Tuning optyczny Mazda3 BL – pytania i sugestie – temat zbiorczy
maestro napisał(a):Ścibi85, ładnie Ci wyszły zaciski![]()
Czym je malowałeś ? Zdradzisz swój sposób ?
Co sądzicie o takich nakładach na lusterka ? Czy srebrne będą mi pasowały czy nie ?
Malowałem zwykła farbą termiczną, malutka puszka cieszynka chyba. Wcześniej odtłuszczone, 2 warstwy i już. Nawet po zimie jest ok. Póki co nie będę poprawiał.
Co do nakładek... to też raczej jestem na nie...
Magician napisał(a):Maestro szybko wykasuj tamtego posta, z tymi srebrnymi nakładkami na lusterka, bo wstyd!![]()
Oklejenie lusterek jakąś czarną folią powinno być ok. Tylko nawet nie myśl o srebrnym kolorze.
Tak tylko się zapytałem
Uczę się wprowadzać zmiany w aucie

Ogólnie tutaj Japończycy fajnie mają zrobione Madzie w tym 3 BL: http://mazda3revolution.com/forums/worl ... -zone.html
bodajże z fabrycznych akcesoriów można karbonowe nakładki dobrać.
Co do koloru zacisków to podtrzymuję swoją wersję – pomarańcz mat. Ja tak właśnie chyba będę u siebie malował
Co do koloru zacisków to podtrzymuję swoją wersję – pomarańcz mat. Ja tak właśnie chyba będę u siebie malował
Power is nothing without control
http://www.4kolkaszczescia.pl
http://www.4kolkaszczescia.pl
mysiak napisał(a):bodajże z fabrycznych akcesoriów można karbonowe nakładki dobrać.
Też mi się ten kolor podoba. Koniecznie wrzuć fotkę jak wyszło
Tak sobie przejrzałem temat i wydaje mi się, że ciemne felgi (czarne lub grafitowe) i ciemne auto w konkretnym kolorze (nie-czarne/nie-grafitowe) nie idą w parze.
Można to pogodzić, ale wymagane są akcenty lub łączenia kolorów (np. ostentacyjne kolory zacisków, śrub, lusterek, elementów grilla lub nawet malowania karoserii).
Kiedyś podobał mi się tunning optyczny teraz jakoś wolę jak auto jest niepozorne z ukrytym charakterem. Elementy wizualne powinny być tylko kosmetyczno-wyróżniające, albo podyktowane osiągami (np. gleba, niski profil opony itd.).
Z grubszych rzeczy wizualnych to musze przyznać, że bardzo mi się podobają światła "angel eyes"...

Ale po prawie 2 latach mi się moja trójczyna jeszcze wcale nie znudziła!

Kiedyś podobał mi się tunning optyczny teraz jakoś wolę jak auto jest niepozorne z ukrytym charakterem. Elementy wizualne powinny być tylko kosmetyczno-wyróżniające, albo podyktowane osiągami (np. gleba, niski profil opony itd.).
Z grubszych rzeczy wizualnych to musze przyznać, że bardzo mi się podobają światła "angel eyes"...

Ale po prawie 2 latach mi się moja trójczyna jeszcze wcale nie znudziła!
-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
KMBak napisał(a):(...)
(...)
Mówisz i masz
http://mazda3revolution.com/forums/2010 ... e-diy.html
Tak, wiem – to zdjęcie jest właśnie z tego forum. Jednak roboty z tym dużo i wiele może się po drodze spierniczyć.
-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
Ścibi85 napisał(a):Ragun spokoFajne kółka, spojlerek i kolor
Myślałeś nad zaciskami? Ja jednak dalej zakochany jestem w sedanie
co dalej... zacisków nie ruszam, jakoś to do mnie nie mówi. Jak już to i tak malowałbym na czarno więc nie wiem czy jest sens.
W najbliższych planach na pewno to opłacenie OC+AC
przez głowę przechodzi mi kilka pomysłów sprężyny obniżające od eibach-a 30mm w dół 604zł + montaż...
no i coś z przodu zastanawia mnie zderzak autoexe lub dokładka od valiant a i spoiler od GT
te plany są w kategorii do "przemyślenia" niż do "realizacji" pewnie szybciej kupiłbym BM niż to zrobię
3-ka w sedanie też mi się podoba lecz musi być w sporcie z progami, ledami z tyłu i spoilerem na klapie a najlepiej w kolorze velocity red z czarnymi felgami