nowy gaz a już problemy

Dział poświęcony użytkowaniu aut z instalacjami gazowymi przeznaczonymi do zasilania silników z wtryskiem pośrednim paliwa.

Postprzez pawelc » 22 kwi 2010, 07:15

qazxsw1 napisał(a):A co to znaczy długie czasy wtrysku? Bo ja trochę zielony jestem, a czegoś mógłbym się nauczyć zawsze :)

Długie to na wolnych przynajmniej 2,5ms ,cała sprawa też się zmienia w momencie gdy wtrysk benzyny to tzw .pół-sekwencja lub fuullgroup -wtedy znaczenie ma też wydatek przy maksymalnym obciążeniu o ile w pełnej sekwencji przy czasie 15ms radzi sobie większość wtrysków o tyle już przy fullgroup już jest problem ,wydatek też w dużej mierze zależy od ustawień instalacji -średnicy dysz,mnożnika,ciśnienia i jego spadków itp. .Reasumując instalacja sekwencyjna musi być dobrze ustawiona na odpowiednich komponentach do danego silnika ,to że u niektórych waldemary się sprawdzają to nie znaczy że u drugich one będą pracować prawidłowo
Forumowicz

Od: 26 sie 2005, 07:39
Auto: RX8 z z32se

Postprzez marekwlp » 27 kwi 2010, 18:23

hazu ma rację najpierw muszę benzyne doprowadzić do ładu a po wizycie u kilku mechaników każdy oczywiście najlepszy :/ ostatni stwierdził uszkodzoną cewkę w aparacie zapłonowym a więc jestem na etapie poszukiwania aparatu :(
Początkujący

Od: 2 kwi 2010, 18:55

Postprzez marekwlp » 12 maja 2010, 06:57

jednak zbieg okoliczności,cewka padła zaraz po założeniu gazu ,przebicie zlikwidowane wg.instrukcji ORGANO i wszystko działa,dziękuję wszystkim i pozdrawiam
Początkujący

Od: 2 kwi 2010, 18:55

Postprzez organo » 12 lis 2010, 00:53

nie ma za co :)
Forumowicz

Od: 8 paź 2006, 11:19
Auto: 323F 99r 1.8 LPG SGI Stag4:)