obstawiam świece choć nie na sto% ale w ta strone bym sie skłonił na początek.Co do trasy to wyszlo mi 36lpg-338km,pare razy przełączyła mi sie na pb to obstawiam tak 9,5lpg na 100 trasa 338/36lpg=9,3 to niech i 10 bo jazda dynamiczna
Proste są dla szybkich samochodów,zakręty dla szybkich kierowców. CMc.
Przeczytałem na lpg-forum.pl, że z tym ACR01 to sprawa jest nieco inna. Ponoć jest nadal niedopracowany, bo jego konstruktor odszedł z AC w trakcie prac nad nim.
Babskie auto, wersja amerykańska viewtopic.php?f=313&t=118894
koledzy uswiadomcie mnie. Bo przegladam forum i juz najrozniejsze opinie przeczytalem a nie mam konkretniej odpowiedzi. Czy silnik w M6 2.3 166KM posiada bezposredni wtrysk?? Jedni pisza ze te po lifcie posiadaja, inni ze tylko MPSy. I do tej pory nie wiem, a przymierzam sie do zakupu i istotna jest dla mnie instalacja gazowa, stad pytanie...
Sprzedam większość części do Mazdy Xedos 9 Millenii 2.5 V6 2001 2002

- Od: 16 mar 2009, 22:08
- Auto: Była Mazda Xedos 2.0 V6 KF 1994
Jest Mazda Millenia S 2.3 V6 KJ 2001
Mają, na Boga mają a nie posiadają. Posiada się majątek a dziurę w nosie i wtrysk bezpośredni się ma.
to nie jest forum polonistyczne i nikt tu ze slownikiem nie siedzi, kazdy wie o co chodzi.
Jakbys mial sie tak czepiac to w kazdym z postow jest cos, do czego mozna sie doczepic. Chodzi o to zeby sobie pomagac jesli rozumie sie pytanie a nie o to zeby poprawiac polonistycznie. Zaloz sobie konto na jakims polonistycznym forum i tam sie czepiaj ludzi o szczegoly zamiast rozwijac temat nie wnoszac nic, co pomoze w znalezieniu odpowiedzi na pytanie.
Jakbys mial sie tak czepiac to w kazdym z postow jest cos, do czego mozna sie doczepic. Chodzi o to zeby sobie pomagac jesli rozumie sie pytanie a nie o to zeby poprawiac polonistycznie. Zaloz sobie konto na jakims polonistycznym forum i tam sie czepiaj ludzi o szczegoly zamiast rozwijac temat nie wnoszac nic, co pomoze w znalezieniu odpowiedzi na pytanie.

to po co wtracasz sie do tematu i zasmiecasz watek jesli nie masz zamiaru pomoc tylko poprawiac cos co kazdy rozumie. Rada na przyszlosc: jak nie znasz odpowiedzi na pytanie a chcesz zablysnac to swiruj na innym forum. Bo forum mazdy nie sluzy do nauki na pamiec slownika poprawnej polszczyzny!!!!
Takze nie oczekuje juz odpowiedzi o Ciebie, tylko czekam na to czy ktos ma cos w tej sprawie MĄDREGO do napisania?? Bo nie po to zadaje pytanie zeby sprzeczac sie o poprawne uzycia slowa w zdaniu!! od tego sa inne fora
Takze nie oczekuje juz odpowiedzi o Ciebie, tylko czekam na to czy ktos ma cos w tej sprawie MĄDREGO do napisania?? Bo nie po to zadaje pytanie zeby sprzeczac sie o poprawne uzycia slowa w zdaniu!! od tego sa inne fora

sorry, nie wiem o co ci chodzi, po 1 robisz balagan na forum nie wnoszac tu nic interesujacego a po 2 przyczepiles sie do mnie jakbym ci nie wiadomo co zrobil. To juz zadac pytania nie wolno na forum bo sie odrazu kogos traktuje jak intruza?? Ja sie najzwyczajniej w swiecie pytam na forum (tak jak to czynie w gronie CA) i jak dotad nikt mi tu nie wyjezdzal z podobnymi tekstami tymbardziej czepiajac sie bez powodu. Nie wiem... Moze tutaj panuje inna moda na odpowiadanie.... Choc do tej pory sporo tu czytalem i tego nie zauwazylem. Nie wiem po co sie wtracac skoro nie ma sie nic do zaoferowania. Oczekuje odpowiedzi od normalnych forumowiczow, ktorzy moga mi w reszcie cos odpisac. Nie mam zamiaru uzywac tego watku do takich glupich pogaduszek.... Raczej nie o to tu chodzi

Tym co tam napisano nie należy się przejmować podobnie jak zawracać sobie głowy nawilżaczami do zaworów albo ich gniazd.
Witam panowie mija wlasnie 30 000 km na lpg,wszystko PERFECT dziala , piecyk mam 2.3 l ,kilka dni temu mialem wycieczke Tarnów-Ustka-Tarnów i koszt w obie strony na lpg to 340 zl przy predkosci do 120 km/h przebieg byl 1450 km wiec micha sie cieszy na takie koszty,Pozdrawiam
-
WisniaUs
Hej!
Mam 2.3 MT i tak się zastawiam nad LPG. Czy ten silnik nie jest przypadkiem spokrewniony z Fordem jakimiś ceramicznymi gniazdami zaworów? Jak zużycie oleju? Wzrosło, bez zmian, ile Ci łyka?
Mam 2.3 MT i tak się zastawiam nad LPG. Czy ten silnik nie jest przypadkiem spokrewniony z Fordem jakimiś ceramicznymi gniazdami zaworów? Jak zużycie oleju? Wzrosło, bez zmian, ile Ci łyka?
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Sinik wyłącznie robiony przez mazde natomiast czesto slyszalem ze ten 2.0 to Ford tam maczał łapska.Olej znika jak znikał jak pogonie ja to ostatnio po 24 godzinnej wycieczce do Ustki i spowrotem poszlo 400 ml oleum ale częste wyprzedzanie tirów i pomykanie po autostradzie bylo tego powodem.Generalnie jak jezdze na miejscu to z olejem spoko na 15 000 dolewam 1 litr tak ze nie ma tragedi .Ale jesli bede pociskal na nonstopie powyzej 4000 rpm to lubi wciagac olej.Bylem nawet 2 tyg temu na tescie spalin ale wszystko jest idealnie.Widocznie ten silnik tak ma i duzo juz o tym sie naczytalem.Zalewam Mobilem 1 5w30 moze nastepnym razem zaleje gesciejszym sam nie wiem ale tym sie nie martwie.Pozdrawiam
-
WisniaUs
Silniki mazdy po prostu lubią sobie łyknąć i nie trzeba z tym walczyć, jeśli nic innego się nie dzieje. Tak już jest od lat (to moja piąta mazda). Wyjątkiem były chyba tylko silniki z BG i to te 1.3, 1.6
Pozdrawiam,
u mnie narazie silnik nic nie bierze oleum, ale narazie niewielki przebieg i auto autostrad nie widzi, od poczatku jezdze na amsoilu z jednym wyjatkiem jak zalalem dexelie bo amsa nie mialem akurat pod reka, wiec narazie bez dolewek i mam nadzieje ze tak zostanie 
OKI do 2010 roku mazda lała 5w20 potem dostali zalecenia aby przejsć na 5w30.Wiadomosc mam z servisu Mazda-Subaru USA.
-
WisniaUs