Duże spalanie
1, 2
ravo może czujnik temperatury lub termostat?
Pozdrowienia
<center>
</center>
zmiana podświetlania przycisków i zegarów 323F BG/MX-3 – http://tnij.com/podswietlanie
<center>

zmiana podświetlania przycisków i zegarów 323F BG/MX-3 – http://tnij.com/podswietlanie
- Od: 2 paź 2007, 11:32
- Auto: 323F BG 1990 1,8 16V SOHC
Tak jak koledzy piszą ,może być kilka przyczyn:niedogrzany silnik,jazda na krótkich odcinkach,zapchany filtr powietrza a nawet świece zapłonowe żle dobrane lub już zużyte.U mnie w poprzednim autku żle mi dobrali w sklepie świece do modelu silnika i na kompie pokładowym miałem pokazane większe spalanie o około 2 litry/100 i w praktyce tak było.Zmieniłem świece takie jakie powinny być w moim modelu i spalanie spadło. 
-
regemen
Spalanie 14l po miescie to raczej jest norma jak komus pali mniej to albo nie jeździ po mieście albo ściemnia. Mi po miesie bierze czasem nawet 16 ale jeżdze na odcinkach po 2 km wiec nawet nie zdaży sie woda zagrzać, w trasie 10l i uważam że jes to norma. Od 10 lat wszystkie auta co miałem były na gaz i też mi paliły w tych granicach.
Mi spaliła ostatnio 12l w mieście przy ciągłym piłowaniu, ale może głównym powodem są szerokie opony. Zastanawiam się czy sonda nie szwankuje, ale to się sprawdzi.
www.gtrproject.pl
powrót do korzeni motoryzacji... BG-Best Generation :–) odbudowa 323 BG GT Turbo FWD 1.3 16v->1.6 B6T->1.8 BPT
powrót do korzeni motoryzacji... BG-Best Generation :–) odbudowa 323 BG GT Turbo FWD 1.3 16v->1.6 B6T->1.8 BPT
Chłopaki liczy się też pojemność
Za niedługo z wami w klubie podtlenku LPG
Mój pali 12 na 100 km i uważam że to norma ok 14 gazu wtedy weźmie
Pozdrawiam.
Za niedługo z wami w klubie podtlenku LPG
Mój pali 12 na 100 km i uważam że to norma ok 14 gazu wtedy weźmie
Pozdrawiam.
- Od: 26 lut 2008, 19:49
- Auto: 323f BG 1.8 GT 16v DOHC
ravo jak ci gazownicy robili tą regulację?
jaki masz komputer sterujący mieszanką (lovato)?
Jaka instalacje miałes w poprzedniej BG ? (I czy II)
Jak samochód na biegu jałowym (równo , bez szarpnięć , tak jak na benzynie)?
Jak samochód chodzi : dobrze przyspiesza itd.
Spróbój założyc register zamiast krokowca (przykręć aby obroty na jałowym trochę spadły a później wykręć z pół obrotu jak bedzie mulić to jeszcze odkręć ) pojeżdzij tak i zobaczysz ile spali.
[/b]
jaki masz komputer sterujący mieszanką (lovato)?
Jaka instalacje miałes w poprzedniej BG ? (I czy II)
Jak samochód na biegu jałowym (równo , bez szarpnięć , tak jak na benzynie)?
Jak samochód chodzi : dobrze przyspiesza itd.
Spróbój założyc register zamiast krokowca (przykręć aby obroty na jałowym trochę spadły a później wykręć z pół obrotu jak bedzie mulić to jeszcze odkręć ) pojeżdzij tak i zobaczysz ile spali.
[/b]
Hazu dzieki
Jest to komp lovato a firma w ktorej zakladalem jest dla mnie najlepsza we wro bo w kazdym aucie u nich zakladalem. Na niskich jak sie nagrzeje odrazu spadaja bardzo nisko ( prawie do zera ) i sie podnosza na okolo 700, w poprzedniej mialo dokladnie identyczna inst w tym samym miejscu zakladana. Przyspiesza oki, choc ostatnio mi wszystko wolno jezdzi.
myslisz by zalozyc srube ? ale to zawsze wsteczne rozwiazanie
Jest to komp lovato a firma w ktorej zakladalem jest dla mnie najlepsza we wro bo w kazdym aucie u nich zakladalem. Na niskich jak sie nagrzeje odrazu spadaja bardzo nisko ( prawie do zera ) i sie podnosza na okolo 700, w poprzedniej mialo dokladnie identyczna inst w tym samym miejscu zakladana. Przyspiesza oki, choc ostatnio mi wszystko wolno jezdzi.
myslisz by zalozyc srube ? ale to zawsze wsteczne rozwiazanie
nie wiem jak jest w programie lovato ale np w autotroniku nie można przeprowadzić regulacji jak sonda lambda nie działa prawidłowo
ale mimi to program nie jest w stanie ocenić sprawności lambdy
przed sprawdzeniem błędów na może wartobyło by się przejechać na benzynie z odlączonym emulatorem lambdy (nie wiem jak jest podłączo no i jak działa w tym przypadku)
Wiem że niekiedy pracuje on cały czas więc nie ma co liczyc na pojawienie się błędów.
ale mimi to program nie jest w stanie ocenić sprawności lambdy
przed sprawdzeniem błędów na może wartobyło by się przejechać na benzynie z odlączonym emulatorem lambdy (nie wiem jak jest podłączo no i jak działa w tym przypadku)
Wiem że niekiedy pracuje on cały czas więc nie ma co liczyc na pojawienie się błędów.
Nie meiżyłem dokładnei spalania bo zapomniałem wyzerowac licznika ale na około 230 km moja madziulka spaliła cała butle czyli 42 litry. Co mzoębyć przyczyną? możę ktoś polecić jakisserwis z gazem w Krakowie , bo to jest jakiś dramat , żadko rpzekraczałęm 4.5 tys obrotów rczej starm sięjezić do 3.5i mysłe że spalanei nie powinno przekroczyć mi 14 l na 100 lpg
- Od: 6 sty 2008, 17:54
No to zdecydowanie za duze spalanie, mi bierze maksymalnie 14l gazu, nawet jesli krece do 6000 rpm.
Ja osobiscie jestem zadowolony z serwisu fugazi, (na ulicy Lindego) choc niektorzy maja na ten temat inne zdanie
Ja osobiscie jestem zadowolony z serwisu fugazi, (na ulicy Lindego) choc niektorzy maja na ten temat inne zdanie
-
psycho
1, 2