www.mazdaspeed.pl
pawelc napisał(a):Nie jest tragicznie ale nie jest też dobrze w 100% ,nie bardzo widać na fotkach czy rozdzielacze masz skompensowane ? ,druga sprawa ja puściłbym jeden rozdzielacz z jednej strony a drugi z drugiej ,ponadto dodatkowo wężyki do wtrysków nie pod kolektorem tylko na kolektorze w peszlach (i tak puścić aby nie dotykały kolektora ) z tego względu że silniki z serii K. to istne piekarniki i potrafią tak węże nagrzać że np. temp. gazu przed rozdzielaczem jest znacznie niższa niż przed samym wtryskiem i cała korekta po temp.gazu zaczyna się rozjeżdżać ,Sterownik oczywiście umocować ,reduktor może pozostać w tym miejscu a podciśnienie najlepiej za przepustnicą nawiercić,to tak pokrótce ,więcej można by było powiedzieć jakbyś wrzucił osc. z jazdy i zrzuty ustawień z programu
pawelc napisał(a):to zamontuj dwa czujniki ciśnienia a gwarantuje że zobaczysz różnicę -przecież magistrale nigdy idealnie takie same nie są ,tym bardziej te na fotkach gdzie z jednej strony leżą a zasilają cylindry wężykami różnej długości .Nie wiem co za problem zastosować rozdzielacze z czterema wyjściami i nieobsługiwane króćce ze sobą połączyć ?
dzięki za uwagę,wogóle nie jestem zadowolony z tego montażu nie wspomnąc już o problemach z szrpaniem i zwiększonym spalaniem.pawelc napisał(a):Nie jest tragicznie ale nie jest też dobrze w 100% ,nie bardzo widać na fotkach czy rozdzielacze masz skompensowane ? ,druga sprawa ja puściłbym jeden rozdzielacz z jednej strony a drugi z drugiej ,ponadto dodatkowo wężyki do wtrysków nie pod kolektorem tylko na kolektorze w peszlach (i tak puścić aby nie dotykały kolektora ) z tego względu że silniki z serii K. to istne piekarniki i potrafią tak węże nagrzać że np. temp. gazu przed rozdzielaczem jest znacznie niższa niż przed samym wtryskiem i cała korekta po temp.gazu zaczyna się rozjeżdżać ,Sterownik oczywiście umocować ,reduktor może pozostać w tym miejscu a podciśnienie najlepiej za przepustnicą nawiercić,to tak pokrótce ,więcej można by było powiedzieć jakbyś wrzucił osc. z jazdy i zrzuty ustawień z programu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości