odglos w filtrze powietrza
Strona 1 z 1
Witam jestem tu nowy i mam pytanie do posiadaczy mazdy 3 1.6 benzyna plus lpg posiadam taka mazde i mam dziwny problem a mianowicie po montarzu lpg (wtryski hana sterownik kme reduktor tlokowy magic jet ) wydaje sie byc wszystko ok autko jezdzi normalnie na benzynie i na lpg tylko przy skrecaniu kolami przy zapalonym silniku na wolnych obrotach lub wlaczaniu klimy slychac prawdopodobnie to jest cofanie sie powietrza do obudowy filtra slychac taki dziwny odglos jak by (pierdniecie ) w puszce filtra jesli mial ktos podobny problem piszcie wiem ze to nie jest normalny objaw tak jakby lapalo "lewe" powietrze
- Od: 30 lis 2007, 19:22
Witam nowy w sensie ze jeszcze nigdy nie pisalem o problemach tylko czytalem forum wiec to tak napisalem z wyprzedeniem aby mnie nie krytykowali a co do tych odglosow to jest slyszalne przy zamknietej masce silnika, w srodku kabiny juz raczej nie bylem juz 6 razy w warsztacie ktory to montowal i rece rozlozyli po podlaczeniu pod kompa wykazuje wszystko ok zadnych bledow moim prostym mysleniem to pewnie przez dysze zle wkrecone w kolektor , inni pisali ze tez ze to nieszczelnosc w ukladzie podcisnienia ,kolega mial podobny przypadek i okazalo sie ze byl pekniety przewod podcisnienia do serwa i dostawalo sie "lewe" powietrze i powodowalo taki odglos w puszcze filtra i kolektorze dolotowym, dodam ze w moim przypadku slychac to na benzynie i na gazie pozdrawiam
- Od: 30 lis 2007, 19:22
Strona 1 z 1