Wysokie obroty po strzale
Strona 1 z 1
byłem szczęśliwym posiadaczem w sumie bezawaryjej mazdy 323, aż do pierwszego i zupełnie niespodziewanego "strzału". Do wymiany poszedł przepływomierz, przewody wn, świece, palec, kopułka. Niestety po wymianie wszystkich części mazda co prawda odpala na benzynie i gazie, ale utrzymują się ciągle obroty około 3tys.i nie wiadomo, jaka jest tego przyczyna... Czy ktoś miał może taki przypadek? Co jeszcze mogło się sypnąć po strzale????

-
Gość
Ja chyba właśnie mam ten sam problem. Jeździłem bezawaryjnie aż wczoraj nagły potężny strzał. Autko po zapaleniu od razu gaśnie i nie ważne czy na gazie czy na benzynie. Wysadziło mi cały rezonator powietrza. Wymieniłem ale nadal gaśnie i nic nie da się zrobić. Proszę napiszcie mi co teraz. Czy to znaczy że mam zacząć wymieniać po kolei częsci? Kolej na przepływomierz? Będę zobowiązany za odpowiedź
- Od: 14 mar 2006, 19:21
- Auto: Mazda 323f 1,8 GT 16V DOHC '91
1. Przepływomierz ( bardzo prawdopodobne )
2. Łapie lewe powietrze ( jakaś nawet malutka dziurka w dolocie )

Bartek1986 napisał(a):1. Przepływomierz ( bardzo prawdopodobne )
trafiłeś w 10. u mnie po strzale zrobiła się minimalna dziurka w uszczelce wokół przepustnicy i mazda łapała lewe powietrze.Stąd te wysokie obroty. pozdrawiam!
-
Gość
Ciesze sie że mogłem pomóc 

Strona 1 z 1