Mazda3 1.6 – Jaką instalację założyć? Wasze propozycje
To bez znaczenia czy to M3 lub M6, właściwie zamontowany i zabezpieczony wytrzyma spokojnie.
-
makmarc
W tym problem, że już widziałem kilka adapterów, które się ruszają, a wokół nich pojawiła się korozja – tylko czy zakład zepsuł robotę, czy też niechlujność użytkownika, bo mu się nie chciało dokręcić.
Zderzak to zderzak tylko to nie wygląda.
Zderzak to zderzak tylko to nie wygląda.
Jeśli montażysta wybierze niewłaściwe miejsce i źle/nierówno zamontuje wlew to za jakiś wkręty się poluzują.
-
makmarc
coś zmienić
elektronika: Stag 4Qbox Plus
wtryski: Barracuda 115nl
filtr alex Ultra 360
reduktor: KME Tur
przewody zasilające Faro d6
przewody gumowe Parker
wlew w klapkę paliwa
zbiornik w koło zapasowe
strojenie OBD + AFR
elektronika: Stag 4Qbox Plus
wtryski: Barracuda 115nl
filtr alex Ultra 360
reduktor: KME Tur
przewody zasilające Faro d6
przewody gumowe Parker
wlew w klapkę paliwa
zbiornik w koło zapasowe
strojenie OBD + AFR
Czy coś zmienić? Mnóstwo kombinacji, a każda sprawdzona może być do tego auta. Jak tak się z majstrem ugadałeś, to ok. Masz Rzeszów lokalizację. Ja bym podpytał w Auto max ul. Bałuckiego. Nieco niepozorny może, ale robi robotę. Ja na przykład wybrałbym inną instalację. Generalnie – zbierz alternatywę i warsztatu, i instalacji, żebyś w brodę sobie nie pluł potem. Sporo podpowie Ci gazownik. ja tą mazdę widziałem na zenicie pro, hanie h2000, filtrze certools, przewodach parker. zbiornik wchodził 42/600. wlew w klapce. i właściciel też zadowolony. zestaw ok i montaż ok. te elementy muszą zagrać razem. inaczej amba fatima.
Wtryskiwacze bardzo dobre dobre, reduktor też, przy takim zestawie postawiłbym na inną elektronikę, która obsłuży to i wykorzysta potencjał w pełni potencjał podzespołów i auta. Zapytaj, czy zakładają gdzieś np. AEB, Kinga lub Agisa?
Dasz znać co Tobie odpowiedzieli, a ja napiszę coś o ewentualnej ich reakcji.
-
makmarc
w Rzeszowie to albo sie uda albo nie – wole ciut drożej i dobrze niż co chwile na serwis wracać
mazd mało robią a terminy sierpien koniec
myślałem już nawet żeby do Buska podjechać ew Krk
ale zadzwonie tam na Bałuckiego nawet nie wiedziałem że tam coś jest
elektronika inna to tylko to LPG-TECH lub OPTIMA przynajmniej u tego gościa
mazd mało robią a terminy sierpien koniec
myślałem już nawet żeby do Buska podjechać ew Krk
ale zadzwonie tam na Bałuckiego nawet nie wiedziałem że tam coś jest
elektronika inna to tylko to LPG-TECH lub OPTIMA przynajmniej u tego gościa
Witam
Mam mazdę 3 z 2009 roku 1.6 moc 105 KM . Autko kupione w 2011 roku. W 2012 założona instalacja LPG przy przebiegu 30 rys km. Obecnie jest 105 tys. km i wszystko działa ok. Po ok 50 tys. km na gazie zostały przeczyszczone wtryskiwacze gdyż cos zaczęło szarpać samochodem . ale poza tym wszystko śmiga. Spalanie to 9-10 l gazu ma 100km
Mam mazdę 3 z 2009 roku 1.6 moc 105 KM . Autko kupione w 2011 roku. W 2012 założona instalacja LPG przy przebiegu 30 rys km. Obecnie jest 105 tys. km i wszystko działa ok. Po ok 50 tys. km na gazie zostały przeczyszczone wtryskiwacze gdyż cos zaczęło szarpać samochodem . ale poza tym wszystko śmiga. Spalanie to 9-10 l gazu ma 100km
-
kristo123
Generalnie jest tak, że we wtryskiwacze warto inwestować, nie centusiować, bo karma wróci. dobre wtryski + dobre filtry najlepiej odstojnikowe to dluższe życie wtryskiwaczy. Jak czyściłeś wtryskiwacze to możesz rozważyć i filtr odstojnikowy. Zbiera bardzo dużo syfu z LPG. może być twister czy alexa filtr. dłuższe życie każdej pralki to calgon, dłuższe życie każde wtryskiwacza to filtr odstojnikowy etc.
Witam

Posiadam mazde 3 rocznik 2006 silnik 1,6 benzynka.
Zastanawiam się nad założeniem gazu tylko nie bardzo wiem jaki by sie nadawał i czy autko ogólnie przyjmie gaz
Odrazu spytam czy ma ktoś dobry warsztat gdzie gazują auta (Sanok lub okolice)
Pozdrawiam !

Posiadam mazde 3 rocznik 2006 silnik 1,6 benzynka.
Zastanawiam się nad założeniem gazu tylko nie bardzo wiem jaki by sie nadawał i czy autko ogólnie przyjmie gaz
Odrazu spytam czy ma ktoś dobry warsztat gdzie gazują auta (Sanok lub okolice)
Pozdrawiam !
- Od: 8 lis 2016, 21:27
- Auto: Mazda 3 rocznik 2006 1.6 Benzyna
Oczywiście, że się da i to tak, abyś oszczędzał. Pod warunkiem właśnie takim, że nie oszczędzisz na montażu i podzespołach takich jak wtryskiwacze, reduktor, sterownik. Sugeruję polskie rozwiązanie z dłuższą gwarancją (ja sam mam zenit pro direct, więc złego słowa nie powiem, mogę jedynie polecić). Każdy poleci to, co użytkuje, wiadomo. wtryskiwacze herculesy zyskały szacun w montażowniach a hany nieco osłabły. Reduktor najpewniej tur ewentualnie silver. Bo jaką się tam mocą rządzisz, 105 kucy?
Nie miałem. Przyjęła się opinia, że droższe od polskich w eksploatacji. Jeśli ktoś ma to potwierdzi lub zaprzeczy. Na pewno ma dużo rzadszą sieć serwisowo-montażową w Polszy. Kupiłeś auto z zamontowaną tą instalacją czy myślisz nad montażem?
Generalnie każda instalacja będzie dobra i będziesz z niej zadowolony, jeśli tylko zostanie poprawnie założona i wyregulowana. Ja bym poszedł w polszczyznę typu zenit pro czy tech, ale jeśli polecony i sprawdzony gazownik w tym się specjalizuje, to jest to ważne.