Polecane wtryskiwacze LPG – sprawdź
Zawoli S powinien wystarczyć, tak że to chyba jednak nie parownik, najlepszym rozwiązaniem jeśli chce Ci się grzebać samemu przy instalacji jest zakup interfejsu do staga i podłącenie laptopa, wtedy widać wszystko jak na dłoni.
A te dysze to faktycznie będą za małe, bo teraz mi się przypomniało że u mnie są 2,0 mm a silnik tylko 88 km.
A te dysze to faktycznie będą za małe, bo teraz mi się przypomniało że u mnie są 2,0 mm a silnik tylko 88 km.
U mnie żeby chodził dobrze musiałem całą mapę na maxa dać wzbogacenie – dysze rozwiercono i zmniejszono mapę – efekt był od razu – lepiej idzie i sie zbiera.
Liczy się bezpieczeństwo – a im więcej KM tym bezpieczniej
Teraz niestety troche mniej :–(
www.goldwinggl1800.blogspot.com
www.goldwinggl1800.blogspot.com
- Od: 24 lut 2006, 20:01
- Auto: Lancer 2.0 '04 AT
Eryk napisał(a):Czemu nikt nie wspomnial o Hana 2000 ponoc nie duzo drozsze od Magic jet ,ale duzo trwalsze.
Hana sa bardzo dobre,szybkie, wytrzymałe ale drugie tyle droższe co magic jet. Ale warto zapłacić i miec problem z glowy
Ja mam wtryski Zavoli (komp. Diego KME) ale po 20 tys. jeden padł. Są proste w budowie wystarczyło wymienić wewnętrzną baryłkę na sprężynce i przedmuchać powietrzem i śmiga aż miło 
Ludzie dzielą się nie na wykształconych i niewykształconych, a po prostu na mądrych i głupich :)
- Od: 26 lis 2010, 22:29
- Auto: Mazda 626 V '97, motor 1,8 FP DOHC KME Diego, Zavoli, Tomasetto oraz
Mazda 6 polift '06 motor 1,8 (121 KM)
michnoll napisał(a):Czemu nikt nie wspomnial o Hana 2000 ponoc nie duzo drozsze od Magic jet ,ale duzo trwalsze.
W 2009 r jeszcze chyba nikt nie słyszał w PL o wtryskach Hana, a teraz sa juz dosyc popularne i podobno bardzo dobre.
Ja mam Hana2000 + STAG300+ i jak na razie działa ok. Ale coś więcej w sprawie żywotności trudno jeszcze napisać. Żeby było zabawniej na znienawidzonych przez wszystkich żółtych Valtekach zrobiłem ponad 60kkm w poprzednim aucie i wymieniłem tylko dlatego, że głośno pracowały.
Ja dla odmiany mam czerwone Valteki i śmigają aż miło. Przez rok zrobilem 48 kkm i działają. Kwestia ustawienia listwy.
-
liwek87
Hana jest naprawdę dobrym wtryskiwaczem, jak do tej pory zero problemów 
Panowie mam dylemat,jakie wtryski do mazdy323f ba 1.5 obecnie mam valtek ale juz na wykończeniu,kalibracja juz nie pomaga,wzrosło spalanie do11-12l zastanawiam sie nad hana,
Wtryskiwacze Hana charakteryzują się bardzo wysoką jakością wykonania ,bardzo krótkimi czasami wtrysków otwarcia 1,2 ms – 2,8 ms
Wtryskiwacze występują w 4 rodzajach zależnie od pojemności silnika:
– 800cc ~1,200cc (130 ± 1.5 litra/min) – kolor czarny // 27-35KM/cyl.
– 1,300cc ~2,000cc (154 ± 1.litra/min) – kolor czerwony // 35-40KM/cyl.
– 2,000cc ~5,400cc (175 ± 1.litra/min) – kolor zielony // 41-50KM/cyl.
– 2,000cc ~5,400cc (175 ± 1.litra/min) – kolor niebieski // 40-60KM
wybrac czarne czy czerwone,niby powinny byc czarne z moich obliczen ale czy nie moze byc wieksza dysza i załozyc czerwone?a co sądzicie o MAGIC JET 4-Cyl FX
a nie bedzie roblemów z wykiem przy megic jet?
Wtryskiwacze Hana charakteryzują się bardzo wysoką jakością wykonania ,bardzo krótkimi czasami wtrysków otwarcia 1,2 ms – 2,8 ms
Wtryskiwacze występują w 4 rodzajach zależnie od pojemności silnika:
– 800cc ~1,200cc (130 ± 1.5 litra/min) – kolor czarny // 27-35KM/cyl.
– 1,300cc ~2,000cc (154 ± 1.litra/min) – kolor czerwony // 35-40KM/cyl.
– 2,000cc ~5,400cc (175 ± 1.litra/min) – kolor zielony // 41-50KM/cyl.
– 2,000cc ~5,400cc (175 ± 1.litra/min) – kolor niebieski // 40-60KM
wybrac czarne czy czerwone,niby powinny byc czarne z moich obliczen ale czy nie moze byc wieksza dysza i załozyc czerwone?a co sądzicie o MAGIC JET 4-Cyl FX
a nie bedzie roblemów z wykiem przy megic jet?
- Od: 8 lut 2010, 20:43
- Auto: Mazda 323f ba 1,5 16v z5 95r +Lpg stag4
Co wszyscy widza w tych Hanach, czemu sa takie super??? podobno juz nie sa takie jak kiedys,
Ja mam REG fasty i juz 60tys nalatane na nich i nie nazekam,
Ja mam REG fasty i juz 60tys nalatane na nich i nie nazekam,
tylko ze REG fasty to ta sama półka co valteki,jak tez juz ze 80tys zrobiłem,w sumie raz zaworki wymieniłem,tyle ze mało precyzyjne i głosne,hana mnie ceną odstrasza 
- Od: 8 lut 2010, 20:43
- Auto: Mazda 323f ba 1,5 16v z5 95r +Lpg stag4
Znam kilka przykladow gdzie Valteki wytrzymaly 20tys i nadawaly sie do wyzucenia wiec tych nie polece napewno nikomu,poza tym to byl standard gazownikow co zakladali instalke bo innych im sie nie chcialo dobierac,
Moze i to ta sama polka co Valteki ale ja nie nazekam,oprucz cykania smigaja jak burza
Moze i to ta sama polka co Valteki ale ja nie nazekam,oprucz cykania smigaja jak burza
Czerwone będą za duże, ja musiałem do swoich dysze dorabiać aby mnożnik nie startował poniżej 1
Wysłane z mojego NEXT
Wysłane z mojego NEXT
– Fiat 126p 650 'RED Diabloo"
– Peugeot 405 1.9 + lpg
– Hyundai Coupe 2.0 + lpg "Senioritta"
– Peugeot 406 2.0 HDI "Klekocica"
A teraz czas na Japan Style – Mazda 323F Bj 1.5 + lpg
– Peugeot 405 1.9 + lpg
Jakie polecilibyście świece do Mazda 5 (1.8) planuje zainstalować LPG i tak się zastanawia nad jakimiś lepszymi? Chciałem Denso Vt16 ale nie wiem czy dobre do gazu znalazłem jeszcze NGK TR5AI-13 90813 lub LPG 5 1516 ? Jakie macie doświadczenie w tej kwesti?
z5 spokojnie jezdzi na regach, sam na nich przelatalem okolo 80000km i wymienilem bardziej dla zasady niz faktycznej potrzeby. Hana straszy cena
Popatrz na Keihin 
-
Przemek323c
Ja zawsze montuje takie jakie zaleca producent i wszystko dobrze chodzi, nie kombinuje z zadnymi swiecami lpg czy wieloelektrodowymi.
Wysłane z mojego NEXT
Wysłane z mojego NEXT
– Fiat 126p 650 'RED Diabloo"
– Peugeot 405 1.9 + lpg
– Peugeot 405 1.9 + lpg
Ja uwazam ze niema czegos takiego jak swiece czy kable Wn do lpg, to sa te same kable i swiece tylko w innym podelku i sprzedawca zachwala ze beda super a tak na serio to tylko wciska kit,
Ja kupuje markowe kable czy swiece i auto smiga jak trzeba
Ja kupuje markowe kable czy swiece i auto smiga jak trzeba
Odkopie temat, ile wytrzymuja wtryski u was i jaki producent,
moje regi maja juz 70tys i nie mam zadnych problemow ,mysle ze do 100tys wytrzymaja bez problemu.
Tak wogule jest jakis przebieg na wtryski czy to loteria??
moje regi maja juz 70tys i nie mam zadnych problemow ,mysle ze do 100tys wytrzymaja bez problemu.
Tak wogule jest jakis przebieg na wtryski czy to loteria??