Jaka antena płetwa rekina?
1, 2
Witam
Szukałem wszędzie, znajdywałem wiele różnych anten typu "lotka, płetwa rekina, Fin shark, antena dekoracyjna" z wzmacniaczem i bez, ale nie wiem jaka będzie pasowała do mojej mazdy 6 GG rok produkcji 2002 model 2003. Proszę pomóżcie mi znaleźć antenę tego typu. Wielkość i wygląd ten co ma bmw a najlepiej od najnowszej Mazdy tak aby pasowała bez żadnego wycinania dziur w dachu, może być nawet nakładka na oryginalna, nie zależy mi na odbiorze sygnału a na wizualizacji, najlepiej jakbyście podali mi link bezpośredni do sklepu bądź do aukcji.
Jeśli piszę w złym dziale proszę moderatorów o przeniesienie do dobrego działu ponieważ nie za bardzo wiem który będzie odpowiedni.
Bardzo pomoc o szybką pomoc ponieważ szukam tej anteny i informacji jaka będzie pasowała już bardzo długo pisałem nawet do użytkownika "leitowdz" niestety bez odzewu z jego strony i niedługo wyjeżdżam z kraju a chciałbym zdążyć z przesyłka przed wyjazdem. Wyjazd jeszcze nie określony ale bliski.
Za pomoc z góry dziękuje i serdecznie pozdrawiam.
Szukałem wszędzie, znajdywałem wiele różnych anten typu "lotka, płetwa rekina, Fin shark, antena dekoracyjna" z wzmacniaczem i bez, ale nie wiem jaka będzie pasowała do mojej mazdy 6 GG rok produkcji 2002 model 2003. Proszę pomóżcie mi znaleźć antenę tego typu. Wielkość i wygląd ten co ma bmw a najlepiej od najnowszej Mazdy tak aby pasowała bez żadnego wycinania dziur w dachu, może być nawet nakładka na oryginalna, nie zależy mi na odbiorze sygnału a na wizualizacji, najlepiej jakbyście podali mi link bezpośredni do sklepu bądź do aukcji.
Jeśli piszę w złym dziale proszę moderatorów o przeniesienie do dobrego działu ponieważ nie za bardzo wiem który będzie odpowiedni.
Bardzo pomoc o szybką pomoc ponieważ szukam tej anteny i informacji jaka będzie pasowała już bardzo długo pisałem nawet do użytkownika "leitowdz" niestety bez odzewu z jego strony i niedługo wyjeżdżam z kraju a chciałbym zdążyć z przesyłka przed wyjazdem. Wyjazd jeszcze nie określony ale bliski.
Za pomoc z góry dziękuje i serdecznie pozdrawiam.
- Od: 30 mar 2015, 15:57
- Auto: Mazda 6 2.0 SPORT GG 2002/2003
Dadarooooo napisał(a):Proszę pomóżcie mi znaleźć antenę tego typu
Kolega Mandey w dziale 6 ma płetwę rekina, ale to jest Mazda GY, napisz do niego, może będzie pasować do GG
viewtopic.php?f=331&t=139052
Myślę, że będzie pasowała... Pytanie jest jednat takie...
Czy płetwa zaspokoi nasze żądania odbioru fal radiowych...
Czy płetwa zaspokoi nasze żądania odbioru fal radiowych...
dziękuję za pomoc
ale czekam może ktoś mi powie jaka antena oryginalna od bmw będzie pasowała mój znajomy ma bmw i on ma bardzo dużą płetwę i powiem ze do mazdy 6 hatchback pasowałaby idealnie tylko że coś ostatnio kontakt zaginął z nim jak się odezwie to podam model tej bmw i jakby ktoś miał możliwość porównania średnicy wejścia na dach byłbym wdzięczny
jeszcze raz dzięki chłopaki
ps. czy ta antena będzie pasowała http://sklep.auto-bajer.pl/antena-samochodowa-dachowa-ze-wzmacniaczem-12v-typ-shark-antena-pletwa-antena-am-fm-czarna-przykrecana-do-dachu-sruba-15mm-z-uszczelka-antena-uniwersalna-lampa-m-40266.html
ps. czy ta antena będzie pasowała http://sklep.auto-bajer.pl/antena-samochodowa-dachowa-ze-wzmacniaczem-12v-typ-shark-antena-pletwa-antena-am-fm-czarna-przykrecana-do-dachu-sruba-15mm-z-uszczelka-antena-uniwersalna-lampa-m-40266.html
pablo33 napisał(a):Kolega Mandey w dziale 6 ma płetwę rekina, ale to jest Mazda GY, napisz do niego, może będzie pasować do GG
A mam, zgadza się
Antena na pewno będzie pasować do GG, z racji tego, że jest nieco wyprofilowana. Niestety jak kolega wspominał nie obejdzie się
Dadarooooo napisał(a):(...) bez (...) wycinania dziur w dachu (...)
Chociaż myślę, że dałoby radę to obejść. Co do odbioru, nie zauważyłem znaczącej różnicy, w szczególności, że akurat ta, którą mam jest ze wzmacniaczem. Antena taka to śmieszne pieniądze tak naprawdę, a wg mnie nieźle zastępuje oryginalnego badyla
Ja akurat mam od innego sprzedawcy, ale ta wygląda podobnie.

Szczerze sam się zastanawiam nad taką antenką i nie wiem jak to będzie wyglądać 
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
Normalnie nie uwierzycie
!!! znalazłem ja długość 160 mm cena 59.99 w sklepie ze wszystkim Jula
!
http://www.jula.pl/catalog/motoryzacja/akcesoria-samochodowe/klaksony/anteny/antena-samochodowa-pletwa-rekina-619081/ podjechałem zobaczyłem i nie uwierzyłem i kupiłem. Nie trzeba było robić żadnych dziur w dachu. oryginalna antena ma nakrętkę 19 ta ma 17 zamontowałem i lekko przód się podniósł ale na szczęście są czarne dekarskie sylikony
końcówka anteny jest inna ale działa i to bardzo dobrze tzn wiadomo czasem zgubi na chwilkę sygnał ale to rzadkość
jestem bardzo zadowolony efekt nie ziemski teraz czekam aż sylikon wyschnie i trzeba będzie nadmiar z dachu i anteny wyczyścić
w tej antenie jest już wtyczka i osobno czerwony kabel pewnie od masy ale ja go mam luzem tylko piny plus są ze sobą podłączone na wężyk z drucikiem bo nic innego nie miałem pod ręką ale poszukam jeszcze przejściówki na końcówki żeby wszystko miało ręce i nogi jeden minus jest taki że w Juli są tylko czarne kolory tzn srebrnych nie widziałem jeszcze raz dziękuje wam za szybką pomoc pozdrawiam
jeszcze tylko tablet zamiast navi i kamerka cofania i mam auto marzenie
ale to w niedalekiej przyszłości 

Już wiem co to za kabelek przy antenie jest to zasilanie od wzmacniacza +12V dobrze że z nim nic narazie nie zrobiłem
oto zdjęcia:
Ostatnio edytowano 16 lip 2015, 20:33 przez Wojtek, łącznie edytowano 1 raz
Powód: poprawienie załącznika
Powód: poprawienie załącznika
Chyba zakupię takiego rekinka jak nie będę miał co robić już przy aucie 
-
& Marta
MazdaSpeed 3 BK '08
-
& Marta
MazdaSpeed 3 BK '08
Nie mam pojęcia, ale z drugiej strony ja bardzo rzadko słucham radia, a wręcz prawie w ogóle 
-
& Marta
MazdaSpeed 3 BK '08
Podasz linka skąd kupiłeś? 
-
& Marta
MazdaSpeed 3 BK '08
Jasne. Wysyłka bardzo szybka. Towar w 2 tygodnie u Ciebie.
http://www.aliexpress.com/item/Mazda-3-shark-fin-antenna-special-car-radio-signal-aerials-newest-design/2050384661.html
http://www.aliexpress.com/item/Mazda-3-shark-fin-antenna-special-car-radio-signal-aerials-newest-design/2050384661.html
Jak myślisz do 6 tez podejdzie ta od 3?
-
& Marta
MazdaSpeed 3 BK '08
Wg mnie nie powinno być problemu. Krzywizna dachu raczej się nie różni. Dla mazdy 6 jest aukcja u innego sprzedawcy ale oni wszyscy to samo sprzedają. Jak dla mnie różnicy nie ma. Zauważ, że generacji aut też nie podają.
http://www.aliexpress.com/item/Mazda-6-shark-fin-antenna-special-car-radio-signal-aerials-newest-design-for-mazda6/2050388378.html
http://www.aliexpress.com/item/Mazda-6-shark-fin-antenna-special-car-radio-signal-aerials-newest-design-for-mazda6/2050388378.html
1, 2