Edit by bigoneo: Poprawiłem temat wątku oraz jego treść za Ciebie, myślę że teraz jest bardziej czytelnie
Samoczynne przejście z LPG na PB po rozgrzaniu silnika przy upałach
Strona 1 z 1
Witam – mam sekwencję włożoną do mojej mazdy 323F 1,6 (Stag 300+, oraz listwa Magic Jet) i przy ostatnich upałach, po rozgrzaniu silnika wyłacza mi się gaz i za cholere nie mogę go ponownie włączyć aż ostygnie. Nie wiecie dlaczego tak się dzieje? Nie miałem tego problemu wcześniej. Prosze o opinie.....
Edit by bigoneo: Poprawiłem temat wątku oraz jego treść za Ciebie, myślę że teraz jest bardziej czytelnie
- Od: 30 sie 2008, 18:16
Lukano napisał(a):Przy takich upałach nie wyrabia parownik.
Tzn .co ?,przegrzewa się ? -upały nie mają tu nic do rzeczy -maksymalna temperatura i tak nie będzie wyższa od temp.silnika -podejrzewam raczej przegrzewające się wtryski ale to można sobie gdybać bez podłączenia interfejsu
- Od: 26 sie 2005, 07:39
- Auto: RX8 z z32se
Na dzień dzisiejszy wszystko jest ok- bo na zewnątrz mamy 12 stopni. Podjadę i sprawdzę pod kompem co może być przyczyną. Dodatkowy problem mam gdy włączam klimatyzację – czasami spadają mi obroty na granicy zgaśnięcia silnika. Czy gazownik coś skopał ?
- Od: 30 sie 2008, 18:16
Jeżeli sam chcesz dojść przyczyn to musisz kupić interfejs ,ale wtedy utracisz gwarancję -połączenia są logowane ,w innym przypadku musisz zaufać gaziarzowi -a w temacie gazu polecam forum lpg – http://www.lpg-forum.pl
- Od: 26 sie 2005, 07:39
- Auto: RX8 z z32se
koledzy bez obaw samo podlaczenie do kompa bez ingerencji w ustawienia nie jest powodem do utraty gwarancji tak mi napisal czlowiek na https://forum.ac-sa.eu/ jak i gaziarz co mi instalke montowal dotyczy Staga niwiem jak z innymi
Historia;) --->323F 1.6 16v 91r.-->323F 1.8 16v 92r.-->626 2.0 FS 16v GW 98r.;–)-->w przyszłosci ?
Strona 1 z 1