Witam,
Mam od jakiegoś czasu mam problem z odpaleniem samochodu za pierwszym razem, tzn. muszę go pokręcić raz chwilę wyłączyć zapłon i kręcić jeszcze raz...odpala za drugim razem ale też z oporami.
Dodam , że problem z odpaleniem jest tylko wtedy gdy silnik gaśnie na LPG , bo jeżeli wyłączę silnik na PB to nie zauważam takiego problemu, odpala niemal na tyk.
Więc na pewno jest to wina instalacji tylko co?
Dzieki z gory za odpowiedz
Problem z odpalaniem na trybie AUTO
Strona 1 z 1
jaka instalacja podaj szczegóły ,
mogą lać wtryski
prąd po kluczyku za długi
przez podciśnienie reduktor puszcza gaz
etc
mogą lać wtryski
prąd po kluczyku za długi
przez podciśnienie reduktor puszcza gaz
etc
Na niezanikający po wyłączeniu zapłonu plus po kluczyku Mazdy nie reagują... Przynajmniej nie spotkałem jeszcze, a robimy sporo aut tej marki.
Stawiam na albo nieszczelny zawór bezpieczeństwa w reduktorze, albo któryś wtryskiwacz LPG. Chwila pracy na Pb powoduje, że co ma się spuścić w silnik, to się spuszcza, ale że silnik pracuje – najwyżej pracuje chwilę przebogacony, póki ciśnienie gazu nie zejdzie.
Gdy wyłączyć go na gazie – ciśnienie spuszcza się w kolektor, co prowadzi do utrudnionego rozruchu.
Diagnostyka problemu nie powinna zając więcej niż 15-20 minut, licząc z weryfikacją szczelności wtryskiwaczy.
Stawiam na albo nieszczelny zawór bezpieczeństwa w reduktorze, albo któryś wtryskiwacz LPG. Chwila pracy na Pb powoduje, że co ma się spuścić w silnik, to się spuszcza, ale że silnik pracuje – najwyżej pracuje chwilę przebogacony, póki ciśnienie gazu nie zejdzie.
Gdy wyłączyć go na gazie – ciśnienie spuszcza się w kolektor, co prowadzi do utrudnionego rozruchu.
Diagnostyka problemu nie powinna zając więcej niż 15-20 minut, licząc z weryfikacją szczelności wtryskiwaczy.
GZW Odbudowa i Tuning. Profesjonalne instalacje LPG
Zbrosławice / Gliwice
Tel. 889 77 11 77
http://gzw.pl
Zbrosławice / Gliwice
Tel. 889 77 11 77
http://gzw.pl
- Od: 8 lis 2012, 02:27
- Auto: Kilka różnych :–)
Strona 1 z 1