Lista tuningowego badziewia :)
Według mnie totalną wiochą są siatki i to bez względu na to czy są z tyłu,czy z przodu,czy z boku.A teraz Was zaskoczę,pisząc co mi się nie podoba w moim autku,są to czerwone bębny.Taką już kupiłem i przy najbliższej okazji to zmienię.
- Od: 15 lip 2008, 02:29
- Auto: 323F BA Z5 95(była)
Galant 1,8 Glsi(był)
Volvo 850 T5(jest)
dywany jakby z blachy(imitacja,
swiecą się lepiej niz psie jajca!
wot, takije ruskije...
E.
swiecą się lepiej niz psie jajca!
wot, takije ruskije...
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Enduro napisał(a):dywany jakby z blachy
ostatnio widzialem w Uno 1.1 Fire gumowe dywaniki z blachy ryflkowanej – ale zeby bylo ciekawiej wlasciciel mial tez pokrowce na siedzenia imitujace blache! I naturalnie cala deska oklejona "karbonem"
Mev napisał(a):Fajny temat
ja juz zamowilem na allegro neony i galke z trupia czacha, naklejke na wlew i spray czerwony, jutro moze zaloze na hak pileczke od tenisa
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
widmo82 napisał(a):jutro moze zaloze na hak pileczke od tenisa
Zwariowałeś chyba, nie będziesz fajny
Do trupiej czachy w środku musi być trupia czacha na haku...
No nie mów, że nie wiedziałeś?

f*ck
Xenocyd napisał(a):Enduro napisał(a):dywany jakby z blachy
ostatnio widzialem w Uno 1.1 Fire gumowe dywaniki z blachy ryflkowanej – ale zeby bylo ciekawiej wlasciciel mial tez pokrowce na siedzenia imitujace blache!
bo to Blacharz z zawodu to byl!
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
– Malowane plastiki w środku
– metalowe dywaniki
– naklejki
– antena typu płetwa rekina za 15 zł na dachu np. golfa
– laki 225 i et bliskie zero kiedy koła wystają duuuuuuużo poza obrys w połączeniu np z hondą Civic 1.3 <lol2>
– naklejki mocy
– tona nirówno położonej szpachli na tylnej klapie
– rejestracja w stylu alfa romeo (na boku ) np. w calibrze
– świstki do wydechu imitujące dźwięk turbiny
– wielkie stożki z allegro po 15 zl
Dla mnie to jest wieś – jeśli dla kogoś nie to spoko
– metalowe dywaniki
– naklejki
– antena typu płetwa rekina za 15 zł na dachu np. golfa
– laki 225 i et bliskie zero kiedy koła wystają duuuuuuużo poza obrys w połączeniu np z hondą Civic 1.3 <lol2>
– naklejki mocy
– tona nirówno położonej szpachli na tylnej klapie
– rejestracja w stylu alfa romeo (na boku ) np. w calibrze
– świstki do wydechu imitujące dźwięk turbiny
– wielkie stożki z allegro po 15 zl
Dla mnie to jest wieś – jeśli dla kogoś nie to spoko
- Od: 26 gru 2007, 21:36
- Auto: Była efka 323F BG B6 J4 , Jest 323F BA Z5 , i FOCUS DWA ZERRRO ;]
Tuning każdego samochodu powinno zacząć się od projektu, każde auto ma inną linię nadwozia! Do samochodu z opływową linią np. mojej mazdy (626 GE hatchback) nie pasują kwadratowe spojlery a nie raz widuje się na ulicach samochody które są kwadratowe że można się o nie pokaleczyć a mają opływowe spojlery gdzie w tym sens? Dlatego jak stawiamy na tuning zewnętrzny to musimy zacząć od projektu i tematyki, co rozumiem przez hasło tematyka – czy robimy auto w stylu szybcy i wściekli czyli duże przeróbki zewnętrzne ale z klasą i ze smakiem czy auto incognito drobne "lotki" pod zderzakiem, przyciemnione szyby niskie zawieszenie itp, wiele osób robi błąd ponieważ mają zwykłe wozidło na stalowych felgach i seryjnym nadwoziu a na klapie z tyłu spoiler w stylu alfa romeo.... masakra.... Dużo tu mowy o czaszce na gałkę zmiany biegów, osobiście mi się to nie podoba ale kiedy tuningujemy (przykład) jakiegoś amerykana w którym wylewają się chromowane elementy nadwozia i w środku, uważam że chromowana trupia czacha jest jak najbardziej ok natomiast jeżeli montujemy ją w samochodzie rodzinnym kombi to coś jest nie tak to tak samo jak na oldschool'owego lowridera założyć falgi 13 calowe czarne stalowe i do nich zamontować kołpaki spinnery... Oceniając samochód po tuningu oceniamy go jako jednolitą spójność dlatego jedna część do 2-giej musi pasować jak by była zamontowana od początku, prawda że o gustach się nie rozmawia ale dotyczy to napewno tematyki tuningu, jedni lubią dużo spojlerów inni prawie wogóle ale jeśli coś jest nie dopasowane np. ładny i pasujujący do reszty komin z tyłu ale niechlujnie zamontowany to nawet temu co lubi taki styl tuningu nie spodoba się niechlujnie i niedokładnie wykonany montaż więc auto automatycznie traci na wyglądzie i mimo tego że reszta jest ok będzie nam się rzucał w oczy wiszący tłumik... Podsumowywując, każdy rodzaj tuningu jest dobry, ale najważniejsze jest:
*prdojekt
*tematyka
*dokładność w montarzu
*wyczucie
*smak
Pozdrawiam
*prdojekt
*tematyka
*dokładność w montarzu
*wyczucie
*smak
Pozdrawiam
Są samochody i jest.....Mazda
- Od: 12 lut 2009, 00:03
- Auto: Mazda 626 2.0 16v 93r 115km
Radek89 napisał(a):– Malowane plastiki w środku
od roku 2002 sporo aut na rynku ma seryjnie malowane:
radia, kpl. panele, deske, elementy konsoli, nawiewy,
uchwyty kubkow...itp.
i trudno to pominac...
ale ty masz na pewno takie konkretne malunki np. wsio na czerwono
albo pod kolor kasty na turkusowo...
pozdr
E.
KotSylwester napisał(a):Ja mialem na mysli inny kolor spojlerow niz autka. Czarna fura i srebrne dokladki. granatowa fura i zolte spojlery. Trąca wsią.
nie do końca siezgadzam np bmw m5 e34 kolor granatowy i srebrne dokładki – miodzio
- Od: 7 sie 2008, 11:39
- Auto: Mazda 323F BA '96 1,5 STAG
najlepsze są xenony z allegro włożone w zwykłe reflektory, ciekawe kto to na przeglądach przepuszcza?
- Od: 2 cze 2009, 19:59
- Auto: Honda Civic EU9 1.7ctdi
Moja ex: 323C (BA)
lucasskywalker napisał(a):najlepsze są xenony z allegro włożone w zwykłe reflektory, ciekawe kto to na przeglądach przepuszcza?
niewidomi..
E.
marek napisał(a):Kiedyś mój kolega miał Golfa IV (teraz ma Audi TT ), który miał felgi 17", obony 215, lusterka "M3-look" podwójny wydech, czarne szyby, spoilery pod zderzaki i lotka na klapę. Wyglądał całkiem nieźle, ale co z tego jak miał 1.4 75
dokladnie taki jezdzi po szczecinie
to według was samochód ze słabym silnikiem nie może mieć dużej Felgi w raz z ładnie zrobionym ospopilerowaniem ? (nie mowie ze jakies ochydne plastiki, tylko takie delikatne detale poprawiajace wyglad) dobra glebą itp?
no właśnie, jak dla mnie ładne alusy to nigdy nie będzie wieś, tylko podstawa tuningu. jak ma 1.5 to ma jeździć na 14" i kołpakach? wtedy będzie mniej wiejski?
- Od: 17 wrz 2006, 17:02
- Auto: 323F BG
damian bing :–)
damian napisał(a):, jak dla mnie ładne alusy to nigdy nie będzie
ładne a duże to róznica
damian napisał(a):tylko podstawa tuningu
zajebi...y tuning jak auto z małym silnikiem ledwo sie wlacze po drodze bo kierownik założył 17' koła i 215 szerokie wow
a co to znaczy wogóle "wiejski"
- Od: 14 kwi 2009, 00:56
- Auto: mx3
hopek to ja się spytam czy alu 13'' są ładne??
z założenia nie
bo wyglądają co najmniej komicznie 
- Od: 24 cze 2006, 20:21
- Auto: Toyota Yaris Hybrid '19