przez astro » 24 wrz 2012, 19:49
Przede wszystkim cześć wszystkim, bo dopiero kupiłem moją "6" i zalogowałem się na Forum:)
Mam jednak taką zagwozdkę; otóż chcę ją zagazować i dziś dzwoniłem do gazownika w Gdańsku na Jaśkowej Dolinie (najwięcej pozytywnych opinii na trojmiasto.pl), żeby wypytać co i jak. Generalnie nastawiony byłem na to co wszyscy tu polecacie, a mianowicie STAGa, a konkretnie; sterownik: STAG 300 Premium, wtryskiwacze: HANA 2000 TYP A (zielone), zawór gazowy: Valtek, reduktor: ACR01, wielozawór: Tomasetto, zawór tankowania: Tomasetto, Węże gazowe i wodne: Parker, rurki fazy ciekłej: Faro, zbiornik "w koło", wlew: pod klapką paliwa. Natomiast gazownik polecał mi instalację BRC, z tym że mówił, że założy cokolwiek sobie zażyczę. Swoją opinię o instalacji BRC podpierał tym, że podobno ta rzadziej się psuje i ma lepszy i sprawniejszy serwis gwarancyjny oraz assistance, ale przede wszystkim, że ma opcję dotrysku paliwa (nie chodzi tu podobno o osławioną lubryfikację), żeby chłodzić cylindry. I tu moje pytanie: co założyć? Wiem że wszyscy (a przynajmniej bardzo duża większość) polecacie STAGa, ale czy są rzeczywiście jakieś zasadnicze różnice? Osobiście skłaniam się ku STAGowi, bo więcej ludzi go ma, ale jakoś na 100% nie jestem przekonany i dlatego prosiłbym o bardziej konkretną odpowiedź, a nie taką w stylu "kup STAGa, bo jest lepszy". Przeczytałem cały wątek i w sumie brakuje trochę konkretów, więc jakby ktoś miał coś ciekawego do napisania to z góry dzięki. Aha cena STAGa 2800, a BRC 3100.
pozdrawiam
Tomek