instalacja gazowa stag 4
1, 2
witam przejechalem juz 900km i wszystko wporzadku ,nawet mam takie odczucie jakby lepiej chodzil na gazie.spalanie jest super przy jezdzie w trasie do 140km/h wychodzi 8l.przy 100km/h w trasie spala niecale 7l. gaz montowalem w leczycy i zalozony jest super .
-
maly01
no to gratulacje i bezawaryjnej jazdy:)
- Od: 5 cze 2008, 10:29
- Auto: Mazda 3 2,3l
wlasnie czytam i czytam i czekam az ktos napisze o tym co LemJohny, STAG 300+(plus) ma opcje ukatywnienie specjalnego algorytmu dla niektorych silnikow mazdy (opcja Zubozenie MAZDA (TM))
polega to na tym ze wiekszosc silnikow mazdy podczas jazdy przelacza sie raz ze sterowania sekwencyjnego na full grupe i z powrotem i tak w kolko w zaleznosci od obrotow i obciazenia, wtedy tez zmniejsza sie czas wtrysku o polowe i przejawia sie to szarpnięciem w przypadku starszych sterownikow i zbyt wolnych wtryskiwaczy.
po włączeniu tej opcji szarpanie ustaje
(nie dotyczy Z5
)
polega to na tym ze wiekszosc silnikow mazdy podczas jazdy przelacza sie raz ze sterowania sekwencyjnego na full grupe i z powrotem i tak w kolko w zaleznosci od obrotow i obciazenia, wtedy tez zmniejsza sie czas wtrysku o polowe i przejawia sie to szarpnięciem w przypadku starszych sterownikow i zbyt wolnych wtryskiwaczy.
po włączeniu tej opcji szarpanie ustaje
(nie dotyczy Z5
- Od: 25 wrz 2007, 10:07
- Auto: było 323F Z5, 323F KF, Honda Accord Coupe, Audi A4 B6 1.8T Sedan, Audi A4 B6 1.8T Avant, Audi A4 B6 2.4 V6
gregor.poz
Założysz pewnie tam gdzie też zakładają zwykłego Staga 300 Stag 300+ jest już chyba dostępny dla wszystkich zakladów montujących. Ciekawe czy do starszych silnikow Mazdy też sprawdza się stag 300+
Czy może zwykly Stag da rade??
Założysz pewnie tam gdzie też zakładają zwykłego Staga 300 Stag 300+ jest już chyba dostępny dla wszystkich zakladów montujących. Ciekawe czy do starszych silnikow Mazdy też sprawdza się stag 300+
- Od: 5 cze 2008, 10:29
- Auto: Mazda 3 2,3l
witam ostatnio bylem u pana gazownika i zaproponowal mi wlasnie stag4 i wtryski (czy cos takiego) firmy wloskiej waldeki ( nie pamietam dokladnie tej nazwy) calosc za rowne 2000zł co o tym myslicie??
- Od: 10 lut 2009, 20:35
- Auto: Madzia była 323f BA 1,5b
jest 3 BK 1,6b '07
butters napisał(a):Wtryskiwacze Valtek
Przez jakieś 20 kkm będziecie zadowoleni, moje wtedy zaczynały padać, rozregulowywać się, a przy 30 kkm poszły do kosza.
Za 2 tysiaki można już zalożyć ze stag4 plus coś troszkę lepszego nic valteki.
Z valtekami to jest tak, że czasem się trafią lipne i nie pochodzą za długo, ale zazwyczaj potrafią zrobić przebiegi rzędu 70-100 tys km. Tak też było w moim przypadku, padły po jakiś 70 tysi. zimą .
witam wszystkich ja ze swoim gazem STAG4 mam problem po obfitych opadach deszczu sie wylacza i nie mozna go wlaczyc co mam zrobic
-
yamaha600fazer
Witam
Panowie podepne sie pod temat z pytaniem
Zamontowałem sekwencje na STAG 4 i wszystko by było dobrze bo auto stalo sie nadzwyczaj zywe kreci sie do wysokich obrotów idealnie ale jak jade jednostajnie na obrotach miedzy 2500-3000 to lubi szarpnąc silnikiem a najwiecej jak obroty są ok 2750 i teraz czy to może byc żle wyregulowany gaz czy raczej problem z autem?? Z benzyna nie ma takich problemów
Co prawda mam delikatne problemy z wolnymi obrotami na benzynie
Czy przepływka może miec jakis wpływ na gaz (wydaje mi sie ze nie) czy to może jakis kiepskiej jakości gaz mi sie trafił, a moze poprostu gaz wymaga regulacji
Pozdrawiam
Panowie podepne sie pod temat z pytaniem
Zamontowałem sekwencje na STAG 4 i wszystko by było dobrze bo auto stalo sie nadzwyczaj zywe kreci sie do wysokich obrotów idealnie ale jak jade jednostajnie na obrotach miedzy 2500-3000 to lubi szarpnąc silnikiem a najwiecej jak obroty są ok 2750 i teraz czy to może byc żle wyregulowany gaz czy raczej problem z autem?? Z benzyna nie ma takich problemów
Co prawda mam delikatne problemy z wolnymi obrotami na benzynie
- Kod: Zaznacz cały
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=84082
Czy przepływka może miec jakis wpływ na gaz (wydaje mi sie ze nie) czy to może jakis kiepskiej jakości gaz mi sie trafił, a moze poprostu gaz wymaga regulacji
Pozdrawiam
- Od: 16 sty 2008, 18:18
- Auto: Mazda 323 BJ '99 1.5 16V
Nobel napisał(a):Czy przepływka może miec jakis wpływ na gaz (wydaje mi sie ze nie)
Instalacja LPG przejmuje sygnały z benzyny, więc jak pada przepływka, ma to też wpływ na LPG.
1, 2