Tuning optyczny Mazda3 BM – pytania i sugestie – temat zbiorczy
Witajcie,
Mamy już jakiś czas nowy model trójki, więc zaczynają się pojawiać odpowiednie dodatki...
Oto próbka ospojlerowania, czyli dokładki oferowane przez Mazdę:
Poniżej zdjęcia ze strony akcesorii Mazdy:
Mamy już jakiś czas nowy model trójki, więc zaczynają się pojawiać odpowiednie dodatki...
Oto próbka ospojlerowania, czyli dokładki oferowane przez Mazdę:
Poniżej zdjęcia ze strony akcesorii Mazdy:
Kaizen Sushi Racing Team Polub nasz FP :)
-
jarek.ZE
- Od: 25 lis 2008, 01:19
- Auto: Mazda MX-5 NA B6 '93
Była:
Mazda3 BM PE 120KM '14
Rajdowe Clio F7P '91
Mazda mx-3 EC KLZE '91
Subaru Impreza WRX MY05
Mazda6 GG AJ '04
podepne sie pod ten temat i zapytam czy mial ktos stycznoasc z ta firma? DRAG DR38

http://wheeltrade.pl/towar.1114.drag.dr ... ieski.html
rozgladam sie za jakimis felgami na lato

http://wheeltrade.pl/towar.1114.drag.dr ... ieski.html
rozgladam sie za jakimis felgami na lato
Witam,
Czy ktoś posiadający Mazdę 3 w SoulRed ma kupione oryginalne felgi ciemno stalowoszare i podzieliłby się zdjęciem? Zastanawiam się jak wygląda taka para.
EDIT: Dzięki. Pierwszy post w temacie to jest to czego szukałem. Jednak wolę jaśniejsze do tego koloru.
Czy ktoś posiadający Mazdę 3 w SoulRed ma kupione oryginalne felgi ciemno stalowoszare i podzieliłby się zdjęciem? Zastanawiam się jak wygląda taka para.
EDIT: Dzięki. Pierwszy post w temacie to jest to czego szukałem. Jednak wolę jaśniejsze do tego koloru.
Coś dla fanów Prosto made in Japan szkoda 
Dopisano 24 lis 2014, 12:33:
I jeszcze to. Coś pięknego
Dopisano 24 lis 2014, 12:33:
I jeszcze to. Coś pięknego
dudas5 napisał(a):A czy ktoś z was wie może gdzie można takie czerwone wstawki w grill dostać?
Są tutaj, na ali....
http://www.aliexpress.com/item/Car-Stic ... 14766.html
Panowie, co sądzicie o tych dokladkach pod zderzak i boki auta? (A może i tył – nie wiem).
Kosztuje to nie wiele. Zastanawia mnie tylko fakt montażu- na taśmę 3M
pierwsza zaspa i po gumowej dokladce.
Kosztuje to nie wiele. Zastanawia mnie tylko fakt montażu- na taśmę 3M

Przedni lip dajesz oprócz 3M na cztery wkręty i po problemie – prędzej opór urwie cały zderzak.
Progi potrzebują zwykle lepszego docisku, ale wprawne ręce i to ogarną.
Progi potrzebują zwykle lepszego docisku, ale wprawne ręce i to ogarną.
-
Maciek
- Od: 17 sie 2013, 20:33
- Auto: JEST
Mazda6 GJ Sky-G 2.5 '14 SkyPassion
BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05
Przód to EZ lip... możesz zastąpić uszczelką drzwi garażowych 
viewtopic.php?f=103&t=151908
Te listwy boczne mogą być dobrym rozwiązaniem... Niestety, jakość zdjęcia nie powala i nie mogę nic więcej napisać...
viewtopic.php?f=103&t=151908
Te listwy boczne mogą być dobrym rozwiązaniem... Niestety, jakość zdjęcia nie powala i nie mogę nic więcej napisać...
Panowie, malował ktoś z Was zaciski hamulcowe w BM?
jak to jest z gwarancją, jakby tak prysnąć np. na czerwono? 
Witam wszystkich, takie pytanko odnośnie felg a mianowicie planuje założyć 19" tylko nie wiem jakie szerokie wejdą ktoś coś ?napiszcie jakie macie wy ?
-
Rud1n1
16 i 18 calowe felgi z odpowiednimi rozmiarami opon są homologowane. Natomiast jeśli chcesz założyć inny rozmiar felg to musisz dobrać odpowiedni rozmiar opon, aby średnica zewnętrzna koła była odpowiednia, tj.chyba max plus/minus 2 % różnicy do średnicy koła homologowanego. Oczywiście zmiana felg na inne niż 16 i 18 to już na własne ryzyko utraty ewentualnej gwarancji i odpowiedzialności ubezpieczyciela.
Hej,
Szukałem ale nie znalazłem podobnego wątku.
Czy ktoś interesował się zmianą miejsca mocowania przedniej tablicy rejestracyjnej w BM?
Chodzi mi o coś takiego jak na zdjęciu.
Szukałem ale nie znalazłem podobnego wątku.
Czy ktoś interesował się zmianą miejsca mocowania przedniej tablicy rejestracyjnej w BM?
Chodzi mi o coś takiego jak na zdjęciu.
Ktoś w swoim temacie pisał właśnie o tym. Z tego co pamiętam to taka zmiana jest nieprawidłowa z punktu widzenia ASO, bo zasłaniasz przepływ powietrza. W szóstce widać trochę inaczej zorganizowali miejsce pod maską 
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem
Dawne auta:
Citroen Xsara II 1,6 16V 2003|Mazda 6 GG/GY 2005 2,0 MZR-CD 136 KM MT|Mazda 3 BM 2016 2,0 SkyActiv-G 120KM MT "Śnieżynka"|Mazda 3 Hikari, 2,0 150KM AT|Seat Arona FR 1.5 TSI DSG :(|...