Witam , mam hcyba problem z gazem
od 5 lipca posiadam mazde 6 2003r. z instalacja gazową kme.
13 lipca zaświeciła mi się kontrolka silnika , pojechałem na komputer i wykazał błąd;
zbyt uboga mieszanka na 1 zaworze
usunął mi kontrolkę i jeździłem dalej bo myślałem że nie trzeba jechac do gazowni, dzisiaj znowu kontrolka się zaświeciła przy bardzo spokojnej jeżdzie około 40 km na 3 biegu.
Co to może oznaczać ten błąd. ?
Moze to wina gazu jakim i gdzie tankuje? / na stacjach carrefour w toruniu cena 2.15 ostatnio nawet 2.10
mazda 6 kontrolka silnika , problem z gazem
Strona 1 z 1
tak jak pisalem 2 razy w ciagu 15 dni mi sie zaswiecila , jezdze tylko na gazzie.
podjade najwyzej do gazowni , ciekawe jaki koszt tego bedzie..
teraz zauwaazylem ze powinienem jechac na przeglad w ksiazce kme tak bynajmniej jest ze co pol roku musze jezdzic a ostatnio byl w styczniu.
podjade najwyzej do gazowni , ciekawe jaki koszt tego bedzie..
teraz zauwaazylem ze powinienem jechac na przeglad w ksiazce kme tak bynajmniej jest ze co pol roku musze jezdzic a ostatnio byl w styczniu.
- Od: 10 lip 2013, 06:45
- Auto: Mazda 6 2.0 l + LPG 141 KM 2003
Miałem podobny problem. Kasowanie błędu nic nie da, będzie po prostu wracał. Jeżeli przy jeździe na benzynie błąd się nie pojawia to wina jest w regulacji instalacji gazowej. Można spróbować ją dostroić.
Oczywiście nie musi to dać oczekiwanego efektu. Na pewno od tego bym zaczął.
Oczywiście nie musi to dać oczekiwanego efektu. Na pewno od tego bym zaczął.
Niech twe wielbłądy spluwają daktylami.
- Od: 5 paź 2010, 09:06
- Auto: Mazda 6 kombi 2.0 benzyna 2003r
stag 300-ISA2, OMVL REGFast
Strona 1 z 1