A przy okazji chyba sobie zmienię żarniki na 4300K
ja chyba tez , czasami kolo policji boje si eprzejezdzac bo 6000 to jednak niebiesko wala.
www.mazdaspeed.pl
asyriusz napisał(a):Mogę sobie zamontować Xsenony w kloszach bez soczewek na H4?pytajnik
asyriusz napisał(a):oki. Panowie jak to jest z tym naszym prawem?pytajnik Mogę sobie zamontować Xsenony w kloszach bez soczewek na H4?pytajnik Interesuje mnie barwa 5000k lub nawet 4500k więc nie jakies niebieskie. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź/
asyriusz napisał(a):Mogę sobie zamontować Xsenony
asyriusz napisał(a):Mogę sobie zamontować Xsenony w kloszach bez soczewek
pawelMX6 napisał(a):To już nie jest tylko łamanie prawa ale chyba bezmyślność moim zdaniem, ponieważ ksenon w lampie bez soczewki tragicznie układa snop światła....
Blaster7 napisał(a):zamotowałem tak by demontaż trwał 15 min najwyzej podmienie na żarówki
Ja normalnie wjechałęm na przeglad z xenem 6000K i nawet nie było pytania o światła krzywy Zekrknał że świeca i ok zeby
A co do policji to nie miałem kontroli ale nie raz ich mijam na osiedlu wiedzą ze tak jeżdze znają samochód i też nic, więc wydaje mi sie ze ta sprawa ucicha pomału usmiech
zeusik napisał(a):Te samopoziomowanie czy inna glupota nie spelnia zadnych funkcji na naszych prostych jak stol drogach.
Adaś napisał(a):Bo nie jest od tego. Samo poziomowanie ma za zadanie zmienić kąt padania wiązki światła, w razie dociążenia np. tylnej osi auta, lub jak jedziesz pod górę, z góry.
Adaś napisał(a):Żaden mechanizm nie będzie mieć tak szybkiej reakcji na szybkie podskoki auta na wybojach.
tco_tm napisał(a):Adaś napisał(a):Bo nie jest od tego. Samo poziomowanie ma za zadanie zmienić kąt padania wiązki światła, w razie dociążenia np. tylnej osi auta, lub jak jedziesz pod górę, z góry.
Poziomowanie jest na tyle wydajne, że reaguje na pochylenia nadwozia podczas przyspieszania, hamowania i jazdy po nierównościach, w przypadku których wiązka jest dodatkowo obniżana – tak jest przynajmniej w citroenie. Na pewno nie reaguje na jazdę z lub pod górę.Adaś napisał(a):Żaden mechanizm nie będzie mieć tak szybkiej reakcji na szybkie podskoki auta na wybojach.
Może rzeczywiście nie ma szans w konfrontacji z wybojem, ale na pofalowanej drodze działa bardzo sprawnie i doskonale widać ze środka, że snop światła "buja się" w stosunku do nadwozia.
Szczerze powiedziawszy to zauważyłem że pomimo wyregulowanych porządnie świateł na naszych drogach nie da się uniknąć oślepiania podczas podskoków na nierównościach a jeśli nawet droga jest równa snop światła jest tak silny (a mój taki był) że oślepia wszystkich którzy znajdują się po prawej stronie naszego pasa/pobocza np. pieszych, inne samochody oczekujące na włączenie się do ruchu z prawej czy samochody które wyprzedzamy. Przyjrzyjcie się podczas jazdy.
DamianMX6 napisał(a):Szczerze powiedziawszy to zauważyłem że pomimo wyregulowanych porządnie świateł na naszych drogach nie da się uniknąć oślepiania
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
Moderatorzy Tuning i modyfikacje