Modyfikacje lamp przednich – Mazda6 GG/GY
Witam. Jako, że jestem w trakcie przyciemniania wkładów reflektorów przedenich na czarno w m6 04' chciałbym się podzielić spostrzeżeniami...czytałem, że maluje się środki ..jednak nie trzeba tego robić..ja włożyłem środki lamp do wody z silnym środkiem do mycia płytek -brudpurem vc242 (jest na nim napisane,że stosuje się do mycia 1:50 ja zrobiłem silny roztwór 2l na 10l wody) i po dwóch dniach sreberko zeszło a wkłady są czare...pozdrawiam
- Od: 25 paź 2008, 22:07
- Auto: xedos6v6, Bmw G20, A6 C7
napisał, że jeszcze dzień i będą czarne
więc jeszcze się pewnie moczą, dajmy koledze kilka dni hehehe
Swoją drogą bardzo sprytne rozwiązanie. Ciekawi mnie efekt końcowy i również efekt na aucie.
Swoją drogą bardzo sprytne rozwiązanie. Ciekawi mnie efekt końcowy i również efekt na aucie.
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
Wojtek napisał(a):super
a efekt koncowy juz w aucie?
Auto za tydzień wyjeżdża z lakierowania także mi się nie spieszy...mam czas
Najlepsze jest to że to reaguje tyko z tą warstwą ala chromu...to były zdjęcia z dzisiaj więc jeszcze się moczą...jak się uda to lepsze to od malowania...
matthies napisał(a):a jak ty na ten pomysł wpadłeś jeśli wolno zapytać?
Całkiem przypadkiem..najpierw chcialem wyczyścić przed malowaniem i wziąłem troche tego środka i zaczął mi chrom złazić a czarny plastik zostawał...najlepsze jest to ze to nie jest takie żrące..reaguje z napylonym metalem...prowadze warsztat i mam po prostu ten koncentrat do mycia specjalnie do tego go nie kupowałem.
Jak czyściłem lampy to mi trochę tego chromu poschodziło
, a Twój pomysł może dać nowy blask moim starym reflektorom
pożyjemy zobaczymy 
Czekam na foto już założonych lamp
Czekam na foto już założonych lamp
bieski napisał(a):A jak wyglada sprawa swiatel drogowych. Tam tez zlazi?
światła drogowe mają oddzielny odbłyśnik, z tego co widzę to kolega tiger918 nie moczy odbłyśników świateł drogowych
bieski napisał(a):A jak wyglada sprawa swiatel drogowych. Tam tez zlazi?
Jakbym drogowe moczył to bym świateł nie miał
nie wiem czy było ale fajne lampy na allegro
http://allegro.pl/lampy-przednie-mazda- ... 88476.html
tylko ta cena no i jakoś nie wierze w homologacje EU

tylko ta cena no i jakoś nie wierze w homologacje EU
- Od: 12 sty 2012, 22:17
- Auto: Mazda 6 2.0i '07
podejrzewam że cena niema żadnego odzwierciedlenia w jakości, może ringi by świeciły ok ale już te ledy nie koniecznie. Z resztą wydaje mi się że ledy i ringi to niezbyt udane połączenie 
Po paru dniach moczenia wygląda to tak:

myslę że efekt jest bardzo dobry,plastik jest nie ruszony, zostało jeszcze kilka drobinek chromu ale jak nie zejdzie tak to pasta tempo i na pewno zejdzie ale jest ich może z dziesięć...jak założę na auto to zrobię zdjęcia...ale to w przyszłym tygodniu...pozdrawiam

myslę że efekt jest bardzo dobry,plastik jest nie ruszony, zostało jeszcze kilka drobinek chromu ale jak nie zejdzie tak to pasta tempo i na pewno zejdzie ale jest ich może z dziesięć...jak założę na auto to zrobię zdjęcia...ale to w przyszłym tygodniu...pozdrawiam