Witam,
Spaliłem już trzy zbiorniki i spalanie wypada 10l/100km. Nie mam jakoś specjalnie ciężkiej nogi, więc wydaje mi się, że to ciut zbyt dużo. Na benzynie autko paliło 7,5 l/100.
Podzielcie się proszę Waszymi doświadczeniami z osiągów spalania na LPG.
Mazda 3 BK 1,6 (105KM) – jakie macie spalanie?
Strona 1 z 1
Świat widziany okiem obiektywu ujawnia niedostrzegane wcześniej kształty i kolory.
www.galeria.advitech.eu
www.galeria.advitech.eu
teoria mowi lpg ma mniej wiecej o 1/4 mniejsza kalorycznoscc niz nopb95.
czyli splanie wieksze lpg wieksze niz 25% no pb oznacza ze cos jest nie halo z insltacja (np kiepskie wtryski, zle wyregulowana)
wydaje mi sie ze powinien zajrzec do swojego gazownika i zglosici mu problembo wyglada na toze autko spala Ci 30% wiecej lpg niz nopb.
jakie masz podzespoly w swojej instalcje ?
czyli splanie wieksze lpg wieksze niz 25% no pb oznacza ze cos jest nie halo z insltacja (np kiepskie wtryski, zle wyregulowana)
wydaje mi sie ze powinien zajrzec do swojego gazownika i zglosici mu problembo wyglada na toze autko spala Ci 30% wiecej lpg niz nopb.
jakie masz podzespoly w swojej instalcje ?
- Od: 15 mar 2011, 15:55
- Auto: mazda 323 BJ 1.5
wg moich obliczeń, mam 33% więcej.
Instalację mam STAG 300 PLUS, red Zavoli N, wtryski H2000 czerwone.
Instalację mam STAG 300 PLUS, red Zavoli N, wtryski H2000 czerwone.
Świat widziany okiem obiektywu ujawnia niedostrzegane wcześniej kształty i kolory.
www.galeria.advitech.eu
www.galeria.advitech.eu
To nie sekret. Instalację zamontował polecany na tutejszym forum serwis – Moto-Bajczyk z Dąbrowy Górniczej.
I spokojnie z tą antyreklamą, nie zasłużyli jeszcze. Przejechałem dopiero 1300km, jadę w przyszłym tygodniu na doregulowanie, może się to poprawi.
I spokojnie z tą antyreklamą, nie zasłużyli jeszcze. Przejechałem dopiero 1300km, jadę w przyszłym tygodniu na doregulowanie, może się to poprawi.
www.galeria.advitech.eu
www.galeria.advitech.eu
co do spalania..
mi równiez pali 10 litrów ..czyli tyle samo co na benzynie...
jak to mozliwe?
ano wiekszosc osób liczy spalanie....ale samego gazu... a trzeba doliczyc jeszcze benzyne na rozruch autka...czyli w moim przypadku przelacza sie na benzyne po ok. 2 km....
tak wiec rzeczywiste spalanie gazu jest wieksze...
mi równiez pali 10 litrów ..czyli tyle samo co na benzynie...
jak to mozliwe?
ano wiekszosc osób liczy spalanie....ale samego gazu... a trzeba doliczyc jeszcze benzyne na rozruch autka...czyli w moim przypadku przelacza sie na benzyne po ok. 2 km....
tak wiec rzeczywiste spalanie gazu jest wieksze...
- Od: 19 mar 2011, 23:49
- Auto: mazda 3 2.0 top sport 2004
Tobie pali 10l/100 – masz silnik 2.0 i 150 kucy, a ja mam tylko 1.6 więc z tym spalaniem coś nie tego.
U mnie również bierze benzynkę na rozruch, więc porównując ilość zatankowanego LPG z ilością przejechanych kilometrów, (średnia z 2-3 tankowań) nie popełniasz aż takiego błędu
U mnie również bierze benzynkę na rozruch, więc porównując ilość zatankowanego LPG z ilością przejechanych kilometrów, (średnia z 2-3 tankowań) nie popełniasz aż takiego błędu
www.galeria.advitech.eu
www.galeria.advitech.eu
Poszukiwań przyczyn IMHO nadmiernego spalania ciąg dalszy – wymiana filtra powietrza – jakieś DENSO/MAZDA na FILTRON AP113/3. Zobaczymy, czy ten zabieg coś poprawi.
www.galeria.advitech.eu
www.galeria.advitech.eu
Strona 1 z 1