626 GE 2.0 16v Na rozgrzanym silniku i wys. obr. rozłącza

Dział poświęcony użytkowaniu aut z instalacjami gazowymi przeznaczonymi do zasilania silników z wtryskiem pośrednim paliwa.

Postprzez StorMBb » 27 kwi 2010, 20:32

Witam mam problem który już długo za mną chodzi ostatnio 2 miesiące Madzią nie jeździłem bo dokumenty zostawiłem siostrze za granicą a co do problemu to jak silnik się rozgrzeje i podciągne na wysokie obroty ( 4,5 – 6 tyś ) i wrzucę luz to gaśnie silnik :( (O mało już 2 razy nie rozbiłem Madzi :( ) Na forum tymczasowym jeden z forumowiczów powiedział że to wina komputera z gazu że w Mazdach nie radzi sobie z obciążeniami sinika tylko wątek został skasowany i nie pamiętam nazwy :( . I teraz prośba czy to taka może być przyczyna jak tak to na jaką część zamienić ?? NA PB nie gaśnie tylko na Gazie tak siedzieje.
Mechanik mówił że podciągnął by na lince ale nie może bo jest na fula naciągnieta a i że 626 nie ma komputera i na komputerze też nie może zmienić więc ja już nie wiem.

Nie wiem czy to ma powiązanie ale po ostatni daniu silnika do renowacji (przed założeniem gazu) spadła mi moc i prędkość max. podobno zmniejszył jakiś dolot powietrza (ale jak ?) I jak kiedyś do 170 się bujała a tak do 200 mogłęm pociągnąć to teraz 170 max obroty około 5.400 i nie idą dalej STOI :/ (na 5 bieg. na 4 spadają obroty niżej ) ( Może dlatego dolatuje mniej powietrza też do gazu ? )

Instalacja Gazowa:
Reduktor TOMASETTO
Przełącznik G/B STAG
Wtryskiwacze gazu : Valtek 3 OHM

Zasilanie silnika – Wtrysk ( Dla pewności żeby nie było głupich pytań)

Ciśnienie próbne w zbiorniku 3,0 MPa

PS: (Proszę o pomoc !! chcę cieszyć się normalną jazdą samochodem jak kiedyś )
MAZDAspeed Najlepsze Forum w SIECI !
Moja Madzia: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... 35#1387735
8l. 1/100Km
Forumowicz

Od: 7 wrz 2008, 20:44
Auto: Mazda 626 GE 92r 2.0 16v FS

Postprzez Lukano » 5 maja 2010, 10:24

Jak masz sekwencje to dolot się nie zmniejszy bo nie ma tam mieszalnika jak w Ii generacji.
na lince nie ma co podciągać skoro na benzynie chodzi OK. Jaki masz komputer? Trzeba by zacząć od regulacji u gazownika.
Obrazek
Audi A8 4.2
Forumowicz

Od: 1 lut 2006, 19:10
Auto: Hania civic X, A8 D3 a na lato Hania CRX del soll

Postprzez StorMBb » 5 maja 2010, 22:13

Do : Lukano

Wypisałem wszystko a gdzie będę wiedział jaki mam komputer to jest chyba te :
Reduktor TOMASETTO

A gazownik już próbował tyle razy bawił się zapłonem ( w maździe to z modółu bodajże wychodzą kable na świece)

Tyle razy to robił i dalej nic :( Dziś też mało bym nie miał dzwonka :((

HELP ALL
8l. 1/100Km
Forumowicz

Postprzez StorMBb » 25 maja 2010, 18:40

Witam problem wydaje mi się że usunięty :) A dokładniej wymieniłem świece (na początku miał być NGK) ale wymieniłem na DENSO SPark PLug K20PRU11 . I próbowałęm żeby zszedł z obrotów i zgasnął narazie dzięki boku nie zgasł i niech lepiej już nie gaśnie:) Dziękuje wszystkim za pomoc. Choć jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś porady z góry dziękuje.
8l. 1/100Km
Forumowicz