zbyniu napisał(a):Witam
Dokładnie tak jak to pokazuje BRC mam zamontowany mikser w swojej KL tak że albo szukaj dalej albo dorób sobie o tej średnicy
Pozdrawiam Zbyszek
Hmm, wysłałem zapytanie do tej firmy, czy mają taki mikser do mojej 2.5. Podejrzewam, ze polecą mi ten od 1.8/2.0 V6 (mx3-xed). Prosiłem o podanie ceny i info na temat dostępności tego miksera u nas w kraju. Czekam na odpowiedź. Mam nadzieje, ze odpowiedzą, bo niestety Rybacki (
www.miksery.pl ) odpisał, ze nie mają strumieniowego w rure fi 80, więc bryndza.
A tak swoją drogą – to po głębszym

przemysleniu tematu doszedłem do wniosku, ze do KL jesli dac mikser pierscieniowy to TYLKO przed przepływomierz, bo przed przepustnice to ZAWSZE będzie cholernie mulił.
A z tego co wiemy, to przecież przepływomierz nie zasysa powietrza rurą fi 80 tylko przez znacznie mniejszy otwór, dlatego też pakowanie tam pierscienia w bardzo dużym stopniu zminimalizować moze utrate buta. A skoro Ty jezdzisz juz z takim wynalazkiem 120tkm i przepływomierz OK, to raczej nic mu to nie szkodzi, a w każdym razie nie wiele. Mysle nad zamontowaniem pierscienia przed przepływomierz albo sonicznego przed przepustnicę, bo inaczej to będzie bryndza tak jak jest.
A jak u Ciebie ze spadkiem dynamiki? Jak idize powyzej 4000/6000rpm?
Czujesz te kopnięcia przy ok 4000 i ok 6000rpm?
Mam w domu mikser fi 40, tylko musze dorobić tulejke, zeby przesunąc przepływomierz do tyłu , co by mikser zasysał powietrze w tym połozeniu jak normalnie w nim zasysa przepływomierz, gdy nie ma przeróbek.
MUSZE TO ZWALCZYĆ. ALBO JA JĄ, ALBO ONA MNIE (instalka LPG)
Pozdro
Smirnoff