przyszła pora na kurację instalacji gazowej.
Do wymiany mam wtryski – teraz są żółte valteki w tragicznym stanie. Instalacja ogólnie rozregulowana
– nie chce jechać poniżej 1800obr a powyżej 4000 brakuje gazu, v-max na gazie to 160...
– wskaźnik poziomu paliwa pokazuje bzdury
Chce kupić nowe wtryski – myślę o Magic Jetach – mam je w Omedze ( zrobiły 30kkm na "leżąco" – paproki z Auto Gleńsk tak zakładają... – podratowałem je zestawem naprawczym bodajże za 10zł i zrobiły kolejne 30kkm już bez problemu, są DUŻO cichsze od valteków )
Po zakupie wtrysków będzie je trzeba kalibrować.. i tu mam problem bo nie bardzo wiem co w Maździe jest za sterownik. W papierach od legalizacji jest wpisane sterownik 4GAS ( reduktory zawory tomasetto ), od paproków z auto gleńsk nie ma nic o sterowniku... przy producencie wpisali tomasetto ( tak wnioskuje z tych bazgrołów ) rozmiar 601... cokolwiek znaczy...
Macie jakiekolwiek pojecie jaki kabel kupić do tego ustrojstwa?
Znalazłem że to to samo co STAG300 – mam kabel do stag300/6 z programem AC GAS Synchro 7,0,0,90 ( spróbowałbym ale nie mam garażu a na zewnątrz jest -20 więc mam to gdzieś.... i wole wam pozawracać gitarę.