Tuning optyczny Mazda 323 BJ – pytania i sugestie – temat zbiorczy
No fakt lotka super
Lepiej by wyglądała na mojej sportive niż ori hęhę 
Witam i pozdrawiam wszystkich. Chciałbym prosić o opinie szeroko zgromadzone tu towarzystwo na temat lam które chciałbym zamontować w swojej madzi. I nie chodzi tylko o samą opinie nie zrobię nic czego mógłbym później żałować albo mieć jakiekolwiek problemy. Lubie swoją madzię to moje drugie autko, jest czerwona rocznik 2000 z silnikiem 1,5 benzyna od niedawna z gazem ( co do gazu jak narazie nie narzekam, po za tym byle czego nie zakładałem). Temat dotyczy lamp przednich i tylnych wraz ztym postem zamieszczę linki o ile to mi się uda. Chodzi mi o to by te lampy spełniały wymogi europejskie. I tu właśnie jest pies pogrzebany lampy pewnie będę zamawiał z po za europy. Jeśli macie jakieś inne pomysły co do nich z chęcią je wysłucham.
Link http://www.ebay.com.au/itm/02-03-MAZDA- ... 43bdb4c099
Z przodu jednak poszukuje lamp ALA alfaromeo albo ogólnie lamp typu masked okrągłe oczka z przodu jak i z tyłu.
Za opinie i podpowiedzi będę wdzięczny, na moją odpowiedź w tej sprawie proszę o cierpliwość, pracuje jako kierowca w transporcie międzynarodowym i rzadko mi się trafia by mieć dostęp do neta.
P.S. drwiny i.t.p. zachowajcie sobie. Z góry dzięki.
Link http://www.ebay.com.au/itm/02-03-MAZDA- ... 43bdb4c099
Z przodu jednak poszukuje lamp ALA alfaromeo albo ogólnie lamp typu masked okrągłe oczka z przodu jak i z tyłu.
Za opinie i podpowiedzi będę wdzięczny, na moją odpowiedź w tej sprawie proszę o cierpliwość, pracuje jako kierowca w transporcie międzynarodowym i rzadko mi się trafia by mieć dostęp do neta.
P.S. drwiny i.t.p. zachowajcie sobie. Z góry dzięki.
- Od: 25 lis 2011, 20:27
- Auto: Mazda 323F 1,5 2000r.
Co do homologacji to pewności nie będziesz miał dopóki nie będzieszich miał w ręce. Jak jesteś majsterkowiczem i nie bawi Cię kupowanie gotowców to możesz sam coś podziałać z przednimi reflektorami. Ja w mojej poprzedniej Magdzie (a mialem taką jak Ty) osobiście montowałem soczewki. Tylko trochę zabawy jest. Homologacja była na szybie więc się nie czepiali 

Hejka. Dzięki za propozycję gorzej z wykonaniem, nie brak chęci i pomysłów raczej brak czasu odpowiedniego by na to poświęcić (na taką zabawę) raz w miesiącu jestem i to na kilka dosłownie dni więc wiecie. Ale pomysł z soczewkami dobry jeśli masz fotki i jak to wygląda jak to robiłeś jakieś podpowiedzi to podeślij linka przynajmniej posiedzę poczytam.
Lampy z przodu widziałem ze trzy lub cztery modele po liftach, czy któraś by się nadawała do takiej przeróbki jeśli już? A jeśli chodzi o lampy tylne to czy można je pomalować, kiedyś coś takiego widziałem ale troszkę ja wiem wieśniacko
wyglądało
. To by było na tyle.
Lampy z przodu widziałem ze trzy lub cztery modele po liftach, czy któraś by się nadawała do takiej przeróbki jeśli już? A jeśli chodzi o lampy tylne to czy można je pomalować, kiedyś coś takiego widziałem ale troszkę ja wiem wieśniacko

kolego gregory1227 jak chce sobie zrobić soczewki to polecam : http://hidretrofit.wordpress.com/ przygotowują lampy pod xenony wrzucając soczewki i osprzęt. Takie coś do mazdy 323f bj kosztuje 500zł bo się pytałem już o to. Musisz mieć tylko spryskiwacze przednie bo inaczej Ci się panowie niebiescy doczepią do tego że masz xenon bez spryskiwaczy 
Aaaa zapomniałem dodać. Firma jest w Poznaniu i wysyła im się lampy – najlepiej drugi komplet po okazyjnej cenie – i Ci je przerabiają.
Powodzenia w modach !
Aaaa zapomniałem dodać. Firma jest w Poznaniu i wysyła im się lampy – najlepiej drugi komplet po okazyjnej cenie – i Ci je przerabiają.
Powodzenia w modach !
Wielkie dzięki za info, stronka i info w niej zawarte warte są uwagi, teraz tylko pozostały lampy tylne, kolejnymi sprawami to lakiernik albo chociaż małe poprawki lakiernicze oraz zabezpieczenie spodu podwozia na zimę, no i wreszcie może się pochwalę zdjęciami których jak do tej pory nie zdążyłem zrobić ani zamieścić na stronce.
Witam, zamierzam na fniach kupic felgi i mam pytanie tego rodzaju, czy moze ktos z posiadaczy mazdy 323 f bj probowal upchnac felgi 17 o sZerokosci 8 cali. Nie mam pewnosci ze felga nie bedzie za szeroka, kolo z allegro niby twierdzi ze wejdzie i powinno byc ok. Zastanawiam sie czy 7,5 czy jak da rade upchnac 8... Et 35, dzieki za odpowiedz...
majster6920
- Od: 8 sty 2012, 18:50
Elo! Panowie i panie czy moze mi ktos podpowiedziec czy pakiet od mazdy 323 bj sportive pasuja do zwyklej bj z 99 roku?? Zdaje sobie sprawe ze trzeba wymienic praktycznie caly przod ale nie wiem czy mocowania lamp i zderzaka od wersji sportive sa takie same jak w zwyklej bj... Buda niby ta sama ale jakby ktos udzielil fachowej porady bede wdzieczny... W tym roku robie dosc duza rewolucje z moja mazda i kolejna rzecza ktora chce zrobic to przelozyc pakiet od sportiva... Raz jeszcze dzieki za info...
majster6920
wraz z przednim zderzakiem i lampami musiałbyś wymienić całe nadkola i maskę... no i same mocowania lamp musiałbyś przerobić, bo delikatnie się różnią z tego co się orientuję. Generalnie wydaje mi się, że gra nie warta świeczki.
- Od: 11 mar 2011, 01:48
- Auto: Mazda 323F BJ 2001r 1.6 DOHC
A nie lepiej sprzedać zwykłą BJ i kupić sportive ?
Nie są drogie
Na forum pewnie ktoś będzie sprzedawał
Bawić się w przekładanie itp więcej będzie Cię kosztować... Z tego co pamiętam nie miałbyś problemu z dokładkami tylnego zderzaka i progów ale przód to jest całość do wymiany bo sportiv ma inne lampy – mniejsze , więc i maska też do wymiany...
Bawić się w przekładanie itp więcej będzie Cię kosztować... Z tego co pamiętam nie miałbyś problemu z dokładkami tylnego zderzaka i progów ale przód to jest całość do wymiany bo sportiv ma inne lampy – mniejsze , więc i maska też do wymiany...
Sprzedawac swojej nie chce bo wszystko praktycznie porobione... Podoba mi sie pakiet od sporta ikombinuje
moze da sie przerobic zderzak od zwyklej bj i z dwoch zrobic jeden
a dokladek do zderzaka na tyl znalezc nie moge... O ile to caly mozna kupic...
majster6920
majster6920 napisał(a):Elo! Panowie i panie czy moze mi ktos podpowiedziec czy pakiet od mazdy 323 bj sportive pasuja do zwyklej bj z 99 roku?? Zdaje sobie sprawe ze trzeba wymienic praktycznie caly przod ale nie wiem czy mocowania lamp i zderzaka od wersji sportive sa takie same jak w zwyklej bj... Buda niby ta sama ale jakby ktos udzielil fachowej porady bede wdzieczny... W tym roku robie dosc duza rewolucje z moja mazda i kolejna rzecza ktora chce zrobic to przelozyc pakiet od sportiva... Raz jeszcze dzieki za info...
BJ z 99r czyli przed liftem nie musisz nic przerabiać, bo sam zakładałem dokładki na przód z miesiąc temu, lampy są takie same, jedynie są inne halogeny ale też pasują w oryginalne otwory. W dziale Nasze Modyfikacje viewtopic.php?f=103&t=5554&view=unread#unread jest moja mazda pokazana z dokładkami z przodu
- Od: 6 gru 2012, 12:20
- Auto: Mazda 323F BJ '01green "turbo klekot"
viewtopic.php?f=312&t=145523
Poki co mazda siedzi u lakiernikow... Jak odbiore to sie przymierze do zmiany pakietu...
zawzialem sie i predzej czy pozniej pakiet bedzie 
majster6920
viewtopic.php?f=5&t=163143
jak by ktoś potrzebował.
jak by ktoś potrzebował.