[solved] Nagle odcielo gaz, bez wystrzalu (Lovato II gen.)
Strona 1 z 1
Dzisiaj jezdzilem po ostatnie zakupy na swieta i podczas normalnej jazdy jakby...przestalo podawac gaz. Po prostu silnik zachowuje sie jakby nie bylo paliwa. Zatankowalem i dalej ten sam problem. Po przelaczeniu na gaz silnik gasnie z glodu. Macie jakies pomysly co do przyczyny ?
Ostatnio edytowano 6 kwi 2010, 15:32 przez P.J., łącznie edytowano 1 raz
- Od: 18 paź 2009, 20:13
- Auto: Mazda 323F BA 1.5 Z5 + LPG Stag 300
Moze ci elektozawor nie puszcza gazu.zobacz bezpiecznik powinien byc na przewodzie idacym od klemy plusowej do instalacji gazowej .Poruszaj przewodem moze posniedzial ,przeczysc bezpiecznik.Mialem podobna sytuacje druga gen na komputerze przelaczal a nie chodzil na gazie.Przeczyscilem przewod przy klemie i bezpiecznik i problem minal
- Od: 5 gru 2009, 15:11
Dzieki, zaraz sie przejde do auta i zobacze 
Wlasnie bylem – bezpiecznik jest ok. Otworzylem sterownik i naklejka na jednym z dwoch chipow jest "opalona". Wiec pewnie sterownik szlag trafil :/ zreszta patrzac po ilosci syfu jaki tam byl to bym sie nie zdziwil. Jest jakas opcja, zeby zmienic to na inny ? Bo Lov ECO raczej nigdzie nie dostane.
Z drugiej strony – benzyne mi odcina. Tylko wlasnie jakby elektrozawor nie puszczal...
Wlasnie bylem – bezpiecznik jest ok. Otworzylem sterownik i naklejka na jednym z dwoch chipow jest "opalona". Wiec pewnie sterownik szlag trafil :/ zreszta patrzac po ilosci syfu jaki tam byl to bym sie nie zdziwil. Jest jakas opcja, zeby zmienic to na inny ? Bo Lov ECO raczej nigdzie nie dostane.
Z drugiej strony – benzyne mi odcina. Tylko wlasnie jakby elektrozawor nie puszczal...
Jesli masz krokowca zmienionego na srube to niewiem w jakim celu masz pozostawiona elektronike.Przerabiajac instalacje na pierwsza generacje wywalasz caly osprzet,bo tutaj wszystko ustawiane jest recznie .Niewiem jaka role mial by spelniac ten sterownik o ktorym piszesz,skoro niema krokowca nie moze dawkowac ilosci podawanego gazu.Moim zdaniem masz porobiona rzezbe i bez gazownika sie nieobedzie.Pozdrawiam ale nie jestem specem moge sie mylic
Faktycznie, ta elektronika mi niepotrzebna. Bylem dzisiaj u gaziarza – wyszlo, ze przyblokowal sie elektrozawor jednak.Niedlugo reduktor do wymiany, bo szarpie mi ponizej 2000 rpm.
Problem rozwiazany – dzieki za odpowiedzi
Problem rozwiazany – dzieki za odpowiedzi
Dlaczego chcesz wymieniac caly reduktor,wczoraj bylem u swojego gazownika zminil mi caly komplet membram i uszczelek i kosztowalo mnie to wszystko 80 zl,a za reduktor lovato jaki mam na alegro musialbym zaplacic ponad200zl plus wysylka.Niewiem jaki masz reduktor ale nowy tez nie bedzie kosztowal mniej niz 200.Pozdrawiam
Strona 1 z 1