Mazda6 – Jaką instalację założyć?
panowie co za wywody. kwestia czy gaziarz jest dobry i zależy od regionu. w gdyni kilku odwiedziłem i ceny +/– 100zł. przecież nie będę jechał do torunia żeby lpg założyć no proszę was. jak narazie instalacja super. obsługa miła sympatyczna.
- Od: 30 maja 2015, 20:24
- Auto: mazda 6 GY 2,0 B 2005
Moim zdaniem należałoby uważać na wtryskiwacze HANA. Już od kilku osób słyszałem że padły/pokleiły się po przebiegu 30-40k, na lpg-forum piszą o tym a i mnie padły po 35k. Instalator wymienił mi na gwarancji bezpłatnie.
Witam mam pytanko odnośnie zestawu:
Elektronika KME Diego
Reduktor KME Silver (do 250kM)
Wtryskiwacze Valtec czerwone lub za dopłatą(70zł) niebieskie
Zawór tankowania w klapce
Zbiornik w miejscu zapasu
Cena za instalkę: 21 Władków Czy będzie to grało?
Auto Mazda 6 1.8 2006r.
Elektronika KME Diego
Auto Mazda 6 1.8 2006r.
-
dziegiel89
Panowie a jak to w Waszych zgazowanych Mazdach jest z luzami na zawodach? Co ile sprawdzacie i jak często występuje konieczność regulacji?
Jaki koszt takiego zabiegu? (gdzies czytałem ze 500-700 zl)
Jaki koszt takiego zabiegu? (gdzies czytałem ze 500-700 zl)
-
Im trudniej, tym lepiej
- Od: 19 cze 2015, 07:10
- Auto: Mazda 6 GY LFVE '06
Mazda 323 BG B6 '92
Po co sprawdzać luzy zaworowe w silnikch z LPG? Czy w GY jest samoregulacją? 

-
Im trudniej, tym lepiej
- Od: 19 cze 2015, 07:10
- Auto: Mazda 6 GY LFVE '06
Mazda 323 BG B6 '92
dziegiel89 napisał(a):Witam mam pytanko odnośnie zestawu:
Elektronika KME Diego
Auto Mazda 6 1.8 2006r.
1Diego... nie lepiej coś bardziej popularnego: TECH czy STAG
2 Realnie żaden SILVER nie obsłuży 250 KM, a że producent tyle napisał o niczym nie świadczy.
3 Valtec – tego nawet wtryskiwaczem nie można nazwać. Co najwyżej elektrozaworem. moja opinia... nawet na nie nie patrz, bo to syf najgorszy. Żby to jako tako chodziło wypadałoby je kalibrować co 10 tys. km. Wtryskiwacze np Barracuda.
P.S. napisz chociaż jaki masz silnik i kto Ci ma to zakładać.
Niebieskie OMVL-e nie są złe, ale co Barracudy to Barracudy
Silver nie obsłuży takiej mocy
-
makmarc
Przeglądałem tematy, ale duża część informacji jest już kilkuletnia, stąd chciałbym dopytać:
Zaproponowano mi 2 instalacje:
Dobry setup i ceny? Ponieważ u siebie nie mam nikogo sprawdzonego do instalacji stag'a to postanowiłem poszukać 'w okolicy' i padło na PITEC w Poznaniu.
Zaproponowano mi 2 instalacje:
- Kod: Zaznacz cały
1. STAG 4 QBOX BASIC, wtryskiwacze DRAGON – opcja pośrednia, w mojej
opinii jednak bliżej jakościowo najlepszej – 2700 zł
2. STAG 4 QBOX PLUS, wtryskiwacze DRAGON – prawdopodobnie najlepszy
bezwzględnie układ IV gen. na rynku – 3000 zł.
Do tego w cenie: reduktor AC R-01,
wielozawór Tomasetto AT-02,
elektrozawór Valtek 03,
Filtr fazy lotnej ZWM CZAJA FL01P
rury Faro PCV,
węże Parker,
opaski NORMA,
taśmy izolacyjne TESA,
złącza przewodów, elementy mocujące – GOMET.
Wlew pod klapką wlewu benzyny to dodatkowy koszt do w/w wycen – 100zł.
Zbiornik montowany w miejsce koła zapasowego, w cenie do wymiarów
630x225mm (55L brutto).
Dobry setup i ceny? Ponieważ u siebie nie mam nikogo sprawdzonego do instalacji stag'a to postanowiłem poszukać 'w okolicy' i padło na PITEC w Poznaniu.
- Od: 3 sie 2015, 13:41
- Auto: Mazda 6 GY 2006r 2.3l 122kw
Witam, przeszukałem wątki ale o tej Madzi mało piszecie:)
Zakupiłem Mazdę 6 GH 2.0 147km 2009 Liftback 45tys wersja full, chciałbym założyć LPG. Mam kilka propozycji:
1. BRC 24/32 z lubryfikacją elektroniczna +500zł lub bez cena okolo 3300zł (wlew kolo wlewu paliwa)
2. stag qbox plus z obd, wtryskiwacze barrakuda, reduktor acr01, wlew w klapkę PB, emulator poziomu paliwa, węże parker', zbiornik LPG 71-75l Cena 3200zł
3. Qbox Basic, wtryskiwacze Barracuda i reduktor KME Tur, ze zbiornikiem standardowej wielkości koszt to 2900zł
co polecacie do tego autka? jaki max zbiornik LPG wejdzie do Liftbecke aby nie przeszkadzał ?
Zakupiłem Mazdę 6 GH 2.0 147km 2009 Liftback 45tys wersja full, chciałbym założyć LPG. Mam kilka propozycji:
1. BRC 24/32 z lubryfikacją elektroniczna +500zł lub bez cena okolo 3300zł (wlew kolo wlewu paliwa)
2. stag qbox plus z obd, wtryskiwacze barrakuda, reduktor acr01, wlew w klapkę PB, emulator poziomu paliwa, węże parker', zbiornik LPG 71-75l Cena 3200zł
3. Qbox Basic, wtryskiwacze Barracuda i reduktor KME Tur, ze zbiornikiem standardowej wielkości koszt to 2900zł
co polecacie do tego autka? jaki max zbiornik LPG wejdzie do Liftbecke aby nie przeszkadzał ?
A kto będzie montował?
Brc z miejsca bym odpuścił, chyba że widziałeś juz robotę gazownika – nie odwala kichy i jest polecany.
Opcja 2 lub 3, zależy od gazownika. Pamiętaj że oszczędzał będziesz przy dystrybutorze, więc warto dorzucić 2-3 stówki do instalacji, którą założył kumaty gazownik.
No i butla 75l? Łał.
Brc z miejsca bym odpuścił, chyba że widziałeś juz robotę gazownika – nie odwala kichy i jest polecany.
Opcja 2 lub 3, zależy od gazownika. Pamiętaj że oszczędzał będziesz przy dystrybutorze, więc warto dorzucić 2-3 stówki do instalacji, którą założył kumaty gazownik.
No i butla 75l? Łał.
garet007 napisał(a):zbiornik LPG 71-75l
Chyba walcowy, bo na pewno nie w miejsce koła zapasowego.
-
makmarc
Ja nie odradzam, dlatego że czakram, tylko dlatego że BRC 
A Rafała polecam dlatego że sam u niego montowałem. No i w przypadku awarii wtryskiwaczy nie kręcił nosem tylko wymienił mi je od ręki, razem z ponowną regulacją na autostradzie, bez kosztów. Nie musiałem specjalnie jechać, akurat byłem na trasie do Lublina, to podjechałem i od ręki wszystko załatwiliśmy.
Bardzo dużo osob poleca Piotra Ficka w krakowie – autonagaz.net. Będziesz miał bliżej.
A Rafała polecam dlatego że sam u niego montowałem. No i w przypadku awarii wtryskiwaczy nie kręcił nosem tylko wymienił mi je od ręki, razem z ponowną regulacją na autostradzie, bez kosztów. Nie musiałem specjalnie jechać, akurat byłem na trasie do Lublina, to podjechałem i od ręki wszystko załatwiliśmy.
Bardzo dużo osob poleca Piotra Ficka w krakowie – autonagaz.net. Będziesz miał bliżej.