Witam
Jestem 4 dzień po montażu SGI elpigaz i podczas dodawaniu gazu (niezawsze) pojawiają się
dziwne jęczenia z reduktora takie jakby pomruki wraz z podnoszącymi się obrotami i też nie zawsze ale czasami mam dziurę w gazie czyli jak depnę to pierw przymuli na ułamek sekundy a dopiero potem wchodzi na obroty.Cóż to może być?
Dziwne odgłosy przy podnoszących się obrotach
Strona 1 z 1
to właśnie nie wiem czy to lekceważyć czy odrazu jechać do gazowników a świece i kable są nowe (ngk)nemi napisał(a):maciek_800 napisał(a):Cóż to może być?
Konieczność pojeżdżenia przez ok. 500-1500 km i udanie się na kontrolę i regulację w ramach gwarancji. W czym więc problem?
- Od: 5 mar 2006, 16:08
- Auto: Premacy 1.8i 74kw 2003r.
Może te odgłosy co słyszysz to wtryskiwacze gazowe, u mnie tez je słychac... Ale przejezdze jeszcze troche i pojade na regukacje i zobaczymy. A co do świec to u mnie w samochodzie jedyne które dają rade to są Champion EON1 i kable Bosch Silicon.
Włoże inne swiece i inne kable i po stu kilometrach jest juz po nich. A na w/w zestawie smigam od wymiany do wymiany (co 30 tys, moze i zawczesniej ale co tam) Pozdrawiam
Włoże inne swiece i inne kable i po stu kilometrach jest juz po nich. A na w/w zestawie smigam od wymiany do wymiany (co 30 tys, moze i zawczesniej ale co tam) Pozdrawiam
- Od: 29 gru 2007, 14:17
- Auto: 323 BG 1.6 16V 1994r
nemi napisał(a):maciek_800 napisał:
Cóż to może być?
Konieczność pojeżdżenia przez ok. 500-1500 km i udanie się na kontrolę i regulację w ramach gwarancji. W czym więc problem?
U mojego ojca w Corolli to samo znajomy gazownik powiedział...ale problem nie zniknął... wymienił reduktor na większy i było troszkę lepiej aż w końcu mocowanie reduktora zrobił na poduszkach bo co się okazało drgania przenosiło na nadwozie kiedy był na sztywno i teraz jak ręką odjął...
ale to było tylko u mojego ojca
u Ciebie może być coś całkowicie innego...
- Od: 24 cze 2006, 20:21
- Auto: Toyota Yaris Hybrid '19
Byłem u gazownika przyczyna tkwi w sprężynie z reduktora podobno została zamontowana od innego producenta niż dotychczas. Oczywiście zapewnił mnie że będzie wymieniona!!!
- Od: 5 mar 2006, 16:08
- Auto: Premacy 1.8i 74kw 2003r.
Strona 1 z 1