Body kit do 626 coupe 1989 ??
Prosze o pomoc w znalezieniu tzw. body kit do mojej bejbe 626 coupe 1989 r. szukalem usilnie ale poddalem sie
licze na Was. pozdr
-
MTO_KAI
słabo szukałeś. Na forum jest conajmniej dwa wątki na ten temat, w jednym są nawet adresy firm w Austrii do gotowych kitów. W Polsce raczej nic nie znajdziesz, musisz robić sam 
Proponuje poszukać na stronach Pakfeifera i Posterta. Osobiście wybrał bym posterta, niestety duże problemy z dostępnością i przede wszystkim $$$. Jeśli chodzi o wyrób rzemieślniczy znalazłem tylko jedną firmę która robi zderzaki do 626 GD. Wystawiane często na allegro (szukać przedmiotów użytkownika Martulka777).
Kiedyś byłem w kilku firmach, które wytwarzają body kity i pytałem czy by coś takiego nie zrobili do mazdy, nikt się nie zgodził ponieważ jest małe zainteresowanie ospojlerowaniem do tego samochodu. Musielibyśmy zebrać sporą grupkę ludzi chętnych na taki bodykit. Robiłem kiedyś listę osób zainteresowanych jakimkolwiek bodykitem do 626 GD i niestety za wielu się nie uzbierało. Więc zaniechałem współprace z producentem zderzaków. Co nie znaczy że zaprzestałem prac nad poprawą wyglądu madzi. Coś się tam tworzy w garażu, taki mały projekcik, ale pochwale się dopiero jak skocze, czyli nie wcześniej jak maj – lipiec.
Kilka fotek
Pakfeifer:
Postert:

Kiedyś byłem w kilku firmach, które wytwarzają body kity i pytałem czy by coś takiego nie zrobili do mazdy, nikt się nie zgodził ponieważ jest małe zainteresowanie ospojlerowaniem do tego samochodu. Musielibyśmy zebrać sporą grupkę ludzi chętnych na taki bodykit. Robiłem kiedyś listę osób zainteresowanych jakimkolwiek bodykitem do 626 GD i niestety za wielu się nie uzbierało. Więc zaniechałem współprace z producentem zderzaków. Co nie znaczy że zaprzestałem prac nad poprawą wyglądu madzi. Coś się tam tworzy w garażu, taki mały projekcik, ale pochwale się dopiero jak skocze, czyli nie wcześniej jak maj – lipiec.
Kilka fotek
Pakfeifer:

Postert:

- Od: 12 gru 2004, 22:14
- Auto: 626 GD 2.0 16V GT 4WS
Waluś napisał(a):słabo szukałeś. Na forum jest conajmniej dwa wątki na ten temat, w jednym są nawet adresy firm w Austrii do gotowych kitów. W Polsce raczej nic nie znajdziesz, musisz robić sam
Mozliwe, ale biorac pod uwage ze szczesliwym posiadaczem mazdziorry jestem od dwoch tygodni.... please forgive me
-
MTO_KAI
MTO_KAI napisał(a):bo nie stac mnie zeby wywalic 1000 euro na plastik. pozdro
hehe mało kogo stać, dlatego i ja sobie dałem spokój. Trzeba się skupić raczej na poszukaniu gotowej dokładki pod zderzak ad innego auta i zaadoptować ją, to samo z progami. Wtedy wyjdzie zdecydowanie taniej
Przemo napisał(a):szukać przedmiotów użytkownika Martulka777
Przemo, to ten gościu co kiedyś oferował przedni zderzak do GD za 350 zł
Waluś napisał(a):Przemo, to ten gościu co kiedyś oferował przedni zderzak do GD za 350 zł
Tak to ten, z tym że cenę można dogadać, oba zderzaki można dostać nawet za 500zł. Szkoda, że ich uroda jest wątpliwa (w każdym razie mi się nie bardzo podobają), bez urazy dla twórcy, w każdym bądź razie jest to dobra baza do dalszych przeróbek.

przód ujdzie, tył jakiś taki za bardzo obły jak na GD
No właśnie gdyby nie te wielkie dziury z przodu i z tyłu, był by całkiem, całkiem.
PS. Czyżbyś Waluś był na przymusowym zimowym urlopie jak ja?
PS. Czyżbyś Waluś był na przymusowym zimowym urlopie jak ja?
Przemo napisał(a):Czyżbyś Waluś był na przymusowym zimowym urlopie jak ja
Co do dziur, to zależy mi ta wielka sprzodu się podoba, bo to idealne miejsce na intercooler od iveco

Mi narazie inercooler nie grozi, więc nie musi być aż tak wielka ta dziura. Apropo nie wiesz jakie ma wymiary wspomniany cooler z iveco?
630 / 220 / 44

hehehe
MTO_KAI napisał(a):Prosze o pomoc w znalezieniu tzw. body kit do mojej bejbe 626 coupe 1989 r. szukalem usilnie ale poddalem sielicze na Was. pozdr
body kit 626 coupe
www.mmt.xu.pl ZAPRASZAM
"MMT" Car Service, Tuning
- Od: 21 lip 2005, 18:47
- Auto: mazda 626 GD coupe 2,2 12V
Przemo napisał(a):Co ten uśmieszek oznacza? Czyżbyś coś przygotowywał? Jakieś ospojlerowanie do coupe?
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
www.mmt.xu.pl ZAPRASZAM
- Od: 21 lip 2005, 18:47
- Auto: mazda 626 GD coupe 2,2 12V