Malowanie zacisków
wilusjdm napisał(a):Ciekawie wygląda, pomyśl może jeszcze o pomarańczowych nakrętkach i bedzie już wogóle wypas .
Nakrętki póki co są koloru złotego, bo w takim kolorze wybrałem przy zakupie (lepszy taki niż nudny np. czarny czy srebrny), ale pewnie kwestia czasu i po paru odkręcaniach/przykręcaniach lakier na nich się zetrze i wtedy pewnie orange na nich wleci
Mandey napisał(a):Elegancki felunekno i świetnie się teraz do niego prezentują zaciski z tarczami
Dzięki, chodziło mi o "rozjaśnienie" i otrzymanie efektu kontrastu, tj. czarny lakier, biała felga i zaciski w kolorze pomarańczowym – chyba się udało
sewa napisał(a):Jey, przejrzyj 18 stronę
...nooo widziałem...trudno pierwszy z tym kolorem nie jestem hehe
Ale przyznam, że efekt czerwony lakier, zielona (limonkowa?) felga + pomarańczowe zaciski – daje radę, gratuluję pomysłu i...odwagi

Jey, ładne zestawienie kolorów na aucie, ciekawie barwy grają ze sobą ale...
...wg mnie malowanie tarczy na jakikolwiek inny kolor niż srebrny lub czarny, to nie wygląda fajnie.
pozdrawiam
...wg mnie malowanie tarczy na jakikolwiek inny kolor niż srebrny lub czarny, to nie wygląda fajnie.
pozdrawiam
-
z kropką nad z
- Od: 4 sty 2010, 22:12
- Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
Witam Koledzy.Skoro mowa tutaj o malowaniu zacisków to wrzucam fotki z moich ośmio godzinnych wypocin nad heblami.
-
WisniaUs
Napis to fajna mocna naklejka w kolorze czarny mat.Naklejki sa ''MAZDA 6''ale odciołem ''6''.
-
WisniaUs
Napis na zaciskach – bardzo ciekawie, mi się podoba :–) 

DonDaniello
Był Ford Fiesta 1,3 benzyna, 1993 r.prod, 60 KM
Był Opel Vectra B 2.0 DTI kombi, 1998 r. prod
Jest Mazda Premacy, 2.0 benzyna, 2002 r.prod, 131 KM
zemoj napisał(a):Jey, ładne zestawienie kolorów na aucie, ciekawie barwy grają ze sobą ale...
pozdrawiam
Zapodając białe fele + czarny lakier auta chciałem całość "ożywić" odpowiednio odznaczającym się kolorem, no i wpadł pomarańcz
Co do malowania tarcz, pierwotnie miały być czarne (analogicznie do lakieru auta), ale tak się z tym pomarańczem rozpędziłem, że w orange poszły zaciski, tarcze i ich osłony...Myślę, że źle nie jest, a jak coś mnie najdzie to za jakiś czas się zmieni
Wisniaus – bardzo ładnie wyszło Ci to malowanie, a pomysł z napisem na zaciskach

Pytanie tylko, czy te naklejki wytrzymają wyższą temp., bo jak nie to trzeba by malować go z szablonu.
arafal21 napisał(a):Pomarancz JEY bardzo ladny:) chyba sie w sobote zmieni ta czerwien na pomarancz
Czyżby w tym sezonie pomarańcz był na topie ? hehe
Jak zrobisz to zapodaj fotki jak Ci wyszło.
Jey napisał(a): jak nie to trzeba by malować go z szablonu.
Jak robiłem u siebie, to myślałem właśnie o pomalowaniu napisu z szablonu, ale tak na szybko nie wiedziałem skąd taki szablon wykombinować
-
z kropką nad z
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
zemoj napisał(a):Jak robiłem u siebie, to myślałem właśnie o pomalowaniu napisu z szablonu, ale tak na szybko nie wiedziałem skąd taki szablon wykombinować
Mały filmik instruktażowy:
http://www.youtube.com/watch?v=tFKFk9TaZUc
Można namalować praktycznie wszystko co się chce ;–) Dowolny rysunek dajemy do firmy poligraficznej, która wytnie nam to na ploterze z folii samoprzylepnej. Szablon naklejamy na element, malujemy i gotowe :-D To tak w wielkim skrócie.
DonDaniello
Jey napisał(a):Pytanie tylko, czy te naklejki wytrzymają wyższą temp., bo jak nie to trzeba by malować go z szablonu.
Koledzy dam wam znac co z tymi naklejkami bedzie sie dzialo.Jak narazie kilka mocnych butów wytrzymaly i powiem ze raz po wyjsciu z auta czuc bylo hamulce bo dosyc mocno je potraktowalem (walka z passatem cc) heh.Karcherem tez pryskam przy myciu auta i jest ok.Tez myślałem o szablonie wiec jak bedzie bryndza z naklejkami to zrobie szablon.
-
WisniaUs
DonDaniello napisał(a):Mały filmik instruktażowy:
Dzięki za bardzo pomocny filmik
Wiem na czym polega malowanie z szablonu, chodziło mi o to, że nie miałem pomysłu jak na szybko samemu zrobić taki szablon, żeby wyglądało to dobrze. Bez poligrafii itd.
-
z kropką nad z
Bez poligrafii to taśma żółta malarska szeroka, kalka techniczna, nożyk i może Ci sie uda
chyba że masz folię w domu. To nie jest skomplikowany napis, da się zrobić 
No właśnie jedyne, to mi wówczas przychodziło do głowy, to zabawa z nożykiem, ale zwyczajnie mi się nie chciało w to bawić 
-
z kropką nad z
Leniuch
Przy tym napisie nie ma roboty w porównaniu z tym:

a strugałem go w średniej szkole na koszulkę, poligrafii to wtedy nie było u mnie we wsi
Przy tym napisie nie ma roboty w porównaniu z tym:

a strugałem go w średniej szkole na koszulkę, poligrafii to wtedy nie było u mnie we wsi

oblivion napisał(a):Przy tym napisie nie ma roboty w porównaniu z tym:
No dobra, wymiękam
-
z kropką nad z
Magician napisał(a):Wisniaus czym malowałeś?
Szukam czegoś w kolorze jasnym niebieskim. Coś jak ten:http://allegro.pl/lakier-spray-do-zacis ... 65063.html
Wolał bym coś w pędzlu jednak.
też myślałem o jasnym niebieskim, takim pod kolor niebieskiego z podkladek klubowych.
Jak coś ciekawego ogarniesz, daj znać proszę.
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04