Polecane warsztaty LPG
sprawdzałem luzy zaworowe zaraz po montażu, po ok to 20 tyś km znowu wykonywałem pomiar przy okazji wymiany uszczelki pokrywy zaworów,
obecnie mam zrobione ok 25 tyś km na lpg i jakoś za kilka dni mija dwa lata od montażu,
jeśli ma to dla ciebie jakieś znaczenie to auto jest w automacie,
miałem robione auta już u kilku monterów na Śląsku w tym no w GZW, w chwili obecnej jestem stałym klientem SilesiaCars (jeśli można to tak nazwać – widzimy się co 10 tyś km na przeglądzie), nie mam zamiaru zmieniać gazownika
obecnie mam zrobione ok 25 tyś km na lpg i jakoś za kilka dni mija dwa lata od montażu,
jeśli ma to dla ciebie jakieś znaczenie to auto jest w automacie,
miałem robione auta już u kilku monterów na Śląsku w tym no w GZW, w chwili obecnej jestem stałym klientem SilesiaCars (jeśli można to tak nazwać – widzimy się co 10 tyś km na przeglądzie), nie mam zamiaru zmieniać gazownika
- Od: 24 lut 2008, 12:20
- Auto: *626 GW 2.0 TurboRF 98r.
* Toyota Avensis Verso 2.0 PB+LPG automat Exlusive 04r.
* było C8 2.2 PB+LPG Exlusive 03r
* było Meriva B 1.4 PB+LPG (fabryczny) 120KM 16r.
* było Astra 4 sedan 1.4 PB+LPG (fabryczny) 140KM 16r.
Wybrałem GAZ-Parts w Młynach, czekam w kolejce.
Więcej będę mógł powiedzieć pewnie za jakieś 2 miesiące. Po rozmowie z Krzysztofem wiem, że on w przypadku tego silnika raczej nie stosuje dotrysku benzyny.
W Silesia Cars będę gazował Toyotę Prius w podobnym terminie... mam nadzieję, że z jednego i drugiego montażu będę zadowolony
Więcej będę mógł powiedzieć pewnie za jakieś 2 miesiące. Po rozmowie z Krzysztofem wiem, że on w przypadku tego silnika raczej nie stosuje dotrysku benzyny.
W Silesia Cars będę gazował Toyotę Prius w podobnym terminie... mam nadzieję, że z jednego i drugiego montażu będę zadowolony
W gaz parts terminy sa z zapasem podane.
Ja mialem duzo wczesniej mimo sporej kolejki. Zawsze to lepiej w ta strone niz sie umowic a później dostac wiadomosc ze jednak trzeba czekac.
Mozesz jeszcze zadzwonic i wypytac w Speed Gaz Chrzanow, montuja staga a wlasciciel zna sie Krzysztofem.
Mozesz jeszcze zadzwonic i wypytac w Speed Gaz Chrzanow, montuja staga a wlasciciel zna sie Krzysztofem.
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Beny napisał(a):W gaz parts terminy sa z zapasem podane.Ja mialem duzo wczesniej mimo sporej kolejki. Zawsze to lepiej w ta strone niz sie umowic a później dostac wiadomosc ze jednak trzeba czekac.
Przyjemnie czytać takie wiadomości
Beny napisał(a):Mozesz jeszcze zadzwonic i wypytac w Speed Gaz Chrzanow, montuja staga a wlasciciel zna sie Krzysztofem.
Do Gaz-Parts jestem już przekonany i nie chcę zmieniać. Trudno – trochę zaczekam.
Szukam kogoś kto jest w stanie zrobić regulację luzów zaworowych w tym silniku. Krzysztof podał mi numer do fachowca w okolicy Buska, ale za żadne skarby nie da się do Niego dodzwonić.
Witam wszystkich forumowiczów:)!
Jestem świeżym właścicielem Mazdy 6 GY, z silnikiem 2.3 litra (167km), rok 2006. Aktualnie zainteresowany jestem zainstalowaniem instalacji gazowej i poszukuję jakiegoś polecanego aktualnie instalatora w Warszawie, podzielilibyście się aktualnymi rekomendacjami:)? Będę wielce zobowiązany.
Jestem świeżym właścicielem Mazdy 6 GY, z silnikiem 2.3 litra (167km), rok 2006. Aktualnie zainteresowany jestem zainstalowaniem instalacji gazowej i poszukuję jakiegoś polecanego aktualnie instalatora w Warszawie, podzielilibyście się aktualnymi rekomendacjami:)? Będę wielce zobowiązany.
- Od: 24 lut 2008, 12:20
- Auto: *626 GW 2.0 TurboRF 98r.
* Toyota Avensis Verso 2.0 PB+LPG automat Exlusive 04r.
* było C8 2.2 PB+LPG Exlusive 03r
* było Meriva B 1.4 PB+LPG (fabryczny) 120KM 16r.
* było Astra 4 sedan 1.4 PB+LPG (fabryczny) 140KM 16r.
Ja od siebie wszystkim z okolic Wrocławia serdecznie polecę AZ Autogaz. Serwis mieści się w Jeszkowicach (parę km za Wrocławiem), panowie znają się na rzeczy, montaż trwa 2 dni (na których czas otrzymujemy auto zastępcze), po odbiorze wszystko wytłumaczą jak obsługiwać. Wszystko wystroili prawidłowo, auto śmiga jak marzenie.
- Od: 1 lis 2018, 21:16
Cześć,
Jakiego gazownika polecacie w Krakowie?
Jakiego gazownika polecacie w Krakowie?
- Od: 6 sty 2014, 20:08
- Auto: Mazda6 GG LF-DE 2006 2.0 MZR 151KM/180Nm |RX-8|A-Spec|Simota|
W 3cim aucie montowalem LPG i mogę polecić warsztat w Świebodzicach... http://www.autogaz.swidnica.pl/
Podejście do klienta bardzo dobre.
Na miejscu regulują instalacje i sprawdzają. Ja za swoją zapłaciłem 2700zl. Można rozłożyć na raty.
Przełącznik tam gdzie klient sobie zażyczy. Wlew LPG pod klapką paliwa. Wykonanie wg mnie dobre.
Na chwilę obecną spalanie 11,5 na 100 w mieście.
Podejście do klienta bardzo dobre.
Na miejscu regulują instalacje i sprawdzają. Ja za swoją zapłaciłem 2700zl. Można rozłożyć na raty.
Przełącznik tam gdzie klient sobie zażyczy. Wlew LPG pod klapką paliwa. Wykonanie wg mnie dobre.
Na chwilę obecną spalanie 11,5 na 100 w mieście.
- Od: 29 lut 2008, 01:38
- Auto: byla kiedyś :Mazda 626 2.0 D GLX, rok 1989
Jest: Mazda 5 rok2006. poj: 2.0 Pb z LPG.
no, skrzyneczki masz fajne
Nie stukają na wybojach?
Niech auto służy .
Najważniejsze, że jesteś zadowolony
Nie stukają na wybojach?
Niech auto służy .
Najważniejsze, że jesteś zadowolony

Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
Nie stukaja... Trochę szlifowania ale weszły i jest w sam raz
- Od: 29 lut 2008, 01:38
- Auto: byla kiedyś :Mazda 626 2.0 D GLX, rok 1989
Jest: Mazda 5 rok2006. poj: 2.0 Pb z LPG.