Witam
Mam problem ponieważ po założeniu instalacji gazowej sekwencyjnej STAG 4, listwa RAIL, parownik tomasetto, moja madzia pali mi kosmiczne ilości gazu, bez specjalnego katowania około 13 do 16 litrów gazu. Wymieniłem chyba wszystko co można, tzn: świece, przewody, filtry oleju i powietrza, olej, sprawdzone zaciski hamulcowe troszkę mi trzymały. Zastanawia mnie jedno w trakcie testowania na kody błyskowe ABS (zwierałem styki GND i TBS w gnieździe diagnostycznym pod maską) wyskoczył mi błąd 17, ale problem polega na tym że błędu 17 wg forum nie ma w układzie ABS tylko w kodach błędów silnika. Kod ten oznacza błąd układu sprzężenia zwrotnego. Coś czytałem że może to być np. sonda lambda, ale u gaziarzy wygląda na to że sonda pracuje, dodam tylko że benzyny przy mojej jeździe spala mi około 8-10 litrów max. Może mi ktoś pomóc byłem już na ustawianiu gazu ale teraz jest jeszcze gorzej, co zbiornik to większe zużycie. Z tego co czytałem ten silnik nie powinien brać więcej niż 10l/100km. Proszę o pomoc szczególnie odnośnie tego błędu 17 i dlaczego on się wyświetla przy zwieraniu styków od testu ABS. Acha po zresetowaniu już mi ten błąd nie wyskakuje ponownie bo co jakiś czas sprawdzam, a spalanie dalej duże. Zamówiłem tydzień temu na Alledrogo elm327 ale jeszcze nie przyszedł, w gnieździe diagnostic nie mam styku FEN. Czekam na odpowiedzi. Pozdrawiam
Dużo pali gaz sekwencja mazda 626 GF 1999r 1,8
Strona 1 z 1
Ostatnio edytowano 22 lip 2010, 19:16 przez michal24mic, łącznie edytowano 2 razy
- Od: 7 maja 2010, 22:45
- Auto: Mazda 626 1999r 1,8 + gaz sekwencja
jaki masz sterownik gazu najlepiej samemu podlaczyc pod kompa i wtedy wrzucic foty na forum
Historia;) --->323F 1.6 16v 91r.-->323F 1.8 16v 92r.-->626 2.0 FS 16v GW 98r.;–)-->w przyszłosci ?
jeżeli bywasz w Warszawie to moge rzucić okiem i podregulować 
Pozdrawiam
Marcin
Kto chce – szuka sposobu.
Potrafię wyregulować i naprawić instalacje LPG – sekwencje Stag, KME, Agis, Esgi, Lecho, Versus, Elpigaz itp. – zapraszam do kontaktu.
Marcin
Kto chce – szuka sposobu.
Potrafię wyregulować i naprawić instalacje LPG – sekwencje Stag, KME, Agis, Esgi, Lecho, Versus, Elpigaz itp. – zapraszam do kontaktu.
- Od: 27 lip 2005, 21:20
NO DZIĘKI
:)
Niestety do Wawy daleko dzisiaj byłem kolejny raz u gaziarzy na regulacji. Martwi mnie jedno z tego co podejrzałem u nich na laptopie to mnożnik na końcu mapy był około 1,2 czy to nie zwysoko z tego co się orientuję powinno być około 1,0 . Taki objaw daje podobno zbyt małe ciśnienie parownika lub dysze za małe co wy na to????
Niestety do Wawy daleko dzisiaj byłem kolejny raz u gaziarzy na regulacji. Martwi mnie jedno z tego co podejrzałem u nich na laptopie to mnożnik na końcu mapy był około 1,2 czy to nie zwysoko z tego co się orientuję powinno być około 1,0 . Taki objaw daje podobno zbyt małe ciśnienie parownika lub dysze za małe co wy na to????
jak tak koledzy druciarze reguluja to powiedz im
kupuj kabel i wrzuc foty na forum
![[tiiit] u <fuck_u>](./images/smilies/fucku.gif)
Historia;) --->323F 1.6 16v 91r.-->323F 1.8 16v 92r.-->626 2.0 FS 16v GW 98r.;–)-->w przyszłosci ?
Witam
Kabel do Staga mam już od 3 dni w domu. Jeżeli teraz spalanie się nie zmniejszy to za 2-3 dni podpinam sie pod kompa i sam podziałam oczywiście z waszą pomocą:):):) (Narazie dałem ostatnią szansę gaziarzom no i gwarancja po coś jest a jak się podepnę sam to STAG ma historię z jakiego kompa się łączyłeś i mogę mieć po gwarancji). No a z drugiej strony nie zamierzam mieć przepałów po prawie 16 litrów. Acha co do wcześniejszego posta oprócz tego że mnożnik był od około 1,4 na początku mapy do około 1,2 na końcu mapy przy czasie około 12-13ms to same mapy benzyny i gazu zgrywały się idealnie. Za kilka dni wrzucę moje mapy może coś pomożecie. Pozdro
Kabel do Staga mam już od 3 dni w domu. Jeżeli teraz spalanie się nie zmniejszy to za 2-3 dni podpinam sie pod kompa i sam podziałam oczywiście z waszą pomocą:):):) (Narazie dałem ostatnią szansę gaziarzom no i gwarancja po coś jest a jak się podepnę sam to STAG ma historię z jakiego kompa się łączyłeś i mogę mieć po gwarancji). No a z drugiej strony nie zamierzam mieć przepałów po prawie 16 litrów. Acha co do wcześniejszego posta oprócz tego że mnożnik był od około 1,4 na początku mapy do około 1,2 na końcu mapy przy czasie około 12-13ms to same mapy benzyny i gazu zgrywały się idealnie. Za kilka dni wrzucę moje mapy może coś pomożecie. Pozdro
podpiac sie mozesz zeby zrobic zrzuty nie stracisz gwary jezeli niebedziesz zmienial ustawien
dawaj foty poradzimy jeszcze napisz co masz za klocki wsadzone
Strona 1 z 1